Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Παρίσι 2024: Η Αντίστροφη Μέτρηση» στην ΕΡΤNews και δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη σχέση που έχει με τον πατέρα και προπονητή του Απόστολο Τσιτσιπά. Αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και στις βελτιώσεις που κάνει μετά από κάθε του παιχνίδι. Στην κάμερα μίλησε και ο πατέρας του Στέφανου, σχολιάζοντας τα δύο πράγματα που τους ενώνουν, το τένις και η οικογένεια.

Ο πρωταθλητής του τένις μιλώντας για τη σχέση με τον πατέρα του Απόστολο, είπε: «Εγώ και ο πατέρας μου, πάντα μοιραζόμασταν το τένις και ήταν κάτι κοινό, κάτι δικό μας. Και όταν βγαίνει αυτό από το παρασκήνιο, νιώθω ότι χάνεται ένα μέρος της ταυτότητάς μου σαν παίκτης. Έχουν υπάρξει στιγμές στο παρελθόν όπου δεν ήταν μαζί μου και ένιωσα σχεδόν μισός σαν παίχτης.»

  

Δεν είναι λίγες φορές που Στέφανος Τσιτσιπάς έχει απασχολήσει τα μέσα με κάποια ξεσπάσματά του. Λίγο οι νευρικές κινήσεις, λίγο οι βρισιές που του ξεφεύγουν, πολλοί έχουν απορήσει τι συμβαίνει πραγματικά στη σχέση του με τον πατέρα του Αποστόλη Τσιτσιπά, ο οποίος σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε πει πως ο γιος του είναι «ευαίσθητος».

Ο Στέφανος λέει: «Μπορεί μερικές φορές να μη μιλήσω πολύ ωραία, αλλά είναι ο μοναδικός που το καταλαβαίνει και είναι μέρος της δουλειάς. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη δουλειά του πατέρα και τη δουλειά του προπονητή. Μερικές φορές εμπλέκεται όμως, αλλά έχουμε βρει τρόπο να το ξαναβάζουμε εκεί που ανήκει.»

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να είσαι πρωταθλητής σε ένα τόσο απαιτητικό άθλημα και στο επίπεδο που βρίσκεται ο Στέφανος και να συνεργάζεσαι με το πατέρα σου. Λίγο η αδρεναλίνη, λίγο η πίεση του αγώνα και των προπονήσεων, οι ισορροπίες είναι λεπτές και εύκολα μπορεί να χαθεί το μέτρο. Όμως φαίνεται και από τις δηλώσεις του πως το τένις είναι αυτό που τους ενώνει.

«Ήταν κάτι το οποίο πάντα ήταν κοινό πάθος μας και των δύο. Μου δίνει πολύ αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι γιατί είναι κάποιος ο οποίος ξέρω ότι μπορεί να υπάρξουν στιγμές όπου κάτι δεν πάει καλά και αυτός να είναι εκεί, να το αναλύσω, να το παρατηρήσει, να μου δώσει την καλύτερη συμβουλή και να με νιώσει με τον καλύτερο τρόπο από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο», λέει  ο πρωταθλητής για τον πατέρα του.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν φέτος στο Παρίσι, ο Στέφανος είπε: «Είναι μεγάλη τιμή το ότι φυσικά εκπροσωπώ τη χώρα μας και σε κάθε αγώνα, σε κάθε αναμέτρηση, έχω την ευκαιρία να την πάω ακόμα πιο ψηλά. Έχει μεγάλη σημασία να φέρω σπίτι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Είναι όνειρο ζωής για μένα να μπορώ να αγωνίζομαι σε αυτές τις διοργανώσεις. Στόχος το 2024 είναι σίγουρα ένα Grand Slam και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.»

Στη συνέντευξή του, δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του, σχολιάζοντας τα πράγματα που θέλει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: «Κάτι το οποίο μπορώ να βελτιώσω είναι τα αβίαστα λάθη, τα οποία πιστεύω μερικές φορές, σε όχι τόσο καλές μέρες μου, δίνω πολλά αβίαστα λάθη. Κάτι το οποίο έχω δουλέψει πρόσφατα είναι επίσης το σερβίς μου, στο οποίο πιστεύω μπορώ να είμαι ακόμα πιο επιθετικός και να βρίσκω τις γωνίες του γηπέδου ακόμα πιο καθαρά.»

Στην κάμερα μίλησε και ο Απόστολος Τσιτσιπάς σχολιάζοντας με τη σειρά του την επίδοση του Στέφανου: «Κάθε χρόνο γίνεται μια εκτίμηση της αγωνιστικής του πορείας την προηγούμενη χρονιά και προσθέτουμε πράγματα. Υπάρχει η ομάδα που ασχολείται με την ανάλυση του παιχνιδιού. Επαγγελματίες του χώρου κάνουν αναλύσεις όλα τα παιχνίδι του Στέφανου και βγάζουμε κάποιες αποφάσεις και πάντα είμαστε ανοιχτοί για να βελτιωθούμε, γιατί αν δεν είσαι ανοιχτός να βελτιωθείς, θα μείνει στάσιμος».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει για τη γυναίκα του και μητέρα του Στέφανου: «Είναι πάρα πολύ αυστηρή όσον αφορά το τένις, όσον αφορά την καθημερινότητα είναι φοβερά ευαίσθητη. Αλλά όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο τένις, ακόμα και σαν θεατής, είναι σαν να αγωνίζεται η ίδια. Νομίζω ότι ενωθήκαμε πολύ δυνατά μέσα από το τένις σαν οικογένεια γι’ αυτό και είμαστε τόσα χρόνια μαζί και πετυχαίνουμε αυτούς τους στόχους. Την περισσότερη προπονητική στα παιδικά τους χρόνια την είχε η μητέρα τους. Ο πατέρας της συζύγου μου ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης το ’54 στη Μελβούρνη.»

Απ’ ότι φαίνεται το τένις κυλάει στο αίμα της οικογένειας Τσιτσιπά. Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, ελπίζοντας να δούμε το Στέφανο όπως του αξίζει: με το χρυσό μετάλλιο του Ολυμπιονίκη.

 

Πηγή φωτογραφίας: Daisy.gr