Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfighter Δέσποινα Ζαρπίδου στο πρώτο της άρθρο. Διάβασέ το εδώ!

photo-1521318870395-37018f667b3e

Ο καθένας από εμάς έχει το δικό του κύκλο ανθρώπων με κριτήρια που θέτει ξεχωριστά βάση των βιωμάτων και του χαρακτήρα του. Αν σκεφτεί κανείς κυριολεκτικά κύκλους θα καταλάβει ότι στις ανθρώπινες σχέσεις, κύκλοι ανθρώπων εφάπτονται με κοινές συνιστώσες ένα σημείο (δηλαδή έναν άνθρωπο που ανήκει και στους δύο αυτούς κύκλους). Στο σύνολο αυτοί οι κύκλοι σχηματίζουν ένα πανέμορφο σχήμα, λογικά ασύμμετρο αλλά σίγουρα όμορφο. Και μέσα από τη δουλειά και τις διάφορες δραστηριότητες ο κύκλος μας μεγαλώνει και μικραίνει ανάλογα, ομορφαίνει και λάμπει παραπάνω. Παραμένει όμορφος αν επιλέξεις τα κατάλληλα άτομα για να εισάγεις μέσα και καμιά φορά αφαιρώντας κάτι που ξεκινά να γίνεται θαμπό και να σε χαλά.

Πόσες φορές με τη πρώτη ματιά, με την πρώτη γνωριμία με κάποιον ένιωσες μια αμοιβαία συμπάθεια και άλλες πόσες μια αντιπάθεια προς το πρόσωπο κάποιου; Αυτό που ένιωσες ή νιώσατε είναι ενέργειες, οι αύρες σας να συναντώνται και να μπερδεύονται αρμονικά  ή να συγκρούονται με μόνο αποτέλεσμα την απώθηση σου από αυτούς και μάλλον αυτών από εσένα.

Βλέπετε πολλές σχέσεις βασίζονται στα κοινά τραύματα γι’ αυτό και κάποτε λήγουν. Λήγουν τη στιγμή που ο ένας ή ο άλλος ή και οι δύο μαζί ακολουθούν ένα νέο μονοπάτι ζωής βασισμένο στην αυτο-αγάπη και την αυτο-βελτίωση παρά στα κοινά βιώματα που σας δένουν. Συχνά οι σχέσεις ξεκινούν λόγο κοινής συμπάθειας και πιο σπάνια σχέσεις δημιουργούνται γιατί δώσαμε ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα άτομο που δε φαινόταν πολύ προσιτό στα δικά μας μάτια είτε γιατί ήταν σε κοινό κύκλο και αναγκαστικά συναναστρεφόμασταν μαζί του είτε γιατί μας κίνησε την περιέργεια και θέλαμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι σχέσεις μετατρέπονται σε μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και αλληλοσεβασμού όπως μπορεί να γίνει και με τη λάμψη και έλξη της πρώτης στιγμής.

Είναι ωραίο να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους, γνωστούς κι άγνωστους. Να δίνεις την ευκαιρία να τους γνωρίσεις όσο όμοιοι ή αντίθετοι κι αν είναι με το δικό σου χαρακτήρα. Να ανταλλάξετε ιδέες κι απόψεις, να μοιραστείτε εμπειρίες και ιστορίες προσωπικές. Όπου και να βγει αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να δίνεις ευκαιρίες. Αυτό είναι προτιμότερο και πιο υγιείς παρά να είσαι καχύποπτος και απόμακρος. Την πορεία μιας σχέσης κανένας δεν μπορεί να σου την εγγυηθεί κι αν στ’ αλήθεια νιώσεις τη χημεία ή ακόμα αν σας κίνησε το ενδιαφέρον για λόγους άγνωστους δώσε χρόνο να δεις πώς θα αναπτυχθεί. Να είσαι δοτικός και να εμπιστεύεσαι γιατί μόνο έτσι μπορείς να γνωρίσεις φίλους, μελλοντικούς συνεργάτες, τον έρωτα.

Όπως λέει και η αγαπημένη μου Lana Del Rey «I believe in the kindness of strangers «. Σκέψου να χαθείς σε μια πόλη και να φοβάσαι να ρωτήσεις έναν άγνωστο πού βρίσκεσαι επειδή απλώς δεν τον ξέρεις και δε γνωρίζεις το ποιόν και τις προθέσεις του;  Σκέψου να ρωτάς ένα άγνωστο για οδηγίες ως προς πού να κατευθυνθείς κι αυτός να σε αγνοήσει φοβούμενος το ποιόν και τις προθέσεις σου;

Καλό και το ένστικτο μα μπερδεύεται με τις προκαταλήψεις μας. Φτάνει να μάθουμε να ακούμε και να παρατηρούμε αντί μόνο να φανταζόμαστε. Ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου και σου μιλά, σου εξηγεί τον χαρακτήρα του μέσα από τις κουβέντες που σου λέει . Να είσαι πάντα παρατηρητής και να ξεχωρίζεις τα σημάδια και τις κόκκινες σημαίες. Μην εθελοτυφλείς στα όχι και τόσο καλά στοιχεία που συλλέγεις για την ποιότητα του ανθρώπου που κάθεται απέναντί σου και μιλάτε, μα μην τα αφήσεις να ορίσουν και τη γνωριμία σας.

Να εμπιστεύεσαι, να ακούς, να δίνεις ευκαιρίες, να θέτεις όρια από την αρχή και να θυμάσαι ότι όσο κόσμο και να έχεις στο δικό σου κύκλο αριθμητικά και ποιοτικά ένας μόνο είναι ο πυρήνας κι αυτόν πρέπει να προστατεύεις και να αγαπάς περισσότερο από όλους κι αυτός είσαι πάντα εσύ. Οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν βελτιώνουν ή αλλοιώνουν την ποιότητα της ζωής και την ψυχολογία σου αναλόγως γι’ αυτό δεν είναι κακό αλλά ούτε και εγωιστικό να είσαι πολύ επιλεκτικός στο ποιους θα κρατήσεις και ποιους θα αφήσεις να φύγουν, πάντα με σεβασμό.

Συντάκτης: Μαρία Πετρίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου