yk_worst_nightmare_coming_alive_37aad979-1770-4746-950e-e78d718ad4d6

Έχετε ονειρευτεί πως σας κυνηγούν; Είδατε νεκρό στον ύπνο σας; Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα είναι ίσως και τα πιο σημαντικά. Είναι αυτά που χρειάζονται ανάλυση του θέματος για το οποίο μας μιλούν. Τα όνειρα, όσο πιο έντονα ή όσο πιο εφιαλτικά είναι, τόσο πιο πολύ χρειάζονται την προσοχή μας.

 

1. Όταν κάποιος ή κάτι μας κυνηγάει

Κατά έναν μεγάλο βαθμό το να μας κυνηγάει κάποιος ή κάτι είναι ο πιο συνηθισμένος εφιάλτης που λίγο πολύ όλοι μας έχουμε βιώσει. Άλλοι βλέπουν ότι τους κυνηγάει κάποιο ζώο, άλλοι κάποιος άνθρωπος, ή ακόμα και σκοτεινές δυνάμεις. Οτιδήποτε όμως κι αν μας κυνηγάει, συμβολίζει κάποιο κομμάτι της ζωής μας το οποίο δεν μπορούμε ή απλά δε θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Μήπως νιώθετε ανήμποροι κι αβοήθητοι να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη κατάσταση; Μήπως έχετε αναλάβει πολλές υποχρεώσεις, στις οποίες είναι πολύ δύσκολο ν’ ανταπεξέλθετε; Αυτός ο εφιάλτης είναι πάντα το εγερτήριο κάλεσμα για να πάρουμε τον έλεγχο της ίδιας μας της ζωής. Αυτό βέβαια κάποιες φορές θα πρέπει να γίνει μέσα από δύσκολες αποφάσεις.

 

2. Αν εσείς ή κάποιος αγαπημένος σας έχει ατύχημα ή είναι άρρωστος ή πεθαίνει

Επειδή βλέπουμε κάποιο ατύχημα, αρρώστια ή και θάνατο, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι το όνειρο προμηνύει ένα τέτοιο γεγονός. Το πιθανότερο είναι πως πλησιάζει η ώρα μιας μεγάλης κι ουσιαστικής αλλαγής για εσάς. Αυτό το όνειρο έρχεται να μας προετοιμάσει για τη μετάβαση σε μια νέα κατάσταση. Οι αλλαγές κι οι εξελίξεις συνήθως γίνονται για καλό, αυτό όμως δε σημαίνει πως δε μας δημιουργούν ένα συναίσθημα απώλειας όταν συμβαίνουν.

 

3. Δόντια: όμορφα και καθαρά ή σπασμένα κι απεριποίητα

Τα δόντια αντιπροσωπεύουν τη σταθερότητα και την ωριμότητα που διακατέχει τη ζωή μας με το πέρασμα του χρόνου. Τα δόντια αποτελούν ένα κομμάτι του σώματός μας τα οποία μας βοηθούν να μιλήσουμε, να φάμε, να έχουμε μια καλή εμφάνιση και πιθανόν να γίνουν κι όπλο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Η κατάστασή τους μας δείχνει σημαντικά στοιχεία για τους τομείς που σχετίζονται με τις αξίες, τις σχέσεις και τα συναισθήματά μας. Αν τα δόντια μας είναι καθαρά κι όμορφα, περνάμε μια περίοδο εσωτερικής γαλήνης. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ονειρεύεται ότι χάνει κάποιο δόντι. Το να σπάσουμε ή χάσουμε τα δόντια μας στο όνειρο μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και για το οποίο θα πρέπει να βρούμε μια λύση. Ίσως επίσης, τις συγκεκριμένες μέρες να αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να εξωτερικεύσουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα, ν’ αμφιβάλουμε για την ικανότητά μας να προστατέψουμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας, ή απλώς φοβόμαστε να έλθουμε σε αντιπαράθεση ή σε συζήτηση δημοσίως.

 

4. Χαλασμένα τηλέφωνα ή αυτοκίνητα κι αγωνιώδης αναζήτηση αγαπημένου προσώπου

Αυτό το όνειρο προσπαθεί να επικεντρώσει την προσοχή σας σε κάποιους τομείς της ζωής σας που χρειάζονται βελτίωση. Ίσως να πρέπει να χαλαρώσετε λίγο το ρυθμό που έχετε αυτή την περίοδο και να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στον τομέα στον οποίο σας παραπέμπει το όνειρο. Δηλαδή, αν δείτε ότι χάθηκε κάποιο δικό σας άτομο και το αναζητάτε, μήπως πρέπει να αποκτήσετε περισσότερη επικοινωνία μαζί του; Αν δείτε ότι το τηλέφωνό σας δε δουλεύει, σκεφτείτε λίγο το πώς επικοινωνείτε με τους γύρω σας αυτές τις μέρες. Αν δείτε ότι χάλασε το αυτοκίνητό σας, εξετάστε αν η επικοινωνία σας στο εργασιακό ή κοινωνικό περιβάλλον είναι αυτή που πρέπει. Μήπως αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία στο να καταλάβετε τους άλλους ή μήπως οι άλλοι δε σας καταλαβαίνουν;

 

 

5. Πίσω στα θρανία ή αποτυχία σε εξετάσεις

Αυτό το όνειρο προσπαθεί να δώσει έμφαση σε μια πρόκληση που έχει εμφανιστεί στη ζωή σας και στο άγχος που μπορεί να έχετε ότι δε θα ανταπεξέλθετε. Ίσως να έχετε αναλάβει μία εργασία ή κάποια υποχρέωση κι αυτό σας δημιουργεί τόση πίεση, που νιώθετε ότι πρέπει να εγκαταλείψετε. Μια άλλη ερμηνεία μπορεί να είναι ο φόβος για την κριτική που ενδέχεται να σας ασκήσει κάποιος ανώτερός σας ή κάποιος που αυτήν την περίοδο κατά κάποιο τρόπο ελέγχει έναν τομέα της ζωής σας.

 

6. Όταν πέφτουμε, βουλιάζουμε ή πετάμε

Ένα όνειρο στο οποίο νοιώθουμε ότι αλλάζουμε ξαφνικά κατεύθυνση, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, υποδεικνύει αυτό που εμείς προσέχουμε στην καθημερινότητά μας. Δηλαδή όταν βλέπουμε ότι πέφτουμε ή βουλιάζουμε, διανύουμε μια περίοδο στη ζωή μας κατά την οποία έχουμε επίγνωση του υποσυνείδητού μας και των πιο κρυφών σκέψεων, συναισθημάτων κι αναμνήσεών μας. Αν δούμε ότι πετάμε, σημαίνει ότι νιώθουμε τη βαθύτερη ανάγκη να εξερευνήσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας.

 

7.  Όταν βλέπουμε συχνά το ίδιο όνειρο!

Οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά βλέπουν το ίδιο όνειρο ξανά και ξανά. Αυτό είναι συνήθως ένα σήμα που στέλνει το υποσυνείδητο μυαλό μας, που προσπαθεί να μας πει κάτι. Όταν κατανοήσουμε αυτό το μήνυμα, και κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, τότε το όνειρο θ’ αλλάξει ή δε θα το ξαναδούμε. Τα όνειρα που προκαλούν φόβο είναι ένας τρόπος να φέρνουν μια διέγερση, έτσι ώστε ν’ αναγκαζόμαστε ν’ αποδεχόμαστε και να παραδεχόμαστε αλήθειες. Είναι ένας τρόπος να γινόμαστε πιο ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να βλέπουμε τις βαθύτερες ανάγκες μας. Δε θα πρέπει να τα φοβόμαστε, αλλά να τα υποδεχόμαστε με χαρά και να τ’ αντιμετωπίζουμε σαν βοήθεια προς μια καλύτερη ζωή.

 

 Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!