Ποτάρες, παπουτσάρες, Μανχάταν και ξερό ψωμί. Το s3x and the city χρόνια τώρα αποτελεί σημείο-σταθμό για τη ζωή στη Νέα Υόρκη, ωστόσο, αν και γοητευτική, δεν είναι και πολύ ρεαλιστική η απεικόνιση των ζωών των ηρωίδων. Ένα από τα πιο τρελά σημεία της σειράς είναι ο τρόπος ζωής της Carrie Bradshaw με μισθό συγγραφέα κι αναρωτιόμαστε πόσο ρεαλιστικός είναι τελικά; Τα βάλαμε κάτω λοιπόν, να δούμε πόσα χρέη θα είχε η Κάρι. Συναγερμός για το σπόιλερ: Πολλά!

 

Πόσα βγάζει η Carrie vs Πόσα ξοδεύει η Carrie

 

Μισθός

Σύμφωνα με υπολογισμούς για τον μισθό συγγραφέα σε μεγάλο έντυπο, η Carrie πιθανότατα έβγαζε περίπου 4.000 έως 5.000 δολάρια το μήνα για την εβδομαδιαία στήλη της για το σ3ξ, πράγμα που σημαίνει ότι έβγαζε περίπου 48.000 έως 60.000 δολάρια το χρόνο πριν από τους φόρους. Για να είμαστε γενναιόδωροι, θα αφαιρέσουμε το 30% για τους φόρους, που σημαίνει ότι η Carrie έβγαζε από 33.600 έως 42.000 δολάρια τον χρόνο.

 

10 Times Carrie Bradshaw From 'Sex And The City' Was The Ideal Dating Guru | MissMalini

 

Ενοίκιο και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

Γνωρίζοντας ότι η οικονομία ήταν καλύτερη όταν βγήκε στον αέρα το SATC, ας υποθέσουμε ότι το διαμέρισμα της Carrie στη Νέα Υόρκη κόστιζε 2.000 δολάρια (και πάλι είναι φοβερά μικρό το ποσό αλλά έστω) τον μήνα κι ότι ξόδευε 160 δολάρια για τα κοινόχρηστα χωρίς ασανσέρ για θυρωρό και καθαριότητα. Αυτό σημαίνει ότι η Carrie ξόδευε 25.920 δολάρια τον χρόνο μόνο για ενοίκιο και κοινόχρηστα- ένα τεράστιο κομμάτι του μισθού της.

 

A-carrie-bradshaw GIFs - Get the best GIF on GIPHY

 

Μεταφορά

Δεδομένου ότι η Carrie είναι φαινομενικά υπερβολικά φαμπιουλους για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, παίρνει ταξί για παντού. Μιλώντας λοιπόν για τις αποστάσεις της Νέας Υόρκης κι αφού υποθέσουμε ότι ξοδεύει 900 δολάρια τον μήνα για ταξί με μέσο όρο 30 δολάρια την κούρσα, το ποσό ανέρχεται σε 10.800 δολάρια το χρόνο.

 

Best Carrie Bradshaw Shock GIFs | Gfycat

 

Φαγητό και νυχτερινή ζωή

Παρόμοια με την Emily στο Emily In Paris, η Carrie δε φαίνεται να ξέρει να μαγειρεύει. Άρα για μια διατροφή σαν και τη δική της που στηρίζεται αρκετά στο take out και το dining out, υπολογίζεται ότι η Carrie ξοδεύει 1.700 δολάρια τον μήνα σε φαγητό και ποτά κι επιπλέον 196 δολάρια σε τσιγάρα, προσθέτοντας άλλα 22.752 δολάρια στον ετήσιο προϋπολογισμό της.

 

Carrie Bradshaw GIF - Carrie Bradshaw Sarah - Discover & Share GIFs

 

Αγορές

Σαν να μην είχε ήδη αρκετά χρέη η Carrie, εδώ είναι που τα πράγματα πραγματικά ξεφεύγουν εντελώς από κάθε έλεγχο. Σύμφωνα με τη Vogue, η γκαρνταρόμπα της Carrie, μόνο για την 4η σεζόν, εκτιμάται ότι αξίζει 175.000 δολάρια, οπότε νομίζουμε ότι είναι μια καλή εκτίμηση για το πόσα ξοδεύει ανά χρόνο για ρούχα. Με ρούχα που περιλαμβάνουν ένα φόρεμα Givenchy αξίας 50.000 δολαρίων κι ένα μαργαριταρένιο κολιέ αξίας 18.000 δολαρίων, είμαστε πραγματικά έτοιμοι να κάνουμε μια μαζική εκτίμηση και για τα 25 ζευγάρια Manolo;

 

A Complete GIF History of How Carrie Bradshaw and Manolo Blahnik Became Sole Mates | Vanity Fair

 

Κάνοντας τη σούμα και μάλιστα με χαλαρότητα, η Carrie ξοδεύει συνολικά 234.472 δολάρια το χρόνο, ενώ βγάζει περίπου 33.600 έως 42.000 δολάρια τον χρόνο μετά τους φόρους, αφήνοντας χρέος, ετησίως, τουλάχιστον 192.000 έως 200.800 δολάρια. Δεδομένου του γεγονότος ότι θα εξακολουθούσε να είναι χρεωμένη αν κόβαμε τελείως την τρελή γκαρνταρόμπα της από τον προϋπολογισμό της, μπορούμε να πούμε και πάλι με σιγουριά ότι η Carrie ζει εκτός τόπου και χρόνου. Ή μάλλον ζούσε, πριν τις εκδόσεις των βιβλίων, για τα οποία δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα των κερδών.

Με δυο λόγια, μπορεί βλέποντας ένα λάιφ στάιλ να ονειρεύεσαι για λίγο πώς θα ήταν να το έχεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς πως η πραγματική ζωή παίζει σε άλλο έργο. Just like that…