Μπορεί να έχει τραγουδήσει στις μεγαλύτερες σκηνές της Ελλάδας, αλλά ακόμη δεν την έχουμε δει να παίζει στο Εθνικό κι η ώρα ήρθε. Στις 10 Νοεμβρίου είναι η πρεμιέρα της παράστασης που θα εμφανίζεται ως guest η Νατάσα Μποφίλιου με τίτλο «Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ», το οποίο προς το παρόν είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου.

Το έργο είναι πολλά υποσχόμενο και το πλαισιώνει ο θίασος των εξής λαμπρών ταλέντων: Λητώ Αμπατζή, Χάρης Ανδριανός, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γκιόκας, Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ερατώ Καραθανάση, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ελένη Κοκκίδου, Μάριος Κρητικόπουλος, Χρήστος Λούλης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Λυγερή Μητροπούλου, Θεοδώρα Μπάκα, Βασίλης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Έλλη Πασπαλά, Φοίβος Ριμένας, Γιάννης Σαμψαλάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Μάρθα Φριντζήλα.

Όπως λέει κι η Νατάσα, ο Άγγελος Τριανταφύλλου, που έχει γράψει τη μουσική και το σενάριο του μιούζικαλ, είναι παιδικός της φίλος και το πρώτο της καλλιτεχνικό ντουέτο, ενώ για εκείνον είναι η πρώτη φωνή που έδωσε ζωή στα τραγούδια του. Επιπλέον, έχουν γεννηθεί την ίδια χρόνια, ίδια μέρα και στο ίδιο μαιευτήριο, κι εκείνος ήταν ο art director του άλμπουμ της με τίτλο «Η εποχή του θερισμού». Μάλιστα, ενώ εκείνη φοβήθηκε αρχικά να παίξει ρόλο στο θέατρο, εκείνος ήταν αυτός που την παρότρυνε να το τολμήσει.

 

Η Νατάσα λοιπόν θα εμφανιστεί στη σκηνή για να τραγουδήσει ένα ιδιαίτερο τραγούδι για το οποίο μας λέει τα εξής, στη συνέντευξή της στο «ΤheMagazine»:

«Είναι ένα βαθιά υπαρξιακό, σκοτεινό, συγκινητικό τραγούδι για τον θάνατο. Ο ψυχίατρος Γιάννης Αστερής έχει φτιάξει το λιμπρέτο και το έχει εμποτίσει με ξεχωριστό χιούμορ. Με έναν παράδοξο τρόπο, υπάρχει μια κάθαρση στο έργο και εκεί υπάρχει ο… Ευαγγελισμός. Θα έλεγα πως είναι ένα υπαρξιακό ονειρόδραμα με στοιχεία και σουρεαλιστικά, αλλά και πάρα πολύ ρεαλιστικά.»

Ενώ για την ίδια την παράσταση αλλά και το γεγονός ότι αυτή διαδραματίζεται σε ένα νοσοκομείο είπε:

«Ναι, η παράσταση ξεκινά με μία γροθιά, γιατί πια έχει υπάρξει αυτή η συμπαντική και απίστευτα τρομακτική ανισορροπία και ο θάνατος είναι στην εντατική. Ξέρεις, πρώτη φορά βλέπω τον θάνατο ως μια αξιοπρέπεια. Ο άνθρωπος έχει φθαρεί μέσα στο νοσοκομείο και το να “φύγει” είναι μια φυσική και ύστατη προσπάθεια να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του.

Το έργο δείχνει τι συμβαίνει όταν αυτό – ο θάνατος δηλαδή- δε συντελείται. Δείχνει και την επέκταση που έχει ένα τέτοιο γεγονός στις ζωές και των υπολοίπων. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως ένας άνθρωπος που έχει φτάσει στην απόλυτη φθορά είναι λύτρωση και κάθαρση να φύγει. Άρχισα να το σκέφτομαι όταν το είδα στο έργο.»

 

Τέλος στην official σελίδα του Εθνικού θεάτρου βρίσκουμε τις εξής πληροφορίες για την παράσταση:

 

«Στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» επιτελείται το πολυπόθητο θαύμα. Ο Απόστολος Παύλου, ο διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, με τη συνεργασία γιατρών και νοσηλευτών, αιχμαλωτίζουν τον Θάνατο. Αυτή η αναπάντεχη νίκη της ζωής, θα πυροδοτήσει μια σειρά αλλόκοτων γεγονότων που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής: τα παράθυρα τραγουδούν, τα ιατρικά γάντια γεμίζουν άγνωστους μύκητες, τα ασανσέρ δεν λειτουργούν, ενώ φαίνεται να μην έχουν καμία βλάβη. Ασθενείς συνέρχονται ενώ οι θάλαμοι και οι διάδρομοι πλημμυρίζουν από μουσική. Ώσπου όλοι συνειδητοποιούν την απόλυτη ματαιότητα του εγχειρήματός τους.

Ο Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ είναι μια παράσταση για τον χρόνο και την αγάπη. Ο Άγγελος Τριανταφύλλου σε συνεργασία με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο και με αφετηρία το λιμπρέττο του Γιάννη Αστερή δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό ανοίκειο σύμπαν φτιαγμένο με υλικά φθαρτά. Ένα σύμπαν ανυπόφορα οικείο και την ίδια στιγμή παράδοξα ανοίκειο. Οι «κάτοικοι» ενός νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί, τραγουδούν για όσους έχουν ήδη φύγει, αλλά και για όσους επιθυμούν να αποχαιρετήσουν. Η κατάλυση του Θανάτου δεν θα φέρει τον Ευ-αγγελισμό. Το καλό άγγελμα θα έρθει μόνο όταν ο Θάνατος ελευθερωθεί από το χάδι μιας γυναίκας… γιατί «ο κύκλος της ζωής είναι φτιαγμένος με σοφία. Ο κύκλος της ζωής οφείλει να ολοκληρωθεί», όπως επισημαίνουν οι σκηνοθέτες της παράστασης.

Οι δύο δημιουργοί κοιτάζουν με λοξή ματιά πρακτικές και τεχνικές του μιούζικαλ, διευρύνοντας τα όρια και προεκτείνοντας τις προοπτικές του. Ένας σπουδαίος θίασος 21 ηθοποιών συμμετέχουν σε μια μουσική παράσταση εγκώμιο στη ζωή, που λόγω της αναπόφευκτης περατότητάς της, είναι τόσο γοητευτική και πολύτιμη. Η πρωτότυπη μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και τα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής από καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές/στριες συνθέτουν μια πολυφωνική μουσική αφήγηση σε ένα θέαμα που ο θάνατος δεν είναι το  τέλος αλλά μια αφετηρία αναγέννησης.»

 

Ανυπομονούμε λοιπόν να δούμε και τη Νατάσα, αλλά και την παράσταση στο σύνολό της καθώς το hype που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλο κι έχει αυξήσει τις προσδοκίες μας.

 

Πηγή εικόνας