Σοκ προκαλούν οι σκηνές που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον απάνθρωπο βασ@νισμό νεαρού Ιταλού φοιτητή στις ΗΠΑ από την αστυνομία. Επί 13 λεπτά ο νεαρός κακ0ποιούνταν από τις αρχές σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε η οικογένεια και οι συνήγοροι του εικοσιπεντάχρονου Ιταλού Ματέο Φαλτσινέλι.

Στις 25 Φεβρουαρίου ο νεαρός φοιτητής τουριστικών επιχειρήσεων στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε πάει να παρακολουθήσει ένα σόου με στριπτίζ και είχε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του καταναλώσει δύο κοκτέιλ. Εκείνη τη στιγμή ανακάλυψε πως έλειπαν από το σακάκι του τα δύο κινητά του τηλέφωνα τα οποία είχαν σημαντικές και προσωπικές του πληροφορίες, όπως τα στοιχεία της τράπεζάς του. Ο Φαλτσινέλι παραπονέθηκε στους ιδιοκτήτες του κλαμπ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε έξω από το μαγαζί όπου και απευθύνθηκε στην αστυνομία προκειμένου να δραστηριοποιηθούν, λόγω των ευαίσθητων πληροφοριών που περιείχαν οι συσκευές του. Αντί όμως οι αστυνομικοί να τον βοηθήσουν, τον ακινητοποίησαν με έναν βάρβαρο τρόπο – πιέζοντας το κεφάλι του στην άσφαλτο και πατώντας με τα γόνατά τους πάνω στο πρόσωπό του, στοιχεία που δίνει η εφημερίδα  La Repubblica. Αμέσως μετά από αυτό οι ιδιοκτήτες παρέδωσαν στους αστυνομικούς τις συσκευές του Ιταλού φοιτητή.

Η ιστορία όμως δυστυχώς δεν τελειώνει εδώ. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου η περιπέτειά του συνεχίστηκε με τον πιο βiaιο τρόπο. Οι άνδρες της αστυνομίας φαίνεται να τον κακ0ποιούν βαρύτατα, δένοντάς του τα πόδια με χειροπέδες και ακινητοποιώντας τον με μία ζώνη. Στο σοκαριστικό βίντεο που προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι,  ο νέος σφαδάζει από τους πόνους και ικετεύει να σταματήσει ο βασ@νισμός του, καθώς το μόνο που ζήτησε ήταν ο σεβασμός των δικαιωμάτων του.

Ο ίδιος μετά από αυτή την περιπέτεια βρίσκεται εκτός της φυλακής, προσφέροντας αντί ποινής κοινωνικές υπηρεσίες. Η κατηγορία του: αντίσταση κατά της αστυνομικής αρχής. Η οικογένεια του Φαλτσινέλι δηλώνει πως θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της αλήθειας και την καταδίκη των πραγματικά υπεύθυνων. Η μητέρα του 25χρονου δήλωσε πως μετά από αυτή τη βάναυση μεταχείριση που δέχθηκε, ο γιος της αποπειράθηκε να αυτ0κτονήσει τέσσερις φορές και πως αυτό που τον κρατάει είναι η δυνατή ψυχική του υγεία που έχει αποκομίσει από τα χρόνια αθλητισμού που έκανε.