Το λοιπόν, επειδή τις τελευταίες μέρες παίζει πολύ το ρητό «εδώ η Ελλάδα καίγεται και το τάδε χτενίζεται» ταιριάζει γάντι και σε αυτή την περίπτωση της Κορίνθου, όπου τόλμησαν ( ! ) να βάψουν ένα σχολείο στα χρώματα της Ίριδας (κάτι τοίχους στο κάτω μέρος προβόλων του δευτέρου ορόφου) κι έγινε ο κακός χαμός των κακών χαμών.

Για την ακρίβεια πλήθος γονέων αντέδρασαν πολύ έντονα κάνοντας λόγο για «βίαιη εξοικείωση μικρών παιδιών στη σ3ξουαλικότητα και τις σ3ξουαλικές επιλογές» αλλά και σε queer πρότυπα, σε ένα μάλλον αβάσιμο ξέσπασμα, αφού εξ αρχής η αγωνία αυτή απέχει από το πραγματικό της αντίκρισμα, αρκετά. Τι είδους εξοικείωση φέρνει ένα πολύχρωμο σχολείο πέρα από χαρά και φωτεινή διάθεση; Πόσο να φοβίσει ένα ουράνιο τόξο, άραγε;

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

Πιο συγκεκριμένα, σε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Espresso», πατέρας ενός εκ των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο αναφέρει τα εξής: «Διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη σήμερα 22/8 ότι, καθώς τείνουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και βαψίματος του εν λόγω σχολείου, ένα τεράστιο ουράνιο τόξο (LGBTQ σύμβολο) κοσμεί τον προαύλιο χώρο. Συγκεκριμένα, σε εμφανέστατο προς τον δρόμο σημείο του προαύλιου χώρου κι εκτεινώμενο από τη μια άκρη ως την άλλη σχεδιάστηκε με χρωματιστές λωρίδες μπογιάς ένα τεράστιο ουράνιο τόξο στα χρώματα της σημαίας της κοινότητας LGBTQ στην οροφή του εξωτερικού μπαλκονιού του προαυλίου.

Το σχολείο, αν και πρόσφατα βαμμένο, ξαναβάφτηκε φέτος. Το ζήτημα όμως όπως καταλαβαίνετε είναι ότι πρόκειται για ένα δημοτικό σχολείο για μικρά παιδιά με ηλικίες των 6-13 χρονών και το γεγονός αυτό καθιστά το θέμα άκρως ευαίσθητο για τέτοιες ηλικίες που αυτά διαμορφώνουν και πλάθουν βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του χαρακτήρα τους. Το εικονιζόμενο ουράνιο τόξο θεωρώ ότι περνάει μηνύματα υπέρ της κοινότητας LGBTQ υποσυνείδητα στα παιδιά τέτοιων ηλικιών.»

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

Επίσης, σημειώνουν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν για την αλλαγή αυτή ενώ επιτέθηκαν κατά και των εκπαιδευτικών, καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, έχουν ευθύνη που κατά καιρούς εκφράζουν απόψεις «προσβλητικές προς τη χριστιανική ορθόδοξη πίστη». Η ταυτότητα των γονέων παραμένει ανώνυμη με τον φόβο, όπως δήλωσαν, να γίνουν «στόχος από υπερπροοδευτικούς κύκλους δικαιωματιστών», κίνηση ελαφρώς οξύμωρη, αφού φέρονται να κάνουν ακριβώς αυτό, να στοχοποιούν. Πάλι καλά υπήρξαν κι ορισμένοι γονείς που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό το ομοφοβικό ξέσπασμα δηλώνοντας το προφανές, ότι πρόκειται δηλαδή για ένα απλό ουράνιο τόξο.

Το θέμα μάλιστα πήρε τόση έκταση που παρενέβη και ο δήμαρχος ο οποίος δήλωσε πως θα γίνει προσπάθεια να “διορθωθεί” η εικόνα του σχολείου. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια δήλωση από εκπρόσωπο του σχολείου για το αν πρόκειται για κίνηση συμπερίληψης, ούτε υπήρξε απάντηση προς τη μερίδα των γονέων αυτών.