Μία ημέρα μετά την πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών, ανακοινώθηκε η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Ο σκηνοθέτης θα αναλάβει το τιμόνι της ταινίας «Bugonia», με πρωταγωνιστές την Emma Stone και τον Jesse Plemons, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στην τελευταία του ταινία «Kinds of Kindness».

Το σενάριο του Will Tracy ακολουθεί δύο συνωμοσιομανείς άνδρες που απαγάγουν την υψηλόβαθμη διευθύνουσα σύμβουλο μιας μεγάλης εταιρείας, πεπεισμένοι ότι είναι εξωγήινη που έχει σκοπό να καταστρέψει τον πλανήτη Γη.

Η ταινία Bugonia επιλέχθηκε από τη Focus Features για τις ΗΠΑ, ενώ η Universal Pictures θα τη διανείμει διεθνώς. Έτσι, ο Λάνθιμος εγκαταλείπει την πρόσφατη έδρα του, τη Searchlight, η οποία έχει κυκλοφορήσει πολλές από τις ταινίες του, συμπεριλαμβανομένων των βραβευμένων με Όσκαρ Poor Things και The Favourtie, καθώς και της επερχόμενης Kinds of Kindness.

Η Bugonia βασίζεται στη νοτιοκορεατική κωμωδία επιστημονικής φαντασίας του 2003, Save the Green Planet, με την αγγλόφωνη έκδοση να αναπτύσσεται από την CJ ENM του Miky Lee με τον σκηνοθέτη του Midsommar Ari Aster και τον Lars Knudsen στην Square Peg.

Οι Ed Guiney και Andrew Lowe θα κάνουν την παραγωγή για την Element Pictures, μαζί με τους Lanthimos, Aster, Knudsen, Stone και Lee και Jerry Kyoungboum Ko για την CJ ENM, η οποία συγχρηματοδοτεί με την Fremantle.

Η Stone, η οποία συνεργάστηκε με τον Λάνθιμο και στις ταινίες The Favourite και Poor Things, και ο Plemons εμφανίζονται και οι δύο στην ταινία Kinds of Kindness, που θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουνίου, μια ταινία που διηγείται σε τρία μέρη. Η κριτική του Hollywood Reporter για τις Κάννες έχει ως εξής: «Έχεις την αίσθηση καθώς παρακολουθείς ότι ο Λάνθιμος αναζωογονείται από τις ευκαιρίες της τριμερούς δομής και την ευκαιρία να ανατρέψει τους κανόνες τόσο της κοινωνίας όσο και της αφήγησης. Μπορεί με την πρώτη ματιά να μην είναι τόσο θεματικά συνεκτικό όσο θα επιθυμούσαν κάποιοι θεατές, αλλά όσο περισσότερο το σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να ταιριάζουν και τα κοινά νήματα αρχίζουν να αναδύονται».

 

Πηγή εικόνας: FLIX