Στα σίγουρα, ο πιο διάσημος ράπερ της γενιάς του. Ταυτόχρονα αντισυμβατικός, με ελεύθερη σκέψη, έξω από τα στερεότυπα και το σύστημα, εκείνος που κάνει συναυλίες χωρίς να τις ανακοινώσει καν και γεμίζει στάδια με χιλιάδες ανθρώπους. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από σκληρούς στίχους, ωμές ερμηνείες και βαριά beats. Θεματολογικά, αγγίζει θέματα όπως η κοινωνική ανισότητα, η φτώχεια, η βία, η ψυχολογία και η εξάρτηση. έχει χαρακτηριστεί ως «φωνή της γενιάς του» κι έχει επηρεάσει σημαντικά το ελληνικό hip hop.

Ποιος θα περίμενε, λοιπόν, πως ο ΛΕΞ θα έκανε τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο στο πλευρό του Γιάννη Οικονομίδη; Μάλλον κανείς, αν κι αν ήταν να κάνει αυτό το πέρασμα, τότε μοιάζει απόλυτα λογικό να το κάνει με τον Γιάννη Οικονομίδη, τον σκηνοθέτη της ανατροπής της ωμότητας και των αντιθέσεων.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης του ίδιου του σκηνοθέτη και σεναριογράφου στα social media, όπου δημοσίευσε μια φωτογραφία από τα γυρίσματα με τον ΛΕΞ να ποζάρει μαζί με τους υπόλοιπους ηθοποιούς, Στάθη Σταμουλακάτο, Σοφία Κουνιά και Λάζαρο Καλταπανίδη.

 

Σπασμένη Φλέβα γυρίσματα 1

 

Η «Σπασμένη Φλέβα» αποτελεί την έκτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, μετά το «Σπιρτόκουτο», την «Ψυχή στο στόμα», τον «Μαχαιροβγάλτη», «Το μικρό ψάρι» και την «μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς». Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Οικονομίδης μαζί με τον Βαγγέλη Μουρίκη.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROSA (@rosa_progressive)

 

Ως προς την αίσθηση που επικρατεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οι συντελεστές αναφέρουν με σιγουριά πως είναι μοναδική και δύσκολο να περιγραφεί. Ο Οικονομίδης δείχνει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του σετ, διατηρώντας μια σταθερή ηρεμία και υπομονή ακόμα κι όταν η σκηνή της ημέρας απαιτεί ένταση στο κόκκινο (που για Οικονομίδη αυτό είναι αρκετά συχνό). Ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, λαμβάνει σκηνοθετικές οδηγίες όπως «εσωτερική ένταση, διαύγεια, ψυχραιμία», ανεβάζοντας επίπεδο το ήδη εξαιρετικό παίξιμό του. Άλλωστε, αν κάτι ταιριάζει φούστα-μπλούζα, είναι αυτό το ντουέτο.

 

Σπασμένη Φλέβα γυρίσματα 9

 

Το θεματικό επίκεντρο της «Σπασμένης Φλέβας» είναι η οικογένεια ως δομή εξουσίας, ένα θέμα που ο Οικονομίδης εξετάζει με βάθος και λεπτότητα. Η ταινία δε φοβάται να εμβαθύνει στις σκοτεινές πτυχές των οικογενειακών σχέσεων, αποκαλύπτοντας πώς η εξουσία και η βία μπορούν να διαβρώσουν τους δεσμούς αίματος. Μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, η ταινία εξετάζει πώς οι πιέσεις και οι συγκρούσεις της καθημερινότητας μπορούν να οδηγήσουν σε έντονα δραματικές καταστάσεις.

Η «Σπασμένη Φλέβα» έρχεται σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία βράζει και φλέγεται, με τη βία εντός της οικογένειας να κάνει κουμάντο εδώ και πολύ καιρό. Ο Οικονομίδης δε διστάζει να αναδείξει τις σκληρές πραγματικότητες της καθημερινής ζωής, καθιστώντας τις ταινίες του έναν καθρέφτη της, και μάλιστα καθόλου κολακευτικό. Το νέο του έργο, αναμένεται να προκαλέσει σκέψεις και συζητήσεις, ακριβώς όπως και τα προηγούμενα.

 

Σπασμένη Φλέβα γυρίσματα 10

 

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον ρόλο που θα υποδυθεί ο ΛΕΞ στη «Σπασμένη Φλέβα», όμως δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι υπεύθυνος και για το τραγούδι των τίτλων τέλους.

Αν, όμως, κάτι είναι σίγουρο, είναι πως η σκηνοθετική ματιά του Οικονομίδη, σε συνδυασμό με το ταλέντο του ΛΕΞ, δεν πρόκειται να περάσουν στα ψιλά γράμματα.