Σε μία άκρως προκλητική ανάρτηση προχώρησε ο Νίκος Κατράνης, στέλεχος της ΝΔ Λέσβου και συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Χωρίς καμία ντροπή και παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε για τα θύματα των Τεμπών στο νησί  με κύριους ομιλητές την πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» και τον Παύλο Ασλανίδη.

«Κύρια Καρυστινού φθάνει πια, ως εδώ, σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Εργαλειοποιείτε τον τραγικό θάνατο του παιδιού σας ( για το οποίο στεκόμαστε όλοι με δέος ευλάβεια και απόλυτη συμπόνια ) για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη .
Που ήταν τόσα χρόνια η ευαισθησία σας και συμπαράσταση σε τόσες χαροκαμμένες μανες;- που πολλές φορές έχασαν τα παιδιά τους με ακόμα πιο άδικο και τραγικό τρόπο; –
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για την τραγική και αξιοπρεπέστατη μάννα του Αξαρλιάν ; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνειγια τα τραγικά θύματα της Μάρφιν ;
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα πολλαπλάσια θύματα στο Μάτι; στην Μάνδρα;
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τόσα νεαρά παιδιά -Αστυνομικούς- αθώα θύματα της τρομοκρατίας; (θέλω να πιστεύω να μην είσαστε και εσείς με όλους αυτούς τους ” γραφικούς” δημοκράτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εν μέσω Κορωναίου έκαναν πορείες για την αποφυλάκιση του σκληρού δολοφόνου Κουφοντίνα) .
Κ.Καρυστιανου είστε Γιατρός, μορφωμένη γυναίκα και όπως θέλετε να παρουσιάζετε ενεργό μέρος της κοινωνίας.Τι κάνατε τόσα χρόνια για όλους αυτούς τους τραγικούς και άδικους θανάτους; Τι κάνατε για όλες αυτές τις χαροκαμμένες , όπως εσείς μάνες;
Λυπάμε κ.Καρυστιανου για τον κομματικό κατήφορο στον οποίο πορευεστε .Καποια στιγμή θα καταλάβετε το λάθος και την αβελτηρία σας.
Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιείσετε ότι η ανοχή και ο σεβασμός της Πολιτείας και της Κοινωνίας δεν είναι αδυναμία ούτε και απεριόριστος .
Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει τον ρόλο και τις επιδιώξεις σας .
ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ.»

 

Πηγή εικόνας: ThePressProject

 

Εργαλειοποίηση του θανάτου μας λέει ο «κύριος» όταν βρισκόμαστε λίγο πριν τις Ευρωεκλογές και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποφεύγει μαεστρικά να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τη συγκάλυψη του δυστυχήματος. Απ΄ότι φαίνεται κάθε προσπάθεια να μην ξεχαστεί το έγκλημα και να πάρουμε απαντήσεις είναι κουραστικό για τον κύριο Κατράνη. Από την άλλη η τοπική οργάνωση της ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση που κατακρίνει τα λεγόμενά του, χωρίς να αποσαφηνίζει αν θα διαγραφεί από το κόμμα.

«Οι δηλώσεις του κ. Κατράνη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και κάνει λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί».

«Είναι ντροπή, κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης και κομματικής αφετηρίας, να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη. Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι» αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: agrinio press