Σε μια απίστευτη στροφή γεγονότων στην Ινδία -που θα μπορούσε από άποψη τρέλας να είναι ένα χαλαρό Σαββατάκι στα επείγοντα, αλλά με φρέντο εσπρέσο- ένας γιατρός αποφάσισε να αφήσει στη μέση το χειρουργείο του και τον ασθενή, όχι επειδή κάτι πήγε στραβά στην επέμβαση, αλλά επειδή δεν του έφεραν τσάι!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ένα τοπικό κέντρο υγείας στο Ναγκπούρ της κεντρικής Ινδίας. Ο γιατρός, που πραγματοποιούσε εκείνη τη μέρα διαδοχικά προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις σε οκτώ γυναίκες, αποφάσισε να πάρει τα μπογαλάκια του και να την κάνει, μόλις το προσωπικό αρνήθηκε να του σερβίρει ένα φλιτζάνι τσάι.

Το χρονικό της πραγματικά εξωφρενικής υπόθεση, όπως δημοσιεύθηκε από τα ΝΕΑ, είχε ως εξής: Η γιατράρα που τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη, αφού πραγματοποίησε τη χειρουργική επέμβαση σε τέσσερις από τις γυναίκες και χορήγησε αναισθησία στις άλλες ασθενείς, φέρεται να ζήτησε από το προσωπικό του νοσοκομείου να του φτιάξει ένα φλιτζάνι τσάι, ε γιατί κουράστηκε λιγάκι ο καψερός. Ως εδώ απολύτως λογικό.

Ωστόσο κι αφού οι εργαζόμενοι δεν του παρείχαν το ζεστό ρόφημα όπως ζητήθηκε, τα πήρε στο κρανίο έτσι απλά κι έφυγε αμέσως από το χειρουργείο χωρίς να πραγματοποιήσει τις υπόλοιπες επεμβάσεις που ήταν προγραμματισμένες, σύμφωνα με το NDTV. Η ίδια η επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Nagpur, Soumya Sharma, δήλωσε ότι κατάλαβε ότι ο γιατρός “έφυγε από την επιχείρηση λόγω του ότι δεν του έφεραν το τσάι του” – και πρότεινε να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες: «Εάν οι γιατροί είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τόσο κρίσιμες διαδικασίες για ένα απλό φλιτζάνι τσάι, θα πρέπει να λογοδοτήσουν βάσει του άρθρου 304 του Ινδικού Ποινικού Κώδικα.»

Τελικά -και πάλι καλά να λέμε δηλαδή- οι υπόλοιπες 4 χειρουργικές επεμβάσεις ολοκληρώθηκαν από άλλον γιατρό, που μάλλον είχε πιει το τσαγάκι του, ενώ διεξάγεται έρευνα για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό που αναστάτωσε την ησυχία του νοσοκομείου. Αν τον γιατρό τον κράτησαν μετά από αυτό το υστερικό ξέσπασμα, δε διευκρινίζει το δημοσίευμα. Εγώ πάντως σκέφτομαι τους καημένους τους νοσηλευτές που έπρεπε να βγουν από την αίθουσα και να πάνε να ενημερώσουν συγγενείς και διεύθυνση ότι ο γιατρός μας άφησε και πάει «στον δρόμο του τσαγιού». Άσχημη μέρα για να δουλεύεις σ’ εκείνο το νοσοκομείο, ή να είσαι ασθενής στο τραπέζι αυτού του γιατρού.

Ηθικό δίδαγμα; Μην αφήνεις γιατρό ποτέ χωρίς το τσάι του στο χειρουργείο.