Ένα περιστατικό ομηρίας σ’ ένα καφέ-μπαρ στο κέντρο της πόλης Έντε της Ολλανδίας σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα μ’ αναφορές διεθνών μέσων ενημέρωσης, ένας άνδρας εισήλθε στο κατάστημα περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/3), με εκρηκτικά στα χέρια του κρατώντας ομήρους. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο συναγερμός έλαβε τέλος κι οι τέσσερις άνθρωποι που κρατούνταν ως όμηροι κατά τη διάρκεια του περιστατικού, απελευθερώθηκαν ενώ η αστυνομία της Ολλανδίας συνέλαβε ένα άτομο ως ύποπτο για το συμβάν.

Το χρονικό του περιστατικού

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν απ’ τις πρώτες ώρες στην περιοχή ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν περίπου 150 κατοικίες, σύμφωνα μ’ αναφορές του πρακτορείου ειδήσεων ANP. Επιπλέον, ζητήθηκε απ’ τους κατοίκους να παραμείνουν σ’ εσωτερικούς χώρους για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με το RTL, τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης έκλεισαν κι η κυκλοφορία του τρένου είχε διακοπεί για αρκετές ώρες. Εκπρόσωπος του δήμου ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι που εκκενώθηκαν θα φιλοξενηθούν σ’ εγκαταστάσεις του Δημαρχείου.

Οι αρχές επισήμαναν ότι δεν είχαν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα μ’ ανάρτηση της αστυνομίας της ανατολικής Ολλανδίας στην πλατφόρμα X ανέφερε ότι: «Ομηρία με πολλά άτομα βρίσκεται σε εξέλιξη σε κτίριο στο κέντρο. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περίπου 4-5 άτομα ήταν όμηροι, ενώ ένας δημοσιογράφος του NOS ανεφερε ότι στο σημείο βρισκόταν κι ένα ρομπότ, το οποίο χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκρηκτικών μηχανισμών.

Πηγή εικόνας: gld.nl