Λοιπόν, κάθεστε; Γιατί οκ, καλά μας τα λένε οι επιστήμονες, οι μετεωρολόγοι κι οι φίλοι μας οι λόγιοι (όπως λέει κι ο Μάλαμας) αλλά κάπου μπάστα (κι όχι Σάσα). Τον Πετράκο τον ρωτήσατε αμόρφωτα πρόβατα πριν βγάλετε συμπέρασμα; Γιατί να πιστέψουμε δηλαδή ότι είναι αφρικανική σκόνη, επειδή είναι καφέ και μας είπαν ότι ήρθε από τη Σαχάρα; Επειδή δηλαδή έχουμε εκεί μια έρημο με έκταση εννέα εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων που σκορπάει με τον αέρα στη Μεσόγειο, σημαίνει ότι θα φάμε κουτόχορτο; Τι, επειδή συμβαίνει κάθε χρόνο και η κλιματική κρίση τα έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα; Και ποιος μας είπε ότι υπάρχει σίγουρα κλιματική κρίση; Και ποιος μας είπε ότι υπάρχει έρημος, στην τελική; Έτσι απλά θα τα κατεβάσουμε αμάσητα όλα; Ε όχι δα!

Ήρθε λοιπόν ο mister Πετράκος και οι θεωρίες του για να μας ανοίξουν τα μάτια μας. Όπως έκανε και τότε με τον κόβιντ, αλλά αχάμπαροι εμείς πήγαμε και βάλαμε το τσιπάκι μέσα μας κι ιδού τώρα τα αποτελέσματα, τα βλέπουμε όλοι. Όμως, αυτή τη φορά δεν είναι μόνος του στον αγώνα. Πήρε και την πρώην του κι από ό,τι φαίνεται ομοϊδεάτισσα Θεοφανία Παπαθωμά, κι είπαν να δηλώσουν αυτό που όλοι σκεφτόμαστε και κανείς δεν τολμάει να πει! Τι εννοείτε ποιο; Ότι μας ψεκάζουν δηλαδή, ανόητα στρουμφάκια!

Συγκεκριμένα, το πρώην ζευγάρι εμφανίζεται να έχει απόλυτη σύμπνοια σχετικά με το φαινόμενο και δεν ξέρουμε κι αν το συνεννοήθηκαν ή αν προέκυψε η αναλαμπή από τα χρόνια εμπειρίας πάνω στα ζητήματα υγείας, γιατί ή το κατέχεις το άθλημα είτε όχι. Είτε όχι, βασικά. Ο Γρηγόρης Πετράκος, μέσω ανάρτησής του, λοιπόν εξέφρασε την άποψη πως η αφρικανική σκόνη δεν αποτελεί φυσιολογικό φαινόμενο, αναφέροντας ότι πολλοί άνθρωποι που ζουν εδώ και δεκαετίες στην Αθήνα δεν έχουν δει ποτέ τέτοιο ουρανό. Όχι να πείτε, έχετε δει; Αμφισβήτησε, λοιπόν, τη φύση του φαινομένου, εκφράζοντας την ανησυχία του για πιθανές χημικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, έκανε αναφορά σε προηγούμενες θεωρίες του γιατί είναι σημαντικό να ξέρουμε το έργο και τις ιδέες του, επισημαίνοντας λίγο πολύ πως ήμασταν χάπατα και την πατήσαμε έτσι με μια νυχτερίδα που δάγκωσε έναν Κινέζο, ψέμα που οδήγησε στην -και καλά- επιδημία του SARS-CoV-2.

 

 

Από την άλλη πλευρά, η Θεοφανία Παπαθωμά εξέφρασε απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με το φαινόμενο, ως νομικός και ηθοποιός, λογικό το βρίσκουμε. Μέσα από την ανάρτησή της χαρακτήρισε την αφρικανική σκόνη ως αποτέλεσμα χημικών επιδράσεων, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για φυσιολογική κατάσταση. Άλλωστε, κάθε μέρα φίλοι μου προσπαθούν να μας ξεκάνουν! (To be true, εδώ δεν έχουμε επιχείρημα). Εξέφρασε λοιπόν την πεποίθησή της πως πίσω από το φαινόμενο κρύβονται προσπάθειες να βλάψουν την υγεία των ανθρώπων (οι ιλουμινάτι ή άσχετοι;), αναφέροντας τις χημικές επιθέσεις που, συμβαίνουν καθημερινά.

 

 

Έτσι λοιπόν γατάκι, τώρα ξέρεις, γιατί τα social media των Παπαθωμά και Πετράκου, σου έδειξαν τον δρόμο.