Σοκαριστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή του Μουρεσίου, όταν ένας 45χρονος άνδρας με αναπηρία (ΑμεΑ) βρέθηκε χτυπημένος και κλειδωμένος σε μαντρί πίσω από το σπίτι του. Ο 45χρονος φώναζε «βοήθεια» για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα οι γείτονες να κινητοποιηθούν άμεσα και να ειδοποιήσουν την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζαγοράς, οι οποίες εδώ και χρόνια φροντίζουν τον άτυχο άντρα.

Ο 45χρονος, ο οποίος πάσχει από νοητική υστέρηση, ζει στο σπίτι του μαζί με τον ξάδερφό του, που έχει οριστεί ως φροντιστής του. Όταν βρέθηκε κλειδαμπαρωμένος στο μαντρί, ο ξάδερφός του απουσίαζε από το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γείτονες που άκουσαν φασαρία από το σπίτι του 45χρονου και ειδοποίησαν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ανέφεραν ότι ο ξάδερφος του 45χρονου γίνεται συχνά βίαιος απέναντί του, γεγονός που προκάλεσε τον άμεσο συναγερμό των αρχών, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του taxydromos.gr και το ρεπορτάζ της Ελένης Χάνου.

 

 

Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές ότι ο ξάδερφος του 45χρονου τον είχε χτυπήσει, προκαλώντας την κινητοποίηση των αρχών. Στο σημείο έσπευσε κοινωνική λειτουργός για να αναζητήσει τον 45χρονο. Ο ξάδερφός του, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι, ισχυρίστηκε ότι είχε πάει στο καφενείο, όμως κανείς εκεί δεν τον είχε δει. Λίγο αργότερα, αφού ο ξάδερφος έφυγε από το σπίτι, οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι γείτονες άρχισαν να αναζητούν τον 45χρονο. Φώναζαν το όνομά του, αλλά στο σπίτι επικρατούσε απόλυτη ησυχία.

Από την πίσω πλευρά, όπου βρίσκεται το μαντρί με τις κατσίκες των δύο ξαδέρφων, ακούστηκε η φωνή του 45χρονου που ζητούσε βοήθεια. Άμεσα κατευθύνθηκαν προς το σημείο και βρήκαν την πόρτα του μαντριού δεμένη με σχοινιά και κόμπους, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση. Από ένα μικρό παράθυρο της πόρτας, που είχε αυτοσχέδια κάγκελα, φαινόταν ο 45χρονος, καθισμένος σε έναν τσιμεντόλιθο ανάμεσα στα άχυρα, σκυμμένος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν χτυπημένος στο μάτι και στον λαιμό. Χωρίς την παρέμβαση των γειτόνων, ο άτυχος άνδρας θα περνούσε τη νύχτα του εκεί και θα ήταν αμφίβολο το αν θα είχε επιβιώσει.

Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο κατάφεραν να τον ελευθερώσουν, ενώ επί τόπου έσπευσε και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς για να του προσφέρει ιατρική βοήθεια αν χρειαζόταν. Το περιστατικό ερευνά η αστυνομία, η οποία αναζητά και τον ξάδερφο του 45χρονου, για να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε ο άνδρας κλειδωμένος στο μαντρί.

 

Πηγή φωτογραφίας: Athens Voice