Σε ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό doxing στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια μητέρα αποφάσισε να επιβάλει τη δική της τιμωρία στη 14χρονη κόρη της, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram. Αντί να επιλύσει τις διαφορές τους με διάλογο, η μητέρα επέλεξε να αναρτήσει εξευτελιστικά μηνύματα στο προφίλ της έφηβης, αποκαλύπτοντας προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή, τη ρουτίνα και την ψυχολογία της, με αποτέλεσμα να γίνει τροφή και βοά στα σχόλια του κάθε τυχαίου χρήση online.

Η μητέρα ξεκίνησε κάνοντας stories και posts (με το username της κόρης της) που αφορούσαν τη σχολική επίδοση και τη συμπεριφορά της. Ανάμεσα στα σκληρά λόγια που επέλεξε να χρησιμοποιήσει αναφέρθηκε στις σχολικές τις επιδόσεις, ουσιαστικά κοροϊδεύοντας το ίδιο το παιδί, ενώ συνέχισε περιγράφοντας την κόρη της ως ψεύτρα με προβλήματα συμπεριφοράς:

«Η απόφασή μου για τη νέα χρονιά θα είναι να σταματήσω τα ψέματα στη μητέρα μου και να βελτιώσω τους βαθμούς μου γιατί στο σχολείο πατώνω ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.»

«Θα σταματήσω να βρέχω το κρεβάτι τη νύχτα παρότι είμαι 14 ετών.»

«Θα σταματήσω να μη σέβομαι τη μητέρα μου και να της φωνάζω. Θα σταματήσω να τριγυρνάω με ύφος και να είμαι έξαλλη με το σύμπαν χωρίς λόγο, όταν έχω μία στέγη πάνω από το κεφάλι μου, ρούχα και φαγητό στο τραπέζι. Θα σταματήσω να είμαι ψεύτρα και να χειρίζομαι τους άλλους», ήταν ένα ακόμη από τα πλαστά μηνύματα της μητέρας, η οποία φαίνεται να έχει παντελή άγνοια του πώς να διαχειριστεί την εφηβεία της κόρης της, επιλέγοντας αντ’ αυτού να την εκθέσει στο διαδίκτυο.

 

@nosybystanders #greenscreenvideo #greenscreen a series of videos is going viral after a #mom takes over her daughter’s #socialmedia account and start posting some not so flattering information about her child #socialmediamom #taketoig #viralembarrassment ♬ original sound – 💫NOSY💫

 

Στη συνέχεια, η μητέρα αποκάλυψε προσωπικές λεπτομέρειες για τη σ3ξουαλική ζωή της 14χρονης, προσθέτοντας μια νέα διάσταση στο exposing, λέγοντας ότι η κόρη της έχει σχέσεις με πολλά και διαφορετικά αγόρια, χωρίς να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης, πληροφορίες που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν υπήρξε έστω και η παραμικρή αντίληψη του μεγέθους του τραύματος που μπορούν να προκαλέσουν σε ένα έφηβο κορίτσι- πόσω μάλλον όταν αναρτώνται από την ίδια του τη μητέρα. Οι αναρτήσεις της, συνοδεύτηκαν κι από ένα βίντεο, στο οποίο η μητέρα της 14χρονης την ακολουθεί ζητώντας της να αλλάξει ρούχα, όσο η δεύτερη αρνείται, το οποίο έγινε viral στα σόσιαλ μίντια και κίνησε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την ανησυχία τους για την ευημερία της έφηβης και τη διερώτηση για το εάν βρίσκεται σε ασφαλές ή όχι περιβάλλον. Οι σχολιασμοί υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα του περιστατικού και την ανάγκη παρέμβασης από αρμόδιες αρχές.

O εξευτελισμός ως μέθοδος πειθαρχίας, δεν μπορεί ποτέ να είναι μια καλή επιλογή parenting κι είναι λογική γενιών που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας για πάντα. Το να υποβιβάζεις την αξιοπρέπεια του παιδιού σου για να σε ακούσει, το μόνο που μπορεί να καταφέρει, είναι να σε διαγράψει εντελώς από τη ζωή του και να στραφεί προς την άκρως αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που του δείχνεις. Που σε αυτή την περίπτωση, κρατάμε σοβαρές επιφυλάξεις και για το αν ήταν και ποτέ η σωστή.