Όταν λέμε ότι η Ελλάδα έχει τα καλύτερα Π.Ο.Π δεν αστειευόμαστε! Από τη φέτα και τον γύρο στη Σάττι κι από εκεί στην Ακρόπολη, τα εθνικά μας προϊόντα είναι άξια θαυμασμού για κάθε τουρίστα που πατά το πόδι του στην άξια ελληνική γη. Ωστόσο, επειδή ποτέ δεν είναι αρκετά, ένα βίντεο στο TikTok δείχνει δυο τουρίστριες να εξερευνούν το εθνικό τουριστικό αξιοθέατο με το όνομα Ελληνική Αστυνομία και πιο συγκεκριμένα τα ΜΑΤ, που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα τα βρεις, σαν τα αρχαία ένα πράγμα.

Το βίντεο που έγινε βάιραλ είναι προϊόν ενός τρεντ που θέλει ανθρώπους να ποζάρουν με άνδρες της αστυνομίας την ώρα της βάρδιάς τους, υπό τους ήχους του τραγουδιού “Playing Dangerous” της Lana Del Ray. Όχι, δεν είναι καν αστείο. Ναι, φαίνεται πως η νέα μόδα είναι να προσεγγίζεις τους αστυνομικούς με ρομαντική διάθεση και να το καταγράφεις. Το επόμενο βήμα είναι σέλφι με την ομάδα ΔΙΑΣ, πάνω στα μηχανάκια τους.

Οι δύο τουρίστριες, φορώντας χαμόγελα πλατιά, τα τζινάκια τους, τα γυαλάκια τους και πάει λέγοντας, αποφάσισαν να γυρίσουν βίντεο με τους αστυνομικούς οι οποίοι μάλιστα παίρνουν και πόζα, γιατί αν δεν τιμήσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Κι αν αναρωτιέστε αν αυτό το σκηνικό ήταν όσο περίεργο ακούγεται, τα σχόλια κάτω από το βίντεο στο TikTok το επιβεβαιώνουν.

 

@yarin_ameli_shir אל תשאלו מאיפה האומץ 🤣🤣 #אתונה #שוטר #goodgirlofficer ♬ original sound – daisysdays

 

«Άμα πηγαίναμε εμείς θα βρισκόμασταν αυτόφωρο, ο άλλος πήρε και πόζα» γράφει κάποιος σχολιαστής, εκφράζοντας την απορία πολλών. Πώς γίνεται και οι τουρίστριες το κάνουν κι εμείς δεν μπορούμε, δηλαδής κύριε Χρυσοχοϊδη; Ψυχή δεν έχουμε εμείς δηλαδή; Μήπως υπάρχει κάποιο μυστικό password ή απλά πρέπει να έχεις ταυτότητα άλλης χώρας (όχι όποιας να ‘ναι όμως γιατί πάλι θα βρεθείς στο κρατητήριο, θα σκεφτόταν κάποιος πιο πονηρεμένος από εμάς).

Το ζήτημα, μάλιστα, έφτασε μέχρι και στο να ζητηθεί διενέργεια ΕΔΕ για τη στάση των αστυνομικών, που άλλη μια φορά κάνουν εξαίσια τη δουλειά τους που είναι να είναι διακοσμητικοί, εκτός κι αν πρέπει να ρίξουν καμιά φάπα. Από την άλλη, ίσως είναι καιρός να δημιουργηθεί ένας πλήρης οδηγός για αρχάριους: «Πώς να βγάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες με ΜΑΤ, Δημοτική Αστυνομία, Τροχαία, Διας». Να περιλαμβάνει συμβουλές όπως «φορέστε το πιο φιλικό σας χαμόγελο», «βρείτε το κατάλληλο τραγούδι για το background» και «μην ξεχνάτε να κάνετε tag τους φίλους σας» να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Εξάγουμε πολιτισμό παιδιά, αυτό είναι το βαισκότερο. Το βίντεο αυτό και οι αντιδράσεις που προκάλεσε αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι το TikTok δεν είναι μόνο για χορούς και συνταγές, αλλά και για προώθηση του ελληνικού ιδεώδους. Και το σημαντικότερο: ας θυμόμαστε ότι οι αστυνομικοί είναι εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους. Τώρα, ποια είναι αυτή, ένας θεός ξέρει.