Στο Παρίσι που σε λίγους μήνες ετοιμάζεται να υποδεχτεί την 33η σύγχρονη Ολυμπιάδα και θα γίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο η δεύτερη πόλη μετά το Λονδίνο που διοργανώνει για 3η φορά Ολυμπιάδα (1900 & 1924) ο Μίλτος Τεντόγλου, αυτός ο υπέροχος τύπος που έχει καταφέρει να κάνει όλους να περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο άλμα του, πέτυχε χθες άλλη μια σπουδαία νίκη που επιβεβαιώνει τον τίτλο του πρωταθλητή και χρυσού ολυμπιονίκη που ήδη κατέχει.

Πιο συγκεκριμένα στο διεθνές μίτινγκ Παρισιού ήρθε πρώτος με καλύτερο άλμα στα 8,06 μέτρα στη δεύτερη του προσπάθεια. Είχε προηγηθεί άλμα 7,77, ακολούθησε στα 7,91, συνέχισε με δύο στα 7,85 και στο τέλος πήδηξε στα 8,01. 

Φαίνεται ότι έσπασε την παράδοση που τον ήθελε να κάνει τα ρεκόρ του συνήθως στο τελευταίο του άλμα και κάπως χαλαρός συνέχισε στις επόμενές του προσπάθειες. Έχει δηλώσει άλλωστε εδώ και μήνες ότι θέλει να διανύσει μια ήρεμη αγωνιστικά περίοδο ως τους Ολυμπιακούς, που θα λάβουν χώρα απ’ τις 26 Ιουλίου ως τις 11 Αυγούστου για να εστιάσει στις προπονήσεις, την ψυχική και σωματική ενδυνάμωση και τη στοχοπροσύλωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί για τους κατοίκους του Παρισιού μια πρόβα τζενεράλε των Ολυμπιακών, στον ρυθμό των οποίων ήδη εδώ και πολλούς μήνες κινείται η πόλη, με πάμπολλά σχετικά φεστιβάλ και καμπάνιες που διοργανώνονται με σκοπό να ενθουσιάσουν ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες. Οι παριστάμενοι στις κερκίδες ήταν ενθουσιώδεις και θέλησαν με αυτό τον τρόπο τόσο να εμψυχώσουν τους αθλητές όσο και ν’ αποδείξουν ότι το Παρίσι είναι πανέτοιμο για να φιλοξενήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός το καλοκαίρι. Τη νίκη του Τεντόγλου ειδικά τώρα κι ειδικά εκεί μόνο ως γούρι μπορούμε να την εκλάβουμε – κι ας έχει αποδείξει ότι είναι απ’ αυτούς τους αθλητές που τα γούρια ουδεμία ανάγκη τα ‘χουν.

Σ’ ευχαριστούμε Μίλτο (και) γι’ αυτή τη χαρά!

 

Πηγή φωτογραφίας: Kathimerini.gr