Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι η αύρα σου; Ουσιαστικά είναι εσύ. Όλ’ αυτά που νιώθεις, όλ’ αυτά που πιστεύεις, τα συναισθήματα που θες να εκφράσεις, είναι η αύρα σου. Είναι κάτι σαν ένα πέπλο γύρω σου και δυστυχώς μπορεί να παγιδεύσει την αρνητική ενέργεια, που μας ρίχνει και μας προκαλεί ένα χαρακτηριστικό αίσθημα δυσφορίας το οποίο το σώμα μας μπορεί να εκφράσει άλλοτε ως ψυχοσωματικό πόνο -τύπου πονοκέφαλο- κι άλλοτε ως προβολή αρνητισμού απέναντι σε άλλους. Για να απαλλαγούμε από την κακοκεφιά ή τον πόνο που μας φέρνει η αρνητική ενέργεια έχουν βρεθεί κατά καιρούς μέθοδοι που υπόσχονται κάτι σαν εξαγνισμό. Μπορεί να είναι ένα τεράστιο πλασίμπο όλο αυτό, όμως εμείς συλλέξαμε τους πιο δημοφιλείς και σας τους παρουσιάζουμε.

 

1. Γείωσε την ενέργειά σου

Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης πρωταγωνιστούν. Η φύση έχει τη μαγική ικανότητα να μας ηρεμεί, να μας συνδέει με μια αρχέγονη γαλήνη που έμοιαζε να είναι πάντα εκεί και να μας περιμένει να ξυπνήσουμε κατά κάποιο τρόπο ώστε να την ξανασυναντήσουμε. Γιατί κάποια στιγμή στη ζωή μας, σε πιο ξέγνοιαστες εποχές, τη γνωρίζαμε αυτή τη γαλήνη. Για να καθαρίσεις την αύρα σου αρκεί να περπατήσεις για λίγο πάνω στη γη με γυμνά πόδια. Ναι, έστω και μερικά λεπτά αρκούν για να γειώσεις την ενέργειά σου. Τώρα αν δε θες να περπατήσεις με γυμνά πόδια στο χώμα -ας πούμε- κι ένας μικρός περίπατος στην εξοχή είναι θαυματουργός.

 

2. Οι κρύσταλλοι ως αξεσουάρ καθαρισμού

Αυτοί οι τόσο ωραίοι και πολύχρωμοι λίθοι μπορούν να γίνουν το προσωπικό σου τοτέμ καθαρισμού. Οι κρύσταλλοι είναι pocket size -δηλαδή αρκετά μικροί ώστε να χωράνε στην τσέπη σου- γεγονός που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσες να έχεις τον δικό σου αγαπημένο πάντα πάνω σου. Κάθε κρύσταλλος έχει διαφορετικές ιδιότητες. Μπαίνοντας στον κόσμο τους βρίσκει κανείς εκείνο που του ταιριάζει στις ανάγκες του. Σε μια γενική μορφή όμως, αν ο κρύσταλλος είναι πάνω σου όταν νιώσεις την αύρα σου να μαυρίζει -όταν νιώσεις εκείνο το αίσθημα πονοκεφάλου που σε αποπροσανατολίζει δηλαδή- λένε πως αρκεί να ακουμπήσεις τον κρύσταλλό σου, ώστε να πάρει την αρνητική ενέργεια.

 

3. Το νερό είναι το μέγα καθαριστικό της ενέργειας

Επόμενο στοιχείο, το νερό. Το νερό έχει απολυμαντικές ικανότητες από την αρχαιότητα- άλλωστε το χρησιμοποιούμε και για προσωπική υγιεινή. Ένα μπάνιο δε θα καθαρίσει μόνο το σώμα εξωτερικά αλλά μπορεί να καθαρίσει και την αύρα απ’ ό,τι τη βαραίνει. Μαζί με το ζεστό νερό που κυλάει από πάνω σου φεύγουν κι όλοι οι πνευματικοί ρύποι. Η κάθαρση γίνεται νοητά. Λες κι έχεις πάνω σου κάτι απτό και το διώχνεις.

 

4. Ψέκασε και λίγο γύρω σου 

Κι επειδή το νερό όπως είπαμε είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους καθαρισμού, μπορείς να το ψεκάσεις γύρω σου σαν να ρίχνεις κολόνια. Τύπου Ντένη Μαρκορά όταν συγχυζόταν και ψέκαζε πάνω της το Εβιάν (Δυο ξένοι), έτσι κι εσύ όταν νιώθεις τη μαυρίλα στην αύρα σου, να ψεκάζεις λίγο νεράκι γύρω σου. Ακόμη και στο σπίτι βοηθάει το ψέκασμα. Το νεράκι που θα χρησιμοποιήσεις για να ψεκαστείς ή να ψεκάσεις το σπίτι σου καλό θα ήταν να έχει άρωμα από πορτοκάλι ή τριαντάφυλλο. Αυτό φτιάχνεται απλά με την προσθήκη μερικών σταγόνων από αιθέρια έλαια στο νερό.

