Η φάση είναι η εξής: Είσαι σε σχέση κι είστε μια χαρά κι ωραία. Δεν υπάρχουν προβλήματα και σκέφτεσαι ότι ίσως, εδώ είσαι. Ίσως βρήκες τον άνθρωπό σου. Ίσως να υπάρχει και να είναι εφικτό να επιλέξουν δυο άνθρωποι να είναι μαζί και καλά, ίσως να είναι η πιθανότητα ένα βήμα μακριά μας.

Ξαφνικά όμως, αρχίζεις και νιώθεις την ανάγκη ν’ αναζητήσεις το φλερτ. Κι όχι με τη σχέση σου. Το επιδιώκεις; Λοξοκοιτάς; Είναι η ιδέα σου ή όντως θες να κάνεις την αρπαχτή σου; Θέλεις επιβεβαίωση; Ή μήπως έχεις αρχίσει να βαριέσαι κι απλώς θέλεις να αναζητήσεις το «διάλειμμα» χωρίς να υπάρξουν θύματα, εντάσεις και χωρισμοί; Ίσως πάλι κάτι να σου λείπει. Κάτι που δεν είχες καν αντιληφθεί.

Καλώς ή κακώς, το φλερτ μας χαρίζει ελευθερία. Μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Αρεστοί. Μας ανεβάζει. Είναι εθιστικό, Ζητάμε λίγο ακόμη κάθε φορά, έτσι, για το γαμώτο και την έξαψη. Ο πρώτος λόγος και πιο σημαντικός, είναι ότι ίσως νιώθουμε πίεση εντός της σχέσης. Ένα βάρος, μια ευθύνη από την οποία θέλουμε να ξεφύγουμε. Να κουκουλώσουμε αυτό το βάρος και να κοιτάξουμε προς τη μεριά του μη σοβαρού, για να χαλαρώσουμε.

 

 

Συνεχίζουμε με τη ρουτίνα. Βαρέθηκες, η σχέση έχει βαλτώσει και δεν ξέρεις πού να στραφείς για να βρεις την έξοδο κινδύνου. Αναζητάς το καινούριο και την περιπέτεια, για να θυμηθείς πώς είναι ο ενθουσιασμός. Ο ενθουσιασμός που θ’ ανεβάσει την ψυχολογία σου και θα σε κάνει να νιώσεις πόθο κι ένταση εν αντιθέσει με τη συντροφικότητα κι οικειότητα που αισθάνεσαι με το ταίρι σου.

Η ανασφάλεια είναι επίσης στο παιχνίδι. Έχουμε θέματα με τον εαυτό μας τα οποία δεν έχουμε λύσει. Κλείνουμε τα μάτια μας και δε βλέπουμε καθαρά την αιτία που έχουμε ανάγκη για προσοχή. Εθελοτυφλούμε και δεν καθόμαστε να συζητήσουμε με τον εαυτό μας, να παραδεχτούμε την ανασφάλειά μας, να την αγκαλιάσουμε και να οδηγηθούμε προς την άμβλυνσή της.

Ενδεχομένως και το ερωτικό ενδιαφέρον να έχει πέσει. Έχει κάνει κοιλιά κι η φαντασία έχει εξαφανιστεί. Η κούραση κι η καθημερινή τριβή μας έχουν γεμίσει πλήξη και το κρεβάτι είναι ένας τόπος συνάντησης μόνο για ύπνο και καβγάδες της τελευταίας στιγμής. Η επαφή χει γίνει κάτι σαν τα ψώνια της εβδομάδας και νιώθουμε ως και βαρεμάρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Κάποιες φορές, βέβαια, το φλερτ, γίνεται μόνο και μόνο για διασκέδαση και τίποτα παραπάνω, δεν προχωρά στην επαφή. Γίνεται για να γίνει και για να «σκοτώσουμε» την ώρα μας. Για να μας προσφέρει στιγμιαία χαρά, να κάνουμε και τον άνθρωπο απέναντί μας, να νιώσει όμορφα. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Μετά από τις παραπάνω σκέψεις έρχεται το εξής ερώτημα: Μπορούμε να εντάξουμε το φλερτ στη σχέση, όταν πάει να στραφεί αλλού; Φυσικά και μπορούμε. Το πρώτο βήμα είναι να θέλουμε. Τα υπόλοιπα ακολουθούν παρακάτω:

1. Eye contact. Η επαφή με τα μάτια, είναι ό,τι πιο σημαντικό. Τα μάτια μιλάνε και χρειάζεται να κοιτάζονται οι άνθρωποι κι ας έχουν κοιταχτεί πολλές φορές. Ποια ήταν η τελευταία φορά που το έκανες με το ταίρι σου;

2. Να παίζετε με τις λέξεις. Να πετάτε τις ερωτικές σας σπόντες, να είστε κίνκι και τολμηροί. Να χρησιμοποιείτε κολακευτικό χιούμορ. λέγοντας όμορφα πράγματα μεταξύ σας.

3. Βάλτε στο παιχνίδι αγγίγματα τυχαία και χάδια στα χέρια του παρτενέρ σας.

4. Μια μικρή έκπληξη κατά τη διάρκεια του ραντεβού, θα δείξει ότι διεκδικείτε χωρίς να επαναπαύεστε. Είτε κάποιο δωράκι, είτε κάποια απρόσμενη έξοδος σε κάποιο μαγαζί. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε επετείους και γιορτές.

5. Ν’ ακούτε τον άλλον, όχι μόνο γι’ αυτό που λέει, αλλά και γι’ αυτό που εννοεί. Να προσπαθήσετε να τον νιώσετε.

6. Να μοιράζεστε νέα πράγματα, κάτι που διαβάσατε, ακούσατε. Nα ξαφνιάζετε ο ένας τον άλλο.

 

Ό,τι και να δοκιμάσουμε, ας θυμόμαστε ένα πράγμα. Αν θέλουμε, ή δεν ξέρουμε αν θέλουμε να ψάξουμε κάτι καινούριο, οφείλουμε να το γνωστοποιήσουμε στον άνθρωπό μας. Γιατί το φλερτ δεν πληγώνει, μέχρι να πληγώσει. Πολύ.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ηλιάνα Τσακίρη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου