dvgnj

Μετρούσες με τον σύντροφό σου ένα, δύο -βάλε εσύ τον αριθμό- χρόνια σχέσης. Πλέον και χωρίς να θέλεις, όμως, αποκαλείσαι πρώην. Μεθοδικά κι έχοντας βρει χίλιες δικαιολογίες ώστε ν’ απομυθοποιήσεις τον χωρισμό γιατί ζεις ακόμα στη σχέση σας κι ας μην υπάρχει, έχεις αποφασίσει να δοκιμάσεις τα πάντα προκειμένου να κάνεις το ταίρι να γυρίσει πίσω. Ποτέ δεν έβλαψε μια δοκιμή. Αυτό που πρέπει να προσέξεις όμως, είναι οι λάθος κινήσεις. Γιατί υπάρχουν και πολύ λάθος κινήσεις για μια επανασύνδεση.

 

Πρώτο και κυριότερο

Πρέπει να βάλεις πολύ καλά στο μυαλό σου πως ο σύντροφός σου δεν είναι κτήμα σου. Δεν έχεις τίτλους ιδιοκτησίας. Είναι ελεύθερος να σε χωρίσει και να τον χωρίσεις φυσικά. Το ότι ήσασταν μαζί δε σημαίνει πως ανήκατε ο ένας στον άλλον. Οπότε, ποτέ δεν πρέπει να επιδείξεις την κτητικότητά σου απέναντί του, θα το χάσεις το παιχνίδι.

 

Μην προκαλείς την τύχη σου

Μην εμφανίζεσαι φάτσα-κάρτα όλως τυχαίως σαν να είσαι σε ρεβεγιόν Χριστουγέννων, μπας και πείτε καμιά κουβέντα αφού δε σου απαντάει στα μηνύματα. Και για να το λήξουμε το θέμα. Δεν υπάρχουν τυχαίες συναντήσεις. Μόνο αν μένετε στην ίδια γειτονιά και πάλι δύσκολα. Η οποιαδήποτε άλλη συνάντηση μόνο τυχαία δεν είναι και το ξέρει. Το ξέρεις κι εσύ μέσα σου, άλλωστε, ότι τα καταλαβαίνει όλα ο πρώην σύντροφός σου.

 

Οι φίλοι δεν είναι κοινοί

Είναι φίλοι που έχει το ταίρι σου, οπότε αν θέλεις να πεις κάτι στο ίδιο, πες το αυτοπροσώπως. Ας αποφύγουμε το χαλασμένο τηλέφωνο που μπορεί να συμβεί και ν’ αποφέρει και λάθος αποτελέσματα.

 

Μην τυχόν και γίνεις στόκερ

Σεβάσου ότι σε χώρισε για τους λόγους που σου είπε και μην ψάχνεις μέσω της πίεσης της παρουσίας σου να γυρίσει επειδή θυμήθηκε όσα ζούσατε. Δε θα συμβεί. Ακόμα και να συμβεί όμως, μία στις χίλιες, θα είναι γιατί απλώς υπέκυψε στον εκβιασμό σου. Πολύ λάθος λόγος για να τα ξαναβρείτε, δε νομίζεις;

 

 

Παρακάλια τέλος

Πρωτίστως έχεις αξιοπρέπεια και προσωπικότητα· κανείς δε θέλει έναν άνθρωπο δίπλα του που δεν έχει αυτοσεβασμό. Στην τελική, ακόμα και μαλακία να έχεις κάνει, δεν έχει καμία αξία να είναι δίπλα σου για να σε τιμωρεί μια ζωή για ένα λάθος. Οκ σφάλαμε, αλλά η αξία μας παραμένει εκεί που ήταν.

 

Το ψέμα της Σαπουνόπερας

Φαντάζομαι δε θες να είαι σε σχέση με κάποιον που δε σ’ αγαπάει πια αλλά κάθεται μαζί σου επειδή σου είναι υπόχρεος. Μην πεις ψέματα ότι σου συνέβη τροχαίο ατύχημα, ότι έγινε σεισμός, ότι σε κλέψανε ή ότι έσπασες κάνα πόδι. Αν είσαι σε ανάγκη μην τη μεγαλοποιήσεις για να σε νοιαστεί ή να νιώσει πως πρέπει να σε προστατεύσει. Απλώς θα κερδίσεις χρόνο. Εντάξει, θα τρέξει μια, δύο και τρεις, θα ενδιαφερθεί για σένα -δεν είναι ότι θέλει να σε δει να πεθαίνεις κιόλας- αλλά μετά τι θα σας ενώνει και θα σας ξαναφέρει κοντά; Η ανάγκη;

 

Μακριά από οικογένεια

Εκτός του ότι μπορεί ν’ ακούσεις ψέματα, ή να είναι «μιλημένοι», υπάρχει πιθανότητα να μιλήσουν με λόγια ενθαρρυντικά επειδή σ’ αγαπάνε και δεν το έχουν χωνέψει ότι έχετε χωρίσει, ενώ η αλήθεια είναι διαφορετική. Θα ξαναπώ άλλη μια φορά: ό,τι έχεις να πεις, πες το αυτοπροσώπως.

 

Ένας χωρισμός θέλει υπομονή. Ο τρόπος που χωρίσατε επίσης, μπορεί να είναι τόσο ξεκάθαρα αμετάκλητος και να μη χρειάζεται περαιτέρω ενέργειες. Πάντοτε έχει σημασία το πριν και το μετά, πέρα από την πρόθεσή σου. Δώσε χώρο στον εαυτό σου αλλά και στο ταίρι σου να χωνέψετε αυτό που έχει συμβεί και μετά, ο χρόνος θα φέρει τις αποκαλύψεις. Κι αν είναι να γίνει, θα το φέρετε εσείς έτσι ώστε να γίνει. Αλλιώς, τι να κάνουμε, πάμε γι’ άλλα.

Συντάκτης: Βασιλική Ασλόγλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου