Στα καλά νέα της Δευτέρας, το αρμόδιο συμβούλιο που εξέτασε την έφεση κατά της απόφασης για υφ’ όρων απόλυσης του πρωτοδίκως καταδικασθέντα επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, έκρινε πως δε συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου ώστε να βρίσκεται εκτός φυλακής. Άκυρο σαν να λέμε έφαγε ο Μιχαλολιάκος από το Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας και τελικά επιστρέφει στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίθεση με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας, οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών κατέληξαν επί της ουσίας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει μεταμεληθεί, αντιθέτως εμμένει στις προηγούμενες απόψεις του περί εθνικοσοσιαλισμού. Αυτό – κατά το αρμόδιο συμβούλιο – φαίνεται και από την αρθρογραφία του σε ιντερνετικά μίντια, μετά την καταδίκη του ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Για το λόγο αυτό θεωρείται από τους δικαστές αμετανόητος, μιλώντας για πολιτικές διώξεις σε βάρος του. Οι Εφέτες με το βούλευμα τους ακυρώνουν την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που είχε αποφυλακίσει με όρους τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής. Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε αμετανόητος, υμνητής νaζιστικών έκνομων πρακτικών.

Με το επίμαχο βούλευμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιστρέφει στη φυλακή ύστερα από σχεδόν ένα μήνα εκτός αυτής. Είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

 

Πηγή εικόνας: protothema.gr