edfrgdf

Ο έρωτας είναι απρόβλεπτος, μοναδικός. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι εκείνος στον οποίο θα χαρίσεις την καρδιά σου κι όλο σου το είναι. Μπορεί να έρθει μια ξαφνική αναπάντεχη αγάπη στη ζωή σου και να σου αλλάξει όλα τα δεδομένα, να σου υγράνει το μυαλό και να σε πελαγώσει. Φαντάσου το σαν ένα τραγούδι που σε ταξιδεύει, που νιώθεις τον κάθε στίχο, κάθε μελωδία, λες και γράφτηκε για σένα. Ένα τραγούδι που σου συνεπαίρνει το μυαλό. Αυτή, είναι η μεταφορική του σημασία, γιατί υπάρχει και η κυριολεκτική, εκείνη που ο μουσικός είναι κι ο έρωτάς σου.

Ξεκίνησε με σένα να συνεπαίρνεσαι από τη φωνή του ανθρώπου σου, η κιθάρα του, τα ντραμς του, το σαξόφωνό του, το πιάνο του. Από την αρχή ήσουν ο άνθρωπος στον οποίο εξέφραζε τις ανησυχίες του για να συμμετέχει σε μια μπάντα, τα ακυκλοφόρητα τραγούδια που είχε, τις συγχορδίες που σκάρωνε σε ανύποπτο χρόνο. Και κάπως έτσι, χωρίς να το καταλάβεις, έφτασες να ζεις τον έρωτα σε λα μινόρε.

Το να είσαι με κάποιον μουσικό προϋποθέτει να είσαι εκεί, δίπλα, ανά πάσα στιγμή. Χρειάζεται να ακούς, να συμβουλεύεις αν χρειάζεται, να χαρίζεις δύναμη και στήριξη στον άνθρωπο που δεν κυνηγάει απλώς ένα όνειρο αλλά που βλέπει κι αντιμετωπίζει καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα μιας βιομηχανίας που εύκολα σε κλειδώνει απ’ έξω.

 

 

Θα πρέπει να ζεις με την απόσταση, με το να στερείσαι προσωπικές στιγμές από κάποιο live, ή από τις ατελείωτες, εξαντλητικές ώρες και μέρες ολόκληρες σε πρόβες, σε ηχογραφήσεις, σε αλλαγές σύνθεσης ενός τραγουδιού ή μια μουσικής μελωδίας, σε συγγραφή στίχων κι όχι μόνο. Κάπου εκεί ανάμεσα στις νότες και στην τρέλα των προβών θα μιλήσετε λιγάκι, θα σου στείλει την πρόοδο ενός κομματιού. Θα κληθείς να πεις την άποψή σου, να πιστέψεις όταν θα είναι δύσκολο για το ίδιο το ταίρι σου να το κάνει.

Θα θέλει και θα θέλεις να είσαι μέρος όλου αυτού, να συμμετέχεις κι εσύ, να είσαι εκεί. Θα αισθανθείς πολλές φορές ότι μοιράζεται ανάμεσα στην μπάντα κι εσένα. Θα υπάρξουν οι στιγμές που θα αισθάνεσαι πως το δέσιμό τους δεν μπορείς να το φτάσεις, θα ζηλεύεις κι ύστερα θα ηρεμείς, γιατί θα ξέρεις πόσο σημαντικό είναι για τον άνθρωπό σου αυτό που κάνει. Θα θέλει να σε εντυπωσιάσει στα λάιβ που θα είσαι εκεί, θα έχετε τα τραγούδια και τους στίχους σας, μια συμφωνία μυστική.

Όταν θα έχει περιοδεία θα πρέπει να παίρνεις άδεια από τη δουλειά σου για να είσαστε μαζί στις πόλεις που βολεύει. Διακοπές δε θα ξέρεις, ούτε γιορτές. Κι όταν αυτό δε θα είναι εφικτό θα πρέπει να συμβιβάζεσαι με το γεγονός πως θα περνάς ατελείωτες ώρες και στιγμές χώρια από τον έρωτά σου. Εσύ θα περιμένεις ένα τηλεφώνημα το οποίο μπορεί να λαμβάνεις και στις 4 το πρωί. Όλη μέρα θα είναι σε στησίματα, σε ρυθμίσεις ήχου, θα τρώει κάτι στα πεταχτά, θα είναι ευλογία να προλαβαίνει να πιει έναν καφέ με την υπόλοιπη μπάντα ή ακόμη, να μπορεί να κοιμηθεί. Θα υπάρχει έλλειψη χρόνου κι ατελείωτες ημέρες κούρασης κι εξαντλητικού προγράμματος συναυλιών από πόλη σε πόλη.

Σε κάθε περίπτωση, όταν εσύ θα μπορείς να είσαι δίπλα του, τα πράγματα θα γίνονται πιο εύκολα, πιο δυνατά. Είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπός σου να είναι εκεί να συμμερίζεται τον πόνο σου, τον ενθουσιασμό σου, την τρέλα σου, το πάθος σου. Ένας μουσικός μπορεί να έχει μπροστά του χιλιάδες κόσμο αλλά ένας είναι ο σύντροφός στον οποίο θα στραφεί για να μείνει· εσύ.

Να τολμήσεις τη σχέση με έναν μουσικό. Να τη ζήσεις. Να τη γευθείς. Ν’ αφεθείς. Προπάντων να είσαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής που έχει. Πόση μαγεία υπάρχει να τραγουδάς τα τραγούδια που λέει, να κινείσαι στον ρυθμό της μουσικής που γράφει, να είσαι η έμπνευση που έρχεται, ακόμα και το απωθημένο που έχει. Πόσα τραγούδια ή μελωδίες θα γράψει για σένα και πόσοι στίχοι θα σε περιγράψουν, που θα τους ακούς και θα τους νιώθεις μέσα στο πετσί σου. Που είτε θα τα ξέρετε οι δυο σας, είτε ο κόσμος όλος.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Βασιλική Ασλόγλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου