Σκηνή έντασης εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος σε ραδιοφωνική εκπομπή του τοπικού σταθμού Real Voice στη Ρόδο. Ο ίδιος, αποχώρησε αιφνιδιαστικά, ασκώντας κριτική στη δημοσιογράφο που του έκανε ερωτήσεις, με την ίδια να δηλώνει ότι της επιτίθεται.

Σύμφωνα με το βίντεο που κυκλοφορεί στη δημοσιότητα, η ένταση πυροδοτήθηκε από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στον κ. Κασσελάκη και τη διαφωνία του σχετικά με τον τζίρο των τουριστικών επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για απευθείας αναθέσεις από το υπουργείο Οικονομικών: «Η αγορά είναι κάτω σε σχέση με πέρυσι» ανέφερε ο ίδιος, με τη δημοσιογράφο να του απαντά «δεν είμαστε κάτω, έχουμε αύξηση 20%». «Στον τζίρο ή το κέρδος;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογράφο να απαντά ελαφρώς εριστικά «δεν έχω δει τα λογιστικά τους βιβλία».

 

 

Ο τόνος υψώθηκε με τον κο Κασσελάκη να δηλώνει: «είδατε, αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στον πολίτη, να μη μιλάμε». «Είδατε τα λογιστικά τους βιβλία;» ρώτησε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «μίλησα μαζί τους και μου λένε ότι είναι κάτω τα κέρδη τους». «Κι εγώ μίλησα και μου είπαν ότι είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών. Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;». «Θα φανεί, έτσι δεν είναι;» απάντησε ο κ. Κασσελάκης με τη δημοσιογράφο να λέει «άρα δεν μπορούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο για το ποια είναι η αλήθεια».

Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, με τον κ. Κασσελάκη να κατηγορεί τη δημοσιογράφο για προκατάληψη: «Δεν είναι ανάγκη να αποφεύγουμε ότι υπάρχει κυβέρνηση 5 χρόνια και να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα, είναι καιρός αυτή η καραμέλα να λήγει.»

 

 

Η δημοσιογράφος, από την πλευρά της τόνισε το δικαίωμα της να θέτει ερωτήματα: «Σχεδίαζα σήμερα να κάνουμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση», είπε η δημοσιογράφος, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς αντικειμενικότητα. Ο ίδιος, αργότερα και φανερά απογοητευμένος, συνέχισε λέγοντας πως «εύχεται κάθε επιτυχία στους Ροδίτες και να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία εάν είναι τόσο χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη χώρα που συγκαλύπτει το έγκλημα στα Τέμπη». Από την πλευρά της η δημοσιογράφος ευχήθηκε «κάθε επιτυχία εάν νομίζετε πως θα γίνετε πρωθυπουργός με το να μου επιτίθεστε, να επιτίθεστε στους δημοσιογράφους», λέγοντας πως θεωρεί πως το πολλά από τα ζητήματα των κατοίκων της Ρόδου έχουν προκύψει επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης απάντησε φεύγοντας «ναι, για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα social media, με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν αρνητικά τη στάση του κ. Κασσελάκη και το γεγονός πως έχασε την ψυχραιμία του, ενώ άλλοι υποστηρίζουν το δικαίωμά του να μην απαντά σε ερωτήματα που θεωρεί προβοκατόρικα, ή να αντιδρά σε ερωτήσεις που δε διακρίνονται από αντικειμενικότητα.

Η αιφνιδιαστική αποχώρηση του κ. Κασσελάκη σχολιάστηκε έντονα από τα μέσα, ενώ αναπόφευκτα συγκρίθηκε με αποχωρήσεις που έχει κάνει και ο Πρωθυπουργός μετά από πιέσεις που του έχουν ασκηθεί εντός Βουλής, για απαντήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι απαραίτητη η ανθεκτικότητα στην κριτική και η ικανότητά να διαχειρίζεται δημόσιες εμφανίσεις όταν βρίσκεσαι στη θέση αυτή. Ωστόσο, και μία συνέντευξη που σκοπό έχει να τα παρουσιάσει όλα υπέροχα, λες και ζούμε σε άλλη χώρα, είναι κομματάκι εκνευριστική, δε νομίζετε;