Ο Στέφανος Κaσσελάκης επισκέπτεται σήμερα 26/5 και τη Δευτέρα 27/5 τη Πaλαιστiνη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα πραγματοποιήσει αποστολή και κατά την επίσκεψή του  θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα, τη Βηθλεέμ και τη Ραμάλα, όπου θα έχει, μεταξύ άλλων συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Πaλαιστινιακής Αρχής, εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO).

Ακόμη θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιερουσαλήμ Θεόφιλο τον Γ’ ενώ στην επίσκεψή του θα τον συνοδεύσουν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Δημήτριος Παπαγεωργίου.

kasselakis-koinovouleutikos-xr

Πηγή εικόνας: Protothema

Να θυμίσουμε πως πριν μια εβδομάδα είχε γίνει ένας μικρός χαμός σκετικά με δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το Ισραήλ, με τον ίδιο να είναι φανερά εκνευρεσμινένος για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία». Προσερχόμενος στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στη Βουλή, είδε τις εφημερίδες και το κεντρικό δημοσίευμα της «Εστίας»  σχολιάζοντας  «Τι μ@λ@κίες είναι αυτά. Εγώ ποτέ δεν είπα συγγνώμη. Δεν κατάλαβαν τι είπα».

Πηγή εικόνας: topontiki.gr

«”Συγγνώμη” από το Ισραήλ ζήτησε ο αρχηγός της Αριστεράς» και παραθέτει φωτογραφία του κ. Κασσελάκη και του πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς.

Η δήλωση που πυροδότησε αυτό το πρωτοσέλιδο ηταν αυτή: «Η Χaμάς έχει ένα μέρος το οποίο όντως κάνει τρομ0κρατικές ενέργειες. Αυτό ισχύει. Από κει και πέρα το θέμα είναι πώς μπορούμε εμείς να παρέμβουμε ως Διεθνής Κοινότητα για να φέρουμε μια ανάπτυξη σ’ αυτή την περιοχή, η οποία να μην έχει ανάγκη τη Χαμάς και να κάνει τοπικό έργο σε ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλώντας τις αντιδράσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα Νόαμ Κατς.

Μάλιστα ο κ. Κατς σχολίασε με ανάρτησή του στα social media: «ο ισχυρισμός ότι «μέρος της Χaμάς πραγματοποιεί τρομoκρατικές ενέργειες» είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του 1S1S είναι τρομ0κράτες».

Ο κ. Κασσελάκης είχε μιλήσει για την επίσκεψή του στην Πaλαιστiνη λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν με αφήσει το Ισραήλ» εκτιμώντας ότι η θέση του για αναγνώριση Πaλaιστιναικού κράτους έχει ενοχλήσει. «Εξάλλου είμαι ο μόνος “αμερικανοφερτος”, όπως λένε, που είπε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Παραθέτουμε και σχετική ανάρτηση που είχε κάνει τον Απρίλιο ο κ. Κασσελάκης στο Χ με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απέναντι στο Ισρaήλ:

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: athensvoice

Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη