Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως για την άγρια γυναικοκτονία της 63χρονης στη Χαλκίδα, με τον 39χρονο δράστη και φίλο της κόρης της να ομολογεί ψυχρά το έγκλημά του. Ο δράστης, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη γυναίκα, με μοναδικό κίνητρο τη ληστεία.

Σύμφωνα με τα όσα ομολόγησε, εισέβαλε στο διαμέρισμα της 63χρονης με σκοπό να της αρπάξει χρήματα και να τα αξιοποιήσει τζογάροντας, το βράδυ της 10ης Μαΐου, όμως, η άτυχη γυναίκα τον αντιλήφθηκε, τη χτύπησε πέντε φορές με μ@χαίρι στην περιοχή του λαιμού, στερώντας της τη ζωή. Αφού ολοκλήρωσε το αποτρόπαιο έγκλημά του, ο 39χρονος άρπαξε περίπου 7.000 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Δεν άργησε, όμως, να συλληφθεί από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον εντόπισαν μετά από λίγες ώρες. Στην ομολογία του, ο δράστης φέρεται να δήλωσε με κυνισμό και χωρίς καμία ανθρωπιά πως «είμαι απεγνωσμένος απελπισμένος και ήθελα να παίξω». «Θεωρούσα ότι θα ήταν κατάκοιτη» συμπλήρωσε ο δράστης, ο οποίος φέρεται να πανικοβλήθηκε όταν την είδε όρθια μπροστά του μόλις άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της. Όταν εκείνη φώναξε «βοήθεια», πήρε ένα μaχαίρι από την κουζίνα και τη μaχαίρωσε. «Ήθελα να βρω λεφτά για να παίξω. Είμαι εθισμένος στον τζόγο» είπε στους αστυνομικούς.

  

 

Το τραγικότερο όλων, είναι πως ενώ ήταν ο δράστης, χωρίς καμία ενοχή φρόντισε να παραβρεθεί στην κηδεία της άτυχης γυναίκας, μαζί με φίλους, συγγενείς, και την ίδια της την κόρη, η οποία σαν άλλο τραγικό πρόσωπο, ήταν κι από τους πρώτους που ενημέρωσε τον δράση για το τι είχε συμβεί, αφού τον θεωρούσε δικό της άνθρωπο.

«Υπήρχαν σκέψεις και πληροφορίες προς αυτήν την κατεύθυνση από την αρχή. Είναι ένας φίλος παιδικός, της οικογένειας. Την επομένη της δολοφονίας ήταν στο σπίτι της 63χρονης. Ο άνθρωπος αυτός δεν δίστασε την επομένη της δολοφονίας που αυτός είχε διαπράξει όπως ομολογεί ο ίδιος, πήγε στο σπίτι της κόρης του θύματος και το έπαιζε τεθλιμμένος φίλος. Το κορίτσι είναι διπλά σοκαρισμένο γιατί δεν είναι μόνο ο θάνατος της μητέρας με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο, είναι και το θέατρο που έπαιζε μπροστά της ο 39χρονος. Απορώ με τον ψυχισμό του. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο τη ζωή του, συνέχισε να έχει τις ίδιες επαφές με την κόρη και με τον σύντροφό της όπως τις είχε και πριν, σαν να μη συμβαίνει τίποτα» δήλωσε ο δικηγόρος της κόρης της 63χρονης, Αθανάσιος Τάρτης.

Η τοπική κοινωνία στην Χαλκίδα βρίσκεται σε حالة من الشك και αγανάκτησης για το άγριο έγκλημα, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαλευκάνει τυχόν συνεργούς του 39χρονου.