Ο δημόσιος θηλασμός είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πολύ ως κοινωνικό θέμα (ενώ καθόλου δε θα έπρεπε) με κάποιες παλιακές κι απαίδευτες φωνές να θεωρούν προκλητικό για μια μητέρα να θηλάζει σε δημόσιο χώρο, όπως άλλωστε προκλητικό είναι και το να φας το σουβλάκι σου ή να πιεις την πορτοκαλάδα σου σε δημόσια θέα.

Ευτυχώς, όλο και περισσότερες νέες μαμάδες φαίνεται να ξεπερνούν αυτή τη στερεοτυπική και σεξιστική ανοησία, διατηρώντας μια φυσιολογική σχέση με τον θηλασμό και το μωράκι τους, θηλάζοντας όταν εκείνο πεινάει, όπου βρίσκονται. Άλλωστε, ειδικά πρώτοι μήνες με ένα παιδί που έρχεται στον κόσμο είναι ιδιαίτερες, γεμάτες με συναισθήματα χαράς, φόβου, ανησυχίας και ευγνωμοσύνης, επομένως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι το σχόλιο του κυρ’ Παντελή για το πού μπορείς να θηλάσεις. Αυτή η περίοδος είναι αναμφισβήτητα από τις πιο ξεχωριστές στη ζωή μιας μητέρας, και αυτό το βιώνει τώρα η Βασιλική Τρουφάκου.

Η δημοφιλής ηθοποιός, μόλις πριν από λίγες ημέρες, έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι. Ο μικρός γεννήθηκε ύστερα από 30 ώρες φυσιολογικού τοκετού (χαρά στο κουράγιο της), και η ίδια τον παρέλαβε στην αγκαλιά της με απέραντη χαρά και ανακούφιση.

 

 

Η ηθοποιός φαίνεται να έχει αγκαλιάσει αυτή τη νέα φάση στη ζωή της με ενθουσιασμό και αγάπη. Συχνά μοιράζεται σκέψεις, στιγμές και συναισθήματα μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, επιτρέποντας στους θαυμαστές της να συμμετέχουν σε αυτή την ξεχωριστή περίοδο της ζωής της. Παρότι ο μικρός της γιος είναι μόλις λίγων ημερών, η Βασιλική Τρουφάκου δε δίστασε να κάνει τις πρώτες βόλτες μαζί του στη ζεστή και καλοκαιρινή Αθήνα. Σε μια από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις της, βλέπουμε την ηθοποιό να έχει βγει μια βόλτα στη γειτονιά της, θηλάζοντας τον μικρό της γιο, προσφέροντας τα πιο τρυφερά στιγμιότυπα στον φακό. «Νυχτοπερπατήματα», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση, ενώ εμφανίζεται χαμογελαστή και ευτυχισμένη μπροστά στην κάμερα, κυριολεκτικά λάμποντας μέσα στο λουλουδάτο φόρεμά της.

 

 

Σε προηγούμενη ανάρτησή της, η Βασιλική Τρουφάκου είχε εξομολογηθεί: «Ήρθες κι άνθισε η καρδιά μου! Τα καταφέραμε, αγοράκι μου». Επίσης, αποκάλυψε πως ο τοκετός κράτησε 30 ώρες, ευχαριστώντας τον γυναικολόγο της και το μαιευτικό προσωπικό για την εμπειρία και τη βοήθεια που της πρόσφεραν, κάνοντας αναφορά και στην αξία του φυσιολογικού τοκετού στη χώρα μας, μιας διαδικασίας που πολύ συχνά οι γιατροί αρνούνται να προσφέρουν στις μητέρες, επιβάλλοντας ουσιαστικά την καισαρική χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος στην εγκυμοσύνη.

Όπως και να έχει, είναι μια φωτογραφία που πέρα από πανέμορφη, είναι πολύ σημαντική για μια νέα μανούλα που ψάχνει τα πατήματά της. Γυναίκες σαν τη Βασιλική Τρουφάκου, την Ιωάννα Τούνη, τη Μαίρη Συνατσάκη, δίνουν αυτό το πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, πως η γνώμη και οι φωνές των στερεότυπων, όπως και η κακοπροαίρετη κριτική, δεν έχουν καμία απολύτως θέση ούτε μέσα μας, αλλά ούτε γύρω μας.