 

5. Κάψε και λίγο φασκόμηλο

Το φασκόμηλο κι οι απολυμαντικές του ιδιότητες καθαρίζουν τόσο την αύρα σου όσο και την ενέργεια του σπιτιού. Πάρε ένα ματσάκι φασκόμηλο, και φυσικά ένα πιατάκι για να μην κάνεις το σπίτι χάλια, και κάψ’ το. Μπορείς να το κάψεις στοχεύοντας το σπίτι και να γυρίσεις στους διάφορους χώρους, ή να βάλεις ως αποδέκτη εσένα και να το κάψεις κυκλικά γύρω σου. Ό,τι και να κάνεις θα ανακουφιστείς, αν η ενέργεια σου είχε μπλοκάρει, αλλιώς θα απολαύσεις μια όμορφη χαρακτηριστική μυρωδιά και τα οφέλη της. Το στοιχείο εδώ είναι ο αέρας και το μέσον του ο καπνός που καίει από το φασκόμηλο. Ακριβώς το ίδια οφέλη βέβαια θα έχεις αν κάψεις κι ένα ξύλο palo santo. Ακόμη, μπορείς να βράσεις λίγο φασκόμηλο και να το πιεις.

 

6. Βάλε τον αέρα στο σπίτι σου 

Ένα ακόμα tip για καθαρή ενέργεια είναι να μπει φρέσκος αέρας στο σπίτι. Άνοιξε μπαλκονόπορτες, πόρτες και παράθυρα και νιώσε το αεράκι να αλλάζει τόσο την ενέργεια του σπιτιού όσο και την αύρα σου. Αρχικά να πούμε ότι ο αέρας μέσα στο σπίτι που δεν ανανεώνεται κουβαλάει και την αίσθηση αυτή της στασιμότητας. Όπως μπαίνει ο αέρας μέσα στο σπιτικό σου, δημιουργείται μια συνεχής ροή. Αυτή η ροή του αέρα παρασύρει μαζί της κι έξω από το σπίτι σου τον βρώμικο αέρα με την αρνητική ενέργεια του κι αφήνει μέσα τον φρέσκο και καθαρό αέρα. Εδώ ακριβώς είναι το κλειδί της ανανέωσης και της κάθαρσης της αύρας σου γιατί μαζί με το σπίτι ωφελείσαι κι εσύ.

 

7. Κεριά να καίνε στο σπίτι 

Εντάξει, δεν είπαμε το σπίτι να γίνει μαυσωλείο, όμως το κερί ή βασικά η φωτιά έχει κι αυτή απολυμαντικές ιδιότητες. Στην αρχαιότητα τα δύο κύρια απολυμαντικά ήταν το νερό και η φωτιά. Η φωτιά καίει τα πάντα κι εξαγνίζει. Αυτό χρειαζόμαστε για ν’ απαλλάξουμε την αύρα μας από τους ρύπους της. Για να κρατήσεις τη φλόγα περιορισμένη σε ένα σημείο θα χρησιμοποιήσεις κεριά. Ό,τι κερί τραβάει η όρεξή σου, το χρώμα δεν παίζει κανένα ρόλο. Άσε που τα κεριά φτιάχνουν κι ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Αν θες να προσανατολίσεις κάπου συγκεκριμένα τις απολυμαντικές ιδιότητες της φλόγας γράψε σε ένα χαρτάκι το όνομά σου, το όνομα του προσώπου ή ακόμα και τη διεύθυνση του σπιτιού σου και κόλλα την στον πάτο του κεριού. Ασ’ το να καίει μέχρι να καεί ολόκληρο και θα με θυμηθείς.

 

Αυτά tips σχετίζονται με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης που μας δίνουν ζωή. Όμως υπάρχουν κι άλλα tips ανεξάρτητα από αυτά τα στοιχεία. Πάμε να δούμε δύο ενδεικτικά.

 

8. Χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο

Ποιος να μιλήσει για τα οφέλη του χορού και να πει τι; Είναι πασίγνωστο το πόσο βοηθάει ο χορός τη διάθεσή μας. Αν φτιάξεις ένα μικρό παρτάκι στο σπίτι σου και χορέψεις όπως θες με χωρίς καμία αναστολή μπορείς να βελτιώσεις την αύρα σου. Δε χρειάζεται να έχει κόσμο. Βάλε μουσική, την αγαπημένη σου ξεσηκωτική μουσική και χόρεψε όπως θες. Κάνε ό,τι σου κατεβαίνει στο μυαλό και νιώσε μετά την ψυχική ανάταση που σου προσφέρει η χαλαρή σου αύρα.

 

9. Κλασική μουσική 

Η μουσική είναι κάτι σαν πανάκεια για πάρα πολλές καταστάσεις. Ειδικότερα η κλασική μουσική, θεωρείται ως είδος ένα από τα καλύτερα για να φέρει το μυαλό και το κορμί σε σύνδεση και μάλιστα, είναι ενδεικτική ακόμη και για τα βρέφη μέσα στην κοιλιά. Η πολυπλοκότητα της αρμονίας, τα όργανα και οι μελωδίες τους, οι ιστορίες που ανακαλύπτεις μέσα από την ορχηστρική μουσική θα σε βοηθήσουν να συνδεθείς με τον εαυτό σου. Eπίσης, λέγεται ότι συγκεκριμένες συχνότητες Hz μπορούν να πετύχουν τον σκοπό αυτό καθώς αποτελούν φυσικά χαλαρωτικά για το αυτί και συνεπώς το μυαλό μας. Αν πάλι διστάζεις και νιώθεις άβολα, δοκίμασε λευκούς ήχους από κύματα ή βροχή και συγκεντρώσου σε μια διαδικασία διαλογισμού, με κύριο στόχο -και μοναδικό- να παρακολουθείς τη ροή της αναπνοής σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου