Ας το πάρουμε απόφαση, η κατάλληλη στιγμή για δράση είναι πάντα το τώρα. Ήρθε η στιγμή για έργα, για αλλαγές, για να μυρίσει φρεσκάδα η καθημερινότητα. Οι άνθρωποι τείνουμε να ξεχνιόμαστε και να χαλαρώνουμε όταν βλέπουμε πως το πράγμα παίρνει τον δρόμο του, λες και ξεχνάμε όλη εκείνη την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει για να φτάσουμε ως εκεί. Δεν έγινε ως δια μαγείας. Κοπιάσαμε, μοχθήσαμε, πονέσαμε και περπατήσαμε ένα δύσβατο μονοπάτι.

Αν είναι να κάνουμε κάτι τολμηρό τότε ας πούμε ναι σε μια πρόκληση. Ας πούμε ναι σε μια ευθύνη που ως τώρα μας φαινόταν αδύνατο να αναλάβουμε ίσως από φόβο, ίσως γιατί είναι γλυκιά η βολή της συνήθειας. Ας ξεκινήσουμε με την εργασιακή μας ζωή. Είμαστε όντως ευχαριστημένοι ή υπάρχει κάτι άλλο που θα μας ήταν πιο ευάρεστο; Αν είναι κάτι άλλο αυτό που αναζητούμε γιατί να μην το κυνηγήσουμε; Μια καλή λύση είναι η εύρεση μιας νέας θέσης εργασίας ή οι αιτήσεις για εσωτερική μετακίνηση. Μπορεί βέβαια και η ανάληψη ενός καινούριου κι ίσως απαιτητικού project να κάνει το ίδιο. Οτιδήποτε προκαλεί μια ανησυχία για το αν θα τα καταφέρουμε αλλά ταυτόχρονα κεντρίζει το ενδιαφέρον μας, αξίζει να το δοκιμάσουμε· εξάλλου αυτό είναι που το κάνει πρόκληση.

Αυτές οι «τολμηρές» κινήσεις μας εκθέτουν και σε νέα περιβάλλοντα, μας φέρνουν σε νερά που δεν έχουμε κολυμπήσει, σε μαθήματα που δεν πήραμε. Μας κάνουν να χτίσουμε έναν νέο κύκλο γνωριμιών. Νέοι άνθρωποι, διαφορετικές ιδέες, άλλες απόψεις – καινούριες αρχές. Αφήνοντας πίσω τους φόβους ανοίγεται εμπρός μας ένα ευρύ φάσμα επιλογών και δυνατοτήτων. Καταργούμε εμπράκτως κάθε περιορισμό με πρώτους και καλύτερους εκείνους που έχουμε θέσει οι ίδιοι στους εαυτούς μας. Περιορισμούς που βάλαμε από καθωσπρεπισμούς και τυπικότητες αλλά και από την τάση μας να μας προστατεύσουμε από τυχόν αποτυχίες και απογοητεύσεις.

Κι όμως μετά τον χωρισμό μπορείς να πας παρακάτω.

Το «Get Over It!» είναι αυτό που χρειάζεσαι για να το καταφέρεις!

Κατέβασε το e-book για όλες τις συσκευές σου!

Get Over It! | eBook


€5,00

-----