Οι καλύτεροι μπαμπάδες για το 2024 είναι από τη Βέροια, έχουν κόρες και λατρεύουν να χορεύουν μαζί τους μπαλέτο. Κι είναι το τέλειο αντίβαρο για την τοξική αρρενωπότητα και το κλισέ που θέλει τον πατέρα απόμακρο και βαρύ, εντελώς αποστασιοποιημένο από τη θηλυκότητα. Όπως θα δείτε στο βίντεο που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, για όλους τους σωστούς λόγους, επτά μπαμπάδες συνόδευσαν τις κόρες τους στην παράσταση μπαλέτου που έδωσαν, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές τόσο στα παιδιά τους, όσο και στο κοινό το οποίο τους καταχειροκρότησε και φυσικά συγκινήθηκε με το θέαμα.

Με ελάχιστο τρακ, μια γλυκιά αμηχανία αλλά χωρίς κανένα ίχνος αναστολής, οι μπαμπάδες ομοιόμορφα ντυμένοι, με τις μαύρες φόρμες τους και την καλή τους διάθεση, ανέλαβαν τους ρόλους των παρτενέρ για τις κόρες τους, οι οποίες υπέρλαμπρα ντυμένες χόρεψαν και το ευχαριστήθηκαν, υπό τους ήχους του “can’t help falling in love” σε μια ρετρό πανδαισία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ιδέα για τη χορευτική συνάντηση με τους μπαμπάδες ανήκει στη δασκάλα χορού ιδιωτικής σχολής χορού μπαλέτου στη Βέροια, κας Μελίνας Παπαδοπούλου, ενώ το κοινό δεν είχε ενημερωθεί γι΄ αυτή την ευχάριστη έκπληξη που έσκασε ξαφνικά πάνω από τη σκηνή. Και να πούμε στο σημείο αυτό ότι πέρα από το ξεκάθαρο μήνυμα, η κίνηση αυτή κρύβει και μια διαφημιστική μαεστρία. Παρόμοιες τέτοιες γλυκιές συναντήσεις μπαμπάδων-κορών έχουμε δει και στο παρελθόν να γίνονται βάιραλ στο εξωτερικό, με τους πατεράδες να στέκονται σαν βουνά από ζάχαρη δίπλα στα κορίτσια τους, όσο εκείνα κάνουν το χορευτικό τους κι είναι σίγουρα μια εικόνα που όσες φορές και να δεις, δε χορταίνεις.

 

 

Το κοινό ενθουσιάστηκε από τη συνεργασία των μπαμπάδων και των παιδιών, ενώ εκείνη τη βραδιά γιόρτασε και με το παραπάνω η ομορφιά και η δύναμη της οικογένειας και της υποστήριξης. Οι μπαμπάδες, παρά το άγχος τους, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και η υποστήριξη προς τα παιδιά τους μπορεί να δημιουργήσει αξέχαστες στιγμές και να ξεπεράσει και κλισέ και σεξισμούς κι ανόητες προκαταλήψεις, δίνοντας έτσι το τέλειο παράδειγμα και στις ίδιες τις κόρες τους για το τι να ψάξουν αργότερα σε έναν εν δυνάμει σύντροφο.

Το βίντεο της παράστασης συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές και σχόλια από χρήστες που εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους και τη συγκίνησή τους για αυτήν την υπέροχη πρωτοβουλία. Αναμφίβολα, οι μπαμπάδες της Βέροιας κατέκτησαν τις καρδιές όλων και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έφτιαξαν μια ανάμνηση με τα κορίτσια τους, που δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ των ποτών να ξεχάσουν. Τι πιο όμορφο από αυτό;