Η Μαρίνα Σάττι έκανε ένα εκπληκτικό performance στο τελικό της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας. Η καλλιτέχνιδα με όλη την ορμή και τη φρεσκάδα του νέου της ήχου γράφει μουσική ιστορία στα 50 χρόνια ελληνικών συμμετοχών στο μουσικό διαγωνισμό.

Μπορεί να πήρε την 11η θέση, στην καρδιά μας όμως πήρε σίγουρα τη 1η. Η Ελλάδα έλαβε 41 βαθμούς από τις επιτροπές και 85 από το televoting. Η τηλεθέαση έσπασε κάθε ρεκόρ με όλη την Ελλάδα να είναι στραμμένη πάνω στη Μαρίνα και το «Ζάρι». Ένα καλλιτεχνικό πείραμα, μία μίξη συνθετών, ελληνικού στίχου, βαλκανικών ήχων και pop διάθεσης, η Μα-ρί-να τα έσπασε κανονικά.

Η παρουσία της μοντέρνα και εναλλακτική. Ένα μονόπλανο που θύμιζε βιντεάκι στο Tik Tok λειτούργησε ως φόρος τιμής στην πλατφόρμα που την έχει αποθεώσει. Ναι, η Μαρίνα δεν πήρε τη 1η θέση αλλά έγινε ακόμα πιο γνωστή και τίμησε με το ήθος της τον διαγωνισμό. Σε μία – όχι και τόσο – εύκολη περίοδο για εκείνη, βγήκε μπροστά να υπερασπιστεί το πάθος της και να μας δείξει το ταλέντο της.

Μας χάρισε τις πιο iconic στιγμές της σε αυτό το ταξίδι, με την αναπολογητική θηλυκότητά της, τις δηλώσεις της περί ενότητας και ανύπαρκτων μουσικών συνόρων και μία αξιοπρεπή θέση απέναντι στα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα. Αν μη τι άλλο αυτό είναι μόνο η αρχή για εκείνη.

Μαρίνα Σάττι για τις αρνητικές αντιδράσεις στο Ζάρι: Μου είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τον διαγωνισμό η τραγουδίστρια μας μεταφέρει μία θετική εικόνα από όλη την εμπειρία, λέγοντας πως θα το ξαναέκανε.

«Ήταν ειλικρινά μια τρομερή εμπειρία για μένα όλο αυτό. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα το έκανα ξανά 100%. Σε όλα τα επίπεδα, και καλλιτεχνικά και προσωπικά και όλο αυτό το πράγμα… Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους εδώ, αλλά και τον κόσμο για τη στήριξή του και την αγάπη του», είπε με το γλυκό της τρόπο η Μαρίνα Σάττι στις κάμερες.

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: News247