Στη λαμπερή τελετή των βραβείων Mad, η Μαρίνα Σάττι -που σίγουρα φέτος ήταν η χρονιά της- αναδείχθηκε ως η καλύτερη ποπ καλλιτέχνιδα της χρονιάς, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τα χέρια της γνωστής δημοσιογράφου Αθηναΐδος Νέγκα. Αυτό, όμως, μάλλον δεν πήγε πολύ καλά, γιατί, παρ’ όλο που η βραδιά, ήταν γεμάτη έντονα συναισθήματα και στιγμές, Mad είναι αυτά, οπότε έμελλε να αποκτήσουν μία ιδιαίτερη νότα κατά την προσφώνηση της νικήτριας.

Η Αθηναΐς Νέγκα, αναφερόμενη στη Μαρίνα Σάττι, έριξε μια έμμεση -άμεση αν ξέρεις τι έχει παιχτεί και δεν έχεις κατέβει από τον Άρη- αιχμή σχετικά με τη γνωστή πλέον στιγμή της Eurovision, όπου η Μαρίνα Σάττι χασμουριόταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της εκπροσώπου του Ισραήλ, Έντεν Γκολάν. «Είμαι εδώ για να βραβεύσω τον Καλύτερο Ποπ Καλλιτέχνη. Θα μπορούσα να χασμουρηθώ, αλλά δε θα το κάνω γιατί την εκτιμώ πάρα πολύ σαν τραγουδίστρια, αν και διαφωνώ μαζί της. Μαρίνα, έλα», είπε η Νέγκα, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις στο κοινό και κάνοντας αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορεί τη Σάττι, δεσμεύει δηλαδή το βήμα που της δίνεται για να επικοινωνήσει τις προσωπικές της θέσεις. Μόνο που αυτή τη φορά, δε μιλάμε για μια συνέντευξη τύπου αλλά για την προσωπική στιγμή και βράβευση μιας καλλιτέχνιδος, την οποία απλώς χάλασε με το σχόλιό της.

  

Η Μαρίνα Σάττι, καθισμένη ανάμεσα σε συναδέλφους της, φάνηκε αρχικά απορημένη και μάλλον ενοχλημένη από την αναφορά στο «χασμουρητό», ενώ η Έλενα Παπαρίζου που καθόταν κοντά της ξέσπασε σε γέλια, επιλέγοντας να κρατήσει την αθώα πλευρά στα πράγματα (γιατί Έλενα είσαι και βλέπεις πάντα το καλό), θεωρώντας την αναφορά χιουμοριστική.

 

 

Παρά την αρχική αμηχανία, η Μαρίνα Σάττι ανέβηκε στη σκηνή καταχειροκροτούμενη και, χωρίς να σχολιάσει το «καρφί» της Νέγκα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το βραβείο.

  

«Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ, το πρώτο μου βραβείο, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήταν μια χρονιά ενδιαφέρουσα, έμαθα πολλά πράγματα, κέρδισα πολλά πράγματα. Κάποια πράγματα έχασα… Ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την αγάπη σας και τη στήριξη. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται όπως φανταζόμουν όλα τα χρόνια. Ετοιμάζουμε καινούργια πράγματα, καινούργια τραγούδια, ελπίζουμε να σας αρέσουν και αυτά. Ευχαριστώ πολύ», δήλωσε η καλλιτέχνιδα.

Η Αθηναΐς Νέγκα, ωστόσο, δεν άφησε το θέμα να περάσει απαρατήρητο μιας κι αναφέρθηκαν σε αυτό δεκάδες χρήστες, κατηγοτώντας τη για σφετερισμό. Έτσι επανήλθε με ανάρτηση στο X (Twitter): «Αν έχω εκφράσει πως διαφωνώ πολύ με κάποιον δεν μπορώ να ενθουσιαστώ μαζί του λίγες μέρες αργότερα, θα ήταν υποκρισία. Δεν είμαστε νήπια όλα να τα γυρίζουμε. Εκτιμώ ειλικρινώς το ταλέντο. Στην εποχή που δεσπόζει το “είμαι ο εαυτός μου”, υπάρχει και η δύσκολη ακεραιότητα, διαλέγεις». Και ναι, από τη μία πλευρά θα μπορούσε αυτή η θέση να χαρακτηριστεί ως τίμια, όμως και πάλι, μπορείς να επιλέξεις την ευγένεια και την αποστασιοποίηση, -ειδικά- αν το θέμα για το οποίο κόπτεσαι είναι αυτό ακριβώς.

 

 

Η βραδιά των Mad Awards 2024 ήταν αναμφίβολα γεμάτη έντονες στιγμές, αποδεικνύοντας ότι οι καλλιτεχνικές βραβεύσεις μπορούν να περιλαμβάνουν πολύ περισσότερα από απλές απονομές. Εμείς θα ευχηθούμε στη Μαρίνα και εις ανώτερα, και περιμένουμε πώς και πώς για τις νέες τις καλλιτεχνικές δημιουργίες. Όσο για το χασμουρητό, το κρατάμε για εκεί που του χρειάζεται.