Κλασσικό φαινόμενο στις μέρες μας έχουν γίνει τα τυπάκια που σε θυμούνται όταν έχεις γενέθλια, σου στέλνουν μια ευχή κι ύπουλα προσπαθούν να σου πιάσουν συζήτηση, να σε φλερτάρουν και να πετύχουν τον σκοπό τους -είτε αυτός είναι ένα χαλαρό φλερτάκι, είτε μια βραδιά πάθους, είτε οτιδήποτε άλλο εξωφρενικό αν σκεφτείς τη μηδαμινή προσπάθεια και πρωτοτυπία που έχουν κάνει. Και μένεις λοιπόν εσύ μετά απ’ όλα αυτά ν’ αναρωτιέσαι: «Ποιος πιστεύει ότι έτσι θα πετύχει κάτι;».

Ας μη γελιόμαστε λοιπόν, ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι θα πέσει στο κρεβάτι μ’ ένα άτομο επειδή του έστειλε χρόνια πολλά, όχι μόνο έχει χαμηλά standars ο ίδιος, αφού καθετί το θεωρεί ευκαιρία για φλερτάκι χωρίς να έχει ενδιαφέρον ή να νιώθει έλξη, αλλά πιστεύει και πως όλοι οι υπόλοιποι έχουν χαμηλές προσδοκίες κι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Γι’ αυτό λοιπόν, όταν σου στέλνουν και σένα «Χρόνια πολλά, ό,τι επιθυμείς! Θέλεις αύριο να βγούμε για ένα καφεδάκι να τα πούμε από κοντά;», δεν πετάς τη σκούφια σου κι αυτό είναι λογικό. Γιατί; Mα γιατί έχεις τη δυνατότητα να σκεφτείς πως μια γνωριμία δεν πρέπει να ξεκινάει με την ελπίδα του άλλου να σε πλησιάσει δίνοντάς ου το bare minimum κι ελπίζοντας πως θα σου είναι αρκετό. Περιμένεις κάτι παραπάνω, προσπάθεια, ευγένεια, σεβασμό, ιδέες.

Στο κάτω-κάτω για να το πούμε πιο απλά: Τα γενέθλιά σου δεν πρέπει να λαμβάνονται σαν αφορμή για φλερτ από τον οποιοδήποτε. Είναι η μέρα σου και πρέπει να είναι αφιερωμένη σε σένα κι όχι στην απέλπιδα προσπάθεια κάποιου να κάνει σ3ξ, γιατί εδώ που τα λέμε αν όντως σε ήθελε δε θα περίμενε τα γενέθλιά σου για να σε πλησιάσει. Θα έστελνε νωρίτερα, θα σε έβρισκε έξω αν μένετε κοντά για να σε ρωτήσει, θα σκεφτόταν πρωτότυπους τρόπους να σε πλησιάσει και δε θα το άφηνε στην τύχη σας. Είναι θέμα απλής λογικής και μπορεί να το κατανοήσει κάθε άνθρωπος που έχει πραγματικά θελήσει να φλερτάρει και να μιλήσει με κάποιον.

Και θα μου πεις «Είναι τόσο κακό κάποιος να θέλει απλά να φλερτάρει ή να περάσει καλα;». Όχι, δεν είναι. Είναι όμως προβλέψιμο, αγενές κι άκομψο να το κλανει αυτό τη μέρα που κάποιο άτομο έχει γενέθλια και προσπαθεί να περάσει όμορφα την ημέρα του με ανθρώπους μ’ αγαπάει και τ’ αγαπάνε πραγματικά. Είναι δηλαδή περισσότερο θέμα τακτ και λιγότερο ηθικής ή έρωτα.

Στο κάτω-κάτω όλοι ξέρουν ότι αυτή είναι μια πολύ ξενερωτική τακτική και στο 99% των περιπτώσεων βρίσκει τοίχο, όσο ο παραλήπτης του μηνύματος γελάει μπροστά από το κινητό με τα φιλαράκια του και σκέφτεται «τι στο καλό;», «γελάσαμε και σήμερα».

Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που στέλνουν μήνυμα σε κάποιον για να τον φλεράρουν, με αφορμή τα γενέθλιά του, απλά μη. Σκεφτείτε έναν καλύτερο τρόπο για φλερτ, διαλέξτε μια καλύτερη μέρα και προσπααθείστε ξανά, μπορείτε να τα καταφέρετε και καλύτερα.

Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου