sahin-yesilyaprak-btujfprnnfk-unsplash

Κακά τα ψέματα, η αρχή και το τέλος στις ερωτικές σχέσεις είναι το σεξ. Όλοι το αποζητάμε και όταν δεν μας καλύπτει, αποτελεί ακόμα και λόγο να τελειώσουμε οριστικά μια σχέση οποιασδήποτε διάρκειας.

Δεν έχει σημασία με ποιον, πού, πότε, πώς, γιατί. Σημασία έχει αν έχετε χημεία. Το καλό σεξ, λοιπόν, είναι υποκειμενικό θέμα. Τον άνθρωπο που εσύ βρίσκεις τρομερό και τρανό εραστή, κάποιος άλλος τον βρίσκει ξενέρωτο και βαρετό. Γι’ αυτό, όταν πεις για κάποιον πως δεν είναι καλός στο κρεβάτι, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τη σπουδαιότητα της χημείας και ότι είναι ήδη προκαθορισμένο συνήθως πριν καταλήξεις στο κρεβάτι με τον άλλον το αν θα περάσεις καλά ή όχι.

Έστω, λοιπόν, ότι φαίνεται να έχετε χημεία, πάθος και όλα τα συναφή. Ακολουθούν και άλλα πράγματα τα οποία προϋποθέτει το καλό σεξ. Το σωστό timing και ο σωστός χώρος είναι πολύ σημαντικά για την ψυχολογία. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι αν δεν έχεις όρεξη και καλή ψυχολογία δεν πρόκειται να αποδώσεις, όπως θες. Σίγουρα πρέπει να αφήνεσαι ελεύθερος, να εκφράζεσαι όπως θες και να νιώθεις άνετα κι όχι να σε πιάσουν οι ντροπές εκείνη την ώρα. Επίσης, επειδή όλοι κάπου βαριόμαστε τα ίδια και τα ίδια, καλό θα είναι να δοκιμάζεις καινούρια και διαφορετικά πράγματα. Πες ένα μεγάλο «όχι» στην ρουτίνα, γιατί σκοτώνει το σεξ. Αν ο άλλος δε σε ιντριγκάρει και λίγο, τι να τον κάνεις;

Και φυσικά, η ξενέρα είναι πάντα μες το παιχνίδι. Αν αρχίσω να μετράω τα πράγματα που μπορούν να μας ξενερώσουν, θα εκπλαγώ και εγώ η ίδια από τον αριθμό τους. Αρχικά κράτα την εγωιστική σου στάση για οπουδήποτε αλλού εκτός από το κρεβάτι σου, γιατί κανείς δεν κρατάει για πολύ ένα σύντροφο που να τον ενδιαφέρει μόνο η δική του ικανοποίηση. Η κακή προσωπική υγιεινή, επίσης, μπορεί να ξενερώσει τους πάντες, νομίζω. Μη βουρτσισμένα δόντια και δύσοσμη αναπνοή, βρώμικα χέρια, ελλιπής αποτρίχωση και άλλα που εύχομαι να μη σου τύχουν. Όσο για το σώμα σου, αρκετά με αυτό, οι ανασφάλειες και οι ντροπές απλώς κουράζουν. Και ναι, δε θα σου κάνω μάθημα περί αντισύλληψης, αλλά το να έρχεσαι εκείνη την ώρα και να μου λες άνετα «ε, εντάξει και τι έγινε αν δεν βάλουμε προφυλακτικό, δεν έχω κάτι, δεν έχεις κάτι» σε κάνει αυτόματα ανώριμο, απρόσεκτο και εντελώς ασυνείδητο στα μάτια μου.

Και στα πιο πρακτικά τώρα. Οι άγαρμπες κινήσεις δεν είναι κι ό,τι καλύτερο, αλλά ούτε και τα γλυκά φιλιά στο μέτωπο εκείνη την ώρα. Ούτε τα χαριτωμένα εσώρουχα με ήρωες της disney ή η κιλότα της γιαγιάς σου θα έλεγες ότι είναι σέξι, πιο πιθανό να γελάσεις παρά να κάνεις σεξ. Ωραία θα ήταν επίσης να μάθαινες να ελέγχεις τον εαυτό σου και λίγο και την κορύφωση, την ταινία θες να δεις, όχι μόνο το τρέιλερ.

Και άξιον απορίας είναι αν ένα καλό περιστασιακό σεξ μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή σχέση. Φυσικά και μπορεί, αν και η αλήθεια είναι πως είναι σπάνιο. Αν από την αρχή τα δικαιώματα που έχεις δώσει δε βροντοφωνάζουν ότι θέλεις κάτι παραπάνω, πώς να το καταλάβει ο άλλος; Κι αν στην πορεία αλλάξεις γνώμη -συμβαίνουν κι αυτά- δες τι είναι πιο σημαντικό για σένα και κρίνε αν θα συνεχίσεις ή όχι. Γιατί το να έχεις επαφές με κάποιον τον οποίο αρχίζεις να ερωτεύεσαι, ενώ εκείνος είναι ξεκάθαρος στο τι θέλει, μόνο σε κακό θα σου βγει.

Κι εσύ τώρα θα έρθεις να μου πεις πώς μιλάω για υποκειμενικότητα όταν γράφω τόσα αντικειμενικά πράγματα. Μην μπερδεύεσαι, αν δεν υπάρχει χημεία κι επομένως η υποκειμενικότητα που λέγαμε, ό,τι άλλο και να κάνεις, δε θα είναι ποτέ το σεξ όπως το έχεις φανταστεί.

Συντάκτης: Κορίνα Γιούρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!