Έντονες αντιδράσεις κι αίσθημα αναστάτωσης κυριαρχούν στο νησί της Νισύρου, καθώς η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τη σύλληψη ενός πατέρα μεταναστευτικής καταγωγής που ζει στο νησί, που ανέφερε ασέλγεια κατά του ανήλικου παιδιού του. Ο ίδιος, αντί να βοηθηθεί, βρέθηκε να συλλαμβάνεται και κινδυνεύει πλέον με απέλαση λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων. Γιατί αυτές είναι οι σωστές προτεραιότητες για την αστυνομία, που φαίνεται να τα πηγαίνει περίφημα τώρα τελευταία.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο πατέρας, με μεταναστευτική καταγωγή και μόνιμη κατοικία στο νησί, αποφάσισε να καταγγείλει την ασέλγεια που υπέστη το παιδί του από δημόσιο υπάλληλο. Αντί για την προστασία και τη στήριξή του, όμως, συνελήφθη από τις αρχές κι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απέλασης λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων.

Η αντίδραση των κατοίκων δεν άργησε να έρθει. Σύσσωμοι, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον πατέρα αυτό, συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές σε ψήφισμα συμπαράστασης και διαμαρτυρόμενοι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του. Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν είναι αποδεκτό να συλλαμβάνεται και να απειλείται με απέλαση ένας γονιός που επιδιώκει να προστατεύσει το παιδί του από ασέλγεια. Καλούν επίσης για δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται από τα συμβάντα.

«Ο κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση», ανέφεραν στον Τύπο.

 

«Εκδικητική και καταχρηστική» χαρακτηρίζουν την κίνηση των Αρχών, ενώ το περιστατικό έχει προκαλέσει ερωτήματα και ανησυχίες στην τοπική κοινότητα. Πώς είναι δυνατόν να συλλαμβάνεται ο καταγγέλλων ενώ ο δράστης απομακρύνεται ανενόχλητος από το νησί; Σύμφωνα με το MEGA, ο 50χρονος φύλακας μουσείου, που φέρεται ως δράστης είχε καλή σχέση με τα παιδιά του νησιού. Άρα, αυτό σημαίνει ότι εν δυνάμει θα μπορούσε να έχει βλάψει κι άλλα, για τα οποία δε γνωρίζουμε τίποτα; Ένας πατέρας πηγαίνει να καταγγείλει την κακοποίηση του παιδιού, του, δέχεται απειλές, εμπλέκεται το Χαμόγελο του Παιδιού για να βοηθήσει, γίνεται γνωστό ό,τι συνέβη και η προτεραιότητά μας είναι να τον διώξουμε από τη χώρα;

Η περίπτωση έχει ήδη κινητοποιήσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ο οποίος έχει ζητήσει απαντήσεις σχετικά με τα γεγονότα. Το περιστατικό αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της ανάγκης για επείγουσα δράση και αναθεώρηση των διαδικασιών που αφορούν την προστασία των θυμάτων ασέλγειας και τη διερεύνηση των καταγγελιών με σεβασμό κι ευαισθησία. Όσο συνεχίσουμε να κοιτάμε το δέντρο, τόσο πιο βίαια το δάσος θα μας καταπίνει.

 

Πηγή: in.gr