Ελεύθερος αφέθηκε ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους να μην πλησιάζει τη γυναίκα του. Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, Δευτέρα (17/6) ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος συνελήφθη και κρατούνταν από χθες για ενδοοικογενειακή βiα, αντιμετωπίζοντας το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του.

 Ο Απόστολος Λύτρας, γνωστός ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ο ποινικολόγος άλλαξε τον ισχυρισμό του. Αρχικά είχε δηλώσει πως θα επιμείνει στον ισχυρισμό του ότι η γυναίκα του τραυματίστηκε άσχημα όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους. Παρόλα αυτά ο ποινικολόγος ομολόγησε το έγκλημά του και ζήτησε συγγνώμη. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε πως θα αναζητήσει βοήθεια, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η κατάθεση της γυναίκας του πως δεν είχε ποτέ στο παρελθόν βiαιη συμπεριφορά.

Στους μάρτυρες υπεράσπισης του ποινικολόγου ήταν η πρώην γυναίκα του και το παιδί του από το πρώτο του γάμο.  Τόσο οι αστυνομικοί όσο και η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε τη 37χρονη, αναφέρουν πως η γυναίκα είχε ζητήσει panic button και είχε αναφέρει πως είχε κακ0ποιηθεί. Η γυναίκα φέρει βαριές κaκώσεις, με βαριά τραύματα στο κεφάλι, τούφες από μαλλιά στα ρούχα μέχρι και κομμένη γλώσσα.

Ο γιατρός ο οποίος είναι και ο πρώτος που κατήγγειλε το περιστατικό ενδοικογενειακής βiας στο ΑΤ Ομόνοιας, που την εξέτασε και εξαιτίας της νέας νομοθεσίας προστατεύεται από τυχόν κακόβουλες αγωγές και μηνύσεις σε βάρος του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως όταν έμειναν μόνοι και τη ρώτησε ευθέως αν τη χτύπησε ο σύζυγός της αφού τα τραύματά της στο σώμα το κεφάλι και το πρόσωπο ήταν συμβατά μόνο με ξυλ0δαρμό, εκείνη δεν απάντησε λεκτικά αλλά έγνεψε καταφατικά το κεφάλι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής (16/06), όταν το ζευγάρι πήγε σε ιδιωτική κλινική των Αμπελοκήπων, με την 37χρονη, που είναι επίσης δικηγόρος, να έχει υποστεί κακώσεις, για τις οποίες τόσο ο σύζυγός της όσο και εκείνη ισχυρίστηκαν ότι προκλήθηκαν από πτώση στις σκάλες. Ο γιατρός, ωστόσο, δεν πείστηκε από αυτή την εξήγηση, καθώς διαπίστωσε πως τα τραύματά της ήταν συμβατά με ξυλοδαρμό και ειδοποίησε τις Αρχές.

Το ζευγάρι μετά από αυτή την εξέλιξη οδηγήθηκε από αστυνομικούς στο γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, όπου και εκεί ισχυρίστηκαν αμφότεροι ότι ο τραυματισμός της ήταν αποτέλεσμα πτώσης από σκάλες.

Στο Αστυνομικό Τμήμα παραδόθηκε γνωμάτευση του νοσοκομείου και ελήφθη κατάθεση από τον γιατρό για το περιεχόμενο των οποίων ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να σχηματισθεί κανονικά δικογραφία σε βάρος του δικηγόρου, να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιόν του. Να αναφέρουμε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος θα ζητήσει να γίνει το πειθαρχική έρευνα για το κακούργημα της ενδοοικογενειακής βiας.

 

Πηγή εικόνας: dramini