Τα περιστατικά βias μεταξύ ανηλίκων δεν έχουν τελειωμό σε αυτήν τη χώρα. Όχι, πως δε συμβαίνει παντού, αλλά πλέον έχει αρχίσει να γίνεται καθημερινότητα που συνηθίζουμε κι αυτό τρομάζει περισσότερο κι από τα ίδια τα περιστατικά. Φαίνεται πως οι ανήλικοι γίνονται όλο και πιο τολμηροί και βiaοι μέρα με τη μέρα.

Την περασμένη Τρίτη ξuλοκοπήθhκε ένα 14χρονο παιδί στην Αγία Παρασκευή, στην οδό Λυκείου, σε ώρα που είχε κίνηση και περνούσε κόσμος από το σημείο. Σε δηλώσεις που έκανε το παιδί στο newsit.gr είπε τα εξής: «Αναγκάστηκα να τους ακολουθήσω γιατί άρπαξαν το σκυλάκι μου και δεν ήθελα να του κάνουν κακό. Πρώτα με πλησίασε ο συμμαθητής μου, οι άλλοι δύο ήταν κρυμμένοι λίγα μέτρα από το σπίτι, δίπλα από ένα γκαράζ. Με απειλούσαν ότι θα σκοτώσouν τον σκύλο μου, αν δεν τους ακολουθήσω […] Με χτύπησαν και στη συνέχεια με έβαλαν να γονατίσω και να αναφερθώ σε δύο κορίτσια, τα οποία δε γνώριζα. Με τραβούσαν βίντεο εκείνη τη στιγμή».

Χθες το βράδυ λοιπόν το παιδί αυτό δέχτηκε κλήση από απόκρυψη στο κινητό του, στην οποία τον απeιλούσαν ξανά. Ο πάτερας του παιδού μίλησε στο OPEN σήμερα το πρωί κι είπε: «Το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχει ταραχτεί. Δεν πιστεύω ότι αυτοί είναι μία σuμμορία των τριών ατόμων. Με απεiλhσαν ότι θα έρθουν 50 άτομα και θα μου βάλουν στο κεφάλι μία μπeρέτα. Δεν πιστεύω ότι το έλεγαν από τη φαντασία τους. Αυτό που θα πρέπει να δει η αστυνομία είναι το πόσα άτομα μπορεί να εμπλέκονται σε αυτή τη σuμμορiα. Πιθανολογώ ότι είναι περισσότερα άτομα».

Μάλιστα, οι ανήλικοι που συμμετείχαν στην βiaιη αυτή πράξη κι αφού ένας από αυτούς συνελλήφθη, έστειλαν φωτογραφίες και μηνύματα στον πατέρα, ενώ ο 14χρονος φοβάται να ξαναπάει στο σχολείο, καθώς πιστεύει πως τον έχουν στοχοποιήσει για άγνωστο λόγο και δε θα σταματήσει όλο αυτό.

Στις 4/1 ένας άλλος 14χρονος μαχaιρώθhkε στον μηρό από άλλον ανήλικο στο Ίλιον κι αν και το παιδί είναι πλέον καλά στην υγεία του ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά του στο μέλλον; Ειδικά όταν καταθέσει ποιος ή ποιοι του επιτέθηκαν, καθώς όπως λέει γνωρίζει τους δράστες. Όποιος του επιτέθhκε, είχε ξεκάθαρη πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς το σημείο που επέλεξε να τον χτυπήσει είναι γνωστό πως μπορεί να οδηγήσεi σε ακατάσχετη αιμορραγia και θάνaτο, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Αντί λοιπόν τα παιδιά να είναι παιδιά και να ζούνε την παιδικότητά τους, παίζουν με μαχaiρια, παίζουν βασανiζονταs τους συμμαθητές τους, χτυπόντας τους ή σκοτώνoντas τους. Είναι ανατριχιαστικό το ότι ένα παιδί έχει την ικανότητα και τη θέληση να βασανiσeι ή να σκοτώσei εν ψυχρώ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πως δεν υπάρχει μέσα του τίποτα παιδικό, καμία αθωότητα. Σημαίνει πως έχει ανατραφεί και τραφεί με μίσος ατέρμονο, θυμό και πίκρα. Ξέρετε τι άλλο σημαίνει αυτό; Πως έχουμε αποτύχει σαν κοινωνία.

Και βγαίνουν στα κανάλια ειδικοί κι ειδικοί ειδικών και λένε για τιμωρίες των ανηλίκων. Και ναι, προφανώς και πρέπει να τιμωρηθούν, αλλά δεν είναι αυτοί οι μόνοι δράστες. Οι γονείς τους έχουν ευθύνη και πρέπει να τιμωρηθούν, το σχολείο κι οι καθηγητές έχουν ευθύνη, η πολιτεία έχει ευθύνη, η παιδεία η ανύπαρκτη έχει ευθύνη. Αυτές τις ευθύνες ποιος θα τις αναλάβει, πότε, πού και πώς; Μπορεί να μας πει κάποιος υπεύθυνα;

 

Πηγή εικόνας