Η τεχνολογία δε σταματά ποτέ να μάς εκπλήσσει και στην εποχή του streaming, όπως όλοι γνωρίζουμε οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Αρκετές φορές όμως δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε μία σειρά ή ταινία λόγω της πολυπλοκότητας του περιεχομένου που υπάρχει μέσα σε μία πλατφόρμα. Για παράδειγμα, το netflix αποτελεί έναν λαβύρινθο, καθώς οι επιλογές του σε σειρές και ταινίες είναι άπειρες και διαρκώς δεν ξέρουμε τι να πρωτοεπιλέξουμε για να δούμε και πάντα προσπαθούμε να εφευρίσκουμε τρόπους για να βελτιώσουμε την εμπειρία μας κι ως θεατές.

Ένας κωδικός που ανακάλυψαν οι χρήστες στα social media έρχεται να φέρει την επανάσταση. Το μυστικό αυτό, που ακούγεται σχεδόν πολύ καλό για να είναι αληθινό, λειτουργεί με την εισαγωγή του κωδικού “9875” στη γραμμή αναζήτησης του Netflix. Αυτός ο κωδικός λειτουργεί σαν ένα κλειδί, ξεκλειδώνοντας μία επιλεγμένη συλλογή περιεχομένου που σχετίζεται με το 3γκλhμα και το μυστήριο. Πρόκειται για μία ανακάλυψη που μοιράστηκαν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γρήγορα έγινε δημοφιλής στην κοινότητα του Netflix.

 

@taylorkreiling #netflix #netflixshortcuts #fyp #netflixoriginal #truecrime #documentaries ♬ Check This Out – Marshmello

 

Το καλό αυτής της μεθόδου έγκειται στην απλότητά του και στην άμεση πρόσβαση που προσφέρει σ’ ένα εξειδικευμένο είδος περιεχομένου, ειδικότερα για εμάς που βαριόμαστε να κάνουμε κύλιση στο περιεχόμενο, προκειμένου να βρούμε κάτι της αρεσκείας μας. Ο συγκεκριμένος  κωδικός αναζήτησης, όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο, αλλά εισάγει επίσης τους χρήστες σ’ εκπομπές και σειρές που μπορεί να μην είχαν ανακαλύψει με τις συνήθεις μεθόδους περιήγησης στην πλατφόρμα.

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος