Ένα πραγματικά σοκαριστικό γεγονός έλαβε χώρα σε έναν αγώνα ice hockey στο Sheffield της Αγγλίας, όταν ένας παίκτης έκ@ψε με τα παγοπέδιλά του το λαιμό ενός αντιπάλου του, ο οποίος άρχισε να αιμορραγεί, σηκώθηκε και οδηγήθηκε από τους συμπαίκτες του έξω από το γήπεδο, αλλά πέθανε λίγο αργότερα σε live μετάδοση με όλον τον κόσμο να παρακολουθεί σαστισμένος.

Το όνομα του θύματος ήταν Adam Johnson κι ανήκε στην ομάδα των «Nottingham Panthers», ενώ ο αντίπαλος παίκτης που του προκάλεσε τον μοιραίο τραυματισμό είναι ο Matt Petgrave που έπαιζε με την ομάδα «Sheffield Steelers». Kατά τη μετάδοση του αγώνα οι 2 τους ήταν πρωταγωνιστές σε μια φάση του παιχνιδιού όπου ο Matt φαίνεται πως πηδάει στον αέρα και με το πόδι του κ@βει το λαιμό του Adam, ενώ στη συνέχεια τον κλwτσάει και στο κεφάλι.

Στο ίντερνετ κυκλοφορούν πολλά βιντεάκια που έχουν απομονώσει το στιγμιότυπο σε slow motion καθώς υπάρχει η υποψία πως ο Matt δεν έκανε καθόλου τυχαία αυτήν την κίνηση και θα έπρεπε να κατηγορηθεί για δoλoφoνiα. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει μεγάλο ιστορικό βiαιης συμπεριφοράς για την οποία έχει αποβληθεί πολλές φορές από προηγούμενα παιχνίδια και γενικότερα συζητιέται πως παίζει βρώμικα χρησιμοποιώντας ανάρμοστα μέσα.

Ο Matt δεν έχει συλληφθεί, αλλά γίνονται έρευνες από την αστυνομία ως προς το ατύχημα. Οι φανς βέβαια που παρεβρέθηκαν στον αγώνα αλλά κι όσοι τον παρακολούθησαν από το σπίτι έχουν ξεσηκωθεί κι έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατά του Petgrave αποκαλώντας τον δoλ@φόνo που θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή και να μην ξαναπαίξει hockey ποτέ. Επιπλέον, υποστηρίζουν πως ο Matt μπορεί να μην είχε σκοπό το θ@νατο του Adam, αλλά με την κίνηση που έκανε ήθελε σίγουρα να τον τραυματίσει σοβαρά και να τον βγάλει από τον αγώνα, αποδίδωντας τη φάση σε ατύχημα.

Το σκηνικό είναι πραγματικά ανατριχιαστικό. Ο Adam προσπαθεί να σηκωθεί από το έδαφος και το γήπεδο γεμίζει με αίματα. Ο διαιτητής τον βοηθά να σηκωθεί κι έπειτα ένας συμπαίκτης του τον οδηγεί στην άκρη του γηπέδου όπου τον παραλαμβάνει η γιατρός. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς ο Adam βρήκε τη δύναμη και το σθένος να θελήσει να σηκωθεί, ενώ πολλοί αποδίδουν την κίνηση αυτή στο πρώτο σοκ που δεν είχε συνειδητοποίησει ακόμη τι είχε συμβεί. Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως η σύντροφος αλλά κι η οικογένεια του Adam βρίσκονταν στον αγώνα κι είδαν τον αγαπημένο τους να ξεψυχεί με τέτοιο τρόπο και μέσα σε μόνο λίγα λεπτά, μπροστά στα μάτια τους αλλά και μπροστά σε όλον αυτόν τον κόσμο και τις κάμερες.

Συλλυπητήρια λοιπόν στην οικογένεια, τους αγαπημένους και την ομάδα του κι ελπίζουμε να μην ξαναδούμε τέτοια περιστατικά. Τώρα αν ήταν όντως έγκλημα θα το κρίνει η δικαιοσύνη, αλλά σίγουρα παραβατικές συμπεριφορές και βiα στον αγωνιστικό χώρο είναι πράγματα που θα πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά και να μην αποτελούν στρατηγικές κινήσεις για την ήττα ή τη νίκη μιας ομάδας.

 

Πηγή εικόνας