Οι αποκαλύψεις του Μπραντ Πιτ για τη στενή φιλία της Αντζελίνα Τζολί με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα της β0τκας Γιούρι Σέφλερ έριξαν λάδι στη φλογερή μάχη μεταξύ του πρώην ζεύγους. Ο ηθοποιός αποκάλυψε μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του Σέφλερ και της Τζολί που αποκάλυψε το βάθος της σχέσης τους, συμπεριλαμβανομένης μιας εντυπωσιακής πρόσκλησης του βαρόνου της β0τκας προς την Τζολί και τα έξι παιδιά της να επισκεφθούν το πλούσιο σκωτσέζικο κάστρο του, που βρίσκεται στο κτήμα Tulchan στη γραφική περιοχή Speyside.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται στον απόηχο της απόφασης της Τζολί να πουλήσει το μερίδιό της στο γαλλικό οινοποιείο, Chateau Miraval, στον Σέφλερ για το ιλιγγιώδες ποσό των 67 εκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο του 2021, μια κίνηση που πυροδότησε μια αμφιλεγόμενη νομική διαμάχη με τον Πιτ. Σε απάντηση, ο Πιτ κατέθεσε μήνυση εναντίον της, ισχυριζόμενος ότι παραβίασε το συμβόλαιο και ότι η εταιρεία του Σέφλερ επεδίωκε την εχθρική εξαγορά του οινοποιείου. Αυτή η πικρή δικαστική διαμάχη συνεχίζεται, με τα δύο μέρη να υπερασπίζονται σθεναρά τα συμφέροντά τους. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με ημερομηνία 25 Μαΐου 2022, αντανακλά την εκτίμηση του Σέφλερ για τη συμφωνία που πέτυχαν. Εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιχειρηματική συμφωνία παρά τις συνεχιζόμενες διαμάχες με τον Πιτ, τον οποίο κατηγορεί ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τη συνεργασία τους. Σε μια επίδειξη συντροφικότητας, ο Σέφλερ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην Τζολί και τα παιδιά της να επισκεφθούν το κτήμα του Tulchan στη Σκωτία, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του για μια αρμονική επιχειρηματική σχέση. Τονίζει την προθυμία του να βοηθήσει την Τζολί όποτε χρειαστεί, υποδηλώνοντας ένα επίπεδο εμπιστοσύνης και καλής θέλησης.

Ο Πιτ και η Τζολί απέκτησαν αρχικά το Chateau Miraval, έναν αμπελώνα στη Νότια Γαλλία, το 2008 έναντι περίπου 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Με την πάροδο των ετών, έγιναν και οι δύο ισότιμοι συνιδιοκτήτες του κτήματος και της επιχείρησης παραγωγής κρασιού. Ωστόσο, η σχέση τους επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα η Τζολί να αποφασίσει να πουλήσει το μερίδιό της στην εταιρεία του Σέφλερ, «Tenute del Mondo», η οποία ανήκει στον όμιλο «Stoli». Εν μέσω αυτής της ταραχώδους ανταλλαγής, ο Πιτ ισχυρίστηκε ότι η Τζολί του απέκρυψε την πώληση και ότι σκόπιμα έβλαψε τη φήμη της επιχείρησης, ενώ παράλληλα πλούτισε άδικα. Η Τζολί, από την άλλη πλευρά, επικαλέστηκε την επιθυμία της να απεμπλακεί από μια επιχείρηση με επίκεντρο το αλκ0όλ και την απροθυμία της να επιστρέψει σε ένα μέρος που σηματοδότησε την αρχή του τέλους του γάμου τους ως λόγους για την πώληση του μεριδίου της.

Η προσπάθεια του Πιτ να αγοράσει τις μετοχές της κατέρρευσε όταν εκείνη αρνήθηκε να υπογράψει μια συμφωνία μη αποκάλυψης (NDA), στην οποία επέμενε ο Πιτ για να προστατεύσει την αξία του οινοποιείου μετά την πώληση. Οι νομικές τους διαμάχες επεκτάθηκαν και στις διαφορές για την κηδεμονία, με τον Πιτ να ισχυρίζεται ότι η απόφαση της Τζολί να πουλήσει τις μετοχές της είχε ως κίνητρο τον θυμό της για την απόφαση για την κηδεμονία. Παρά αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα, το email του Σέφλερ προς τον Πιτ υποδηλώνει ότι σκοπεύει να επικεντρωθεί στις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ ενθαρρύνει τον Πιτ να επικεντρωθεί στα καλλιτεχνικά του έργα. Ωστόσο, ο νομικός πόλεμος μεταξύ του Πιτ και του Σέφλερ δε δείχνει σημάδια ύφεσης, με πολλές διαφωνίες σχετικά με την επίδοση εγγράφων και τη δικαιοδοσία.

Η νομική ομάδα του Πιτ κατηγόρησε τον Σέφλερ για υπεκφυγή και τόνισε την ανάγκη για ίσους όρους ανταγωνισμού στο νομικό σύστημα της Καλιφόρνια, ακόμη και για έναν Ρώσο ολιγάρχη. Η πορεία του Γιούρι Σέφλερ από μια ρωσική εβραϊκή οικογένεια σε έναν δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα της β0τκας σημαδεύτηκε από μια πολύχρωμη και ταραχώδη ζωή. Αφού υπηρέτησε στον Κόκκινο Στρατό, επιχείρησε να ασχοληθεί με τα οικονομικά, διευθύνοντας μια επιτυχημένη επιχείρηση λιανικής πώλησης και εστίασης, ενώ παράλληλα σπούδαζε στο διάσημο Ινστιτούτο Πλεχάνοφ στη Μόσχα. Η καριέρα του Σέφλερ περιελάμβανε την προεδρία της αεροπορικής εταιρείας «Vnukovo Airlines» και την ηγεσία της «Soyuzplodoimport», η οποία παρήγαγε την εμβληματική β0τκα «Stolichnaya». Εν μέσω αντιπαραθέσεων, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για απειλές θανάτ0υ και νομικών διαφορών, ο Σέφλερ εγκατέλειψε τη Ρωσία για τη Λετονία, όπου διεξήγαγε τις επιχειρήσεις του.

Αργότερα μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξασφάλισε βρετανικό διαβατήριο και απέκτησε την ισραηλινή υπηκοότητα. Η άνοδός του σε καθεστώς δισεκατομμυριούχου του επέτρεψε να αποκτήσει το υπερπολυτελές σκάφος «Serene», το οποίο προσέλκυσε ανθρώπους όπως ο Μπιλ Γκέιτς, και να αποκτήσει το περίφημο κτήμα Tulchan στη Σκωτία. Παρά τους πολλαπλούς γάμους και την απόκτηση πολλών παιδιών, η προσωπική ζωή του Σέφλερ παραμένει αινιγματική. Σε αυτό το μπερδεμένο πλέγμα σχέσεων και νομικών διαμάχης, ο δεσμός μεταξύ της Αντζελίνα Τζολί και του Γιούρι Σέφλερ συνεχίζει να εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του οινοποιείου και τη συνεχιζόμενη διαμάχη με τον Μπραντ Πιτ. Η ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι ένα ακόμη κομμάτι στο πολύπλοκο παζλ που είναι το έπος του Chateau Miraval.

 

Πηγή εικόνας: Elle

Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη