Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να μαζέψεις την παρέα σου σπίτι, να πάρετε πίτσες και αργότερα που θα πίνετε το ποτάκι σας να κάτσετε να αράξετε παίζοντας υπέροχα παιχνίδια που προκαλούν γέλιο και σας δένουν περισσότερο. Τα παρακάτω είναι από τα πιο αγαπημένα, θυμίζουν πολύ 90s και ορισμένα μπορεί να γίνουν τόσο πικάντικα ώστε να κάνουν και τις πιο δύσκολες καρδιές να σκιρτήσουν.

1. Ταμπού: Το καλύτερο παιχνίδι ever. Κάθε σπίτι θα έπρεπε να έχει από ένα ταμπού. Παίζεται με κάρτες. Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ή τέσσερις ομάδες και ο κάθε παίκτης προσπαθεί να περιγράψει στους συμπαίκτες του, σε συγκεκριμένο χρόνο, την κεντρική λέξη της κάρτας χωρίς να περιγράψει παραπλήσιες λέξεις που υπάρχουν κάτω από τη συγκεκριμένη. Κερδίζει η ομάδα που θα έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες κάρτες. Αυτό που σε κάνει να γελάς είναι οι γκριμάτσες που παίρνουν οι συμπαίκτες σου όταν προσπαθούν να σου περιγράψουν όσο το δυνατό καλύτερα την λέξη, καίνε κάρτες είτε γιατί δεν μπορούν να περιγράψουν είτε γιατί λένε την από κάτω απαγορευμένη λέξη, υπάρχουν στιγμές παύσης και σε πειράζουν οι φίλοι σου, είναι πολύ διασκεδαστική η όλη φάση.

2. Παντομίμα: Το γνωστό παιχνίδι μας και μη εξαιρετέο. Παίζεται με όσα άτομα θελήσεις απλά να είσαστε χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Η επιλογή συνήθως που γίνεται στην παντομίμα είναι τίτλοι από κινηματογραφικά έργα ή σειρές. Με τη σειρά προσφέρεται ένας παίκτης τη φορά από την μία ομάδα και η αντίπαλη ομάδα του λέει τη φράση στο αυτί χωρίς να το ξέρει η ομάδα του. Εκείνος με τη σειρά του πρέπει να το περιγράψει στην ομάδα του χωρίς να τους μιλήσει, ούτως ώστε η ομάδα του να ανακαλύψει ποια είναι η φράση και να κερδίσει. Πόσο αστείο είναι και ξεκαρδιστικό να βλέπεις τους φίλους σου να χορεύουν, να κάνουν χειρονομίες, να γουρλώνουν τα μάτια στην προσπάθειά τους και μόνο να σε κάνουν να καταλάβεις.

3. Χαλασμένο τηλέφωνο: Παραμένει ένα παιδικό παιχνίδι που το παίζαμε συνέχεια μικροί ωστόσο απευθύνεται και στα «μεγάλα παιδιά». Το χαλασμένο τηλέφωνο συνήθως παίζεται με μία ομάδα ατόμων. Σκοπός του παιχνιδιού είναι εκείνος που θα ξεκινήσει να σου ψιθυρίσει γρήγορα στο αυτί μια δύσκολη λέξη και εσύ να συνεχίσεις και να πεις στο αυτί του διπλανού σου αυτό που άκουσες και πάει αλυσίδα. Ο τελευταίος θα πει τη λέξη δυνατά και αν την πει σωστά έχει κερδίσει αλλά μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο χαλασμένο θα είναι αυτό το τηλέφωνο.

4. Παιχνίδια μνήμης: Αυτό το παιχνίδι παίζεται με ομάδα, πάνω από 4 άτομα θα ήταν ιδανικά. Ξεκινάει με αφήγηση μιας ιστορίας όπως «Χθες πήγα σε μία παραλία και παρατηρούσα» Ο παίκτης Α λέει για παράδειγμα «τον ήλιο». Ο παίκτης Β λέει «τον ήλιο και τα σύννεφα». Ο παίκτης Γ λέει «τον ήλιο και τα σύννεφα και την ακτή…» Χάνει όποιος ξεχάσει μια λέξη. Διόλου απίθανο.

5. Αλήθεια ή ψέμα: Ένα παιχνίδι που παίζεται πολύ, με μεγάλη απήχηση, κυρίως στα νέα ζευγάρια και τους εφηβικούς έρωτες, και μπορεί να τεστάρει το πόσο καλά γνωρίζετε τον επί μήνες ή χρόνια σύντροφό σας ή φίλο σας. Με τη σειρά αποκαλύπτετε μια προσωπική πληροφορία για εσάς στον άλλο και πρέπει να αποφασίσει αν ισχύει ή όχι. πχ «Αγαπώ τις βόλτες ή να χορεύω στην βροχή. Αλήθεια ή ψέμα;»

6. Θάρρος ή αλήθεια: Πρόκειται για ένα μοναδικό παιχνίδι στο είδος του που απαραιτήτως θα έπρεπε η παρέα να έχει έναν με δύο «κάφρους» ώστε να βάλουν τη φαντασία τους να δουλεύει. Θάρρος, και κατά πόσο γενναία και θαρραλέα θα εκπληρώσεις την αποστολή που θα σου ανατεθεί ώστε να κάνεις ότι σου πούνε. Αλήθεια από την άλλη, να σε ρωτήσουν τα πιο απόκρυφα σου μυστικά αν είναι αλήθεια. Και οι δύο εκδοχές θα μπορούσαν να σε κάνουν να κλαις από τα γέλια αλλά και να σε τσαντίσουν κιόλας γιατί μπορεί να πιάσουν πτυχές του εαυτού σου και μυστικά καλά κρυμμένα μέσα σου.

7. Καραόκε: Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικό παιχνίδι. Βάλε όλο σου το ταλέντο και τραγούδησε τους στίχους που έχεις μπροστά σου. Έχει πάρα πολύ πλάκα κυρίως όταν τραγουδούν πάνω από δύο. Κύριος κανόνας του παιχνιδιού είναι να τελειώσεις το τραγούδι με όσο το δυνατόν λιγότερα φάλτσα. Αν είσαι από τους ντροπαλούς πιες και κάνα σφηνάκι πριν ξεκινήσεις. Βασικός κανόνας, αυτός που δεν τραγουδάει, χορεύει!

8. Τι Κάνει ο Κύριος στην Κυρία: Από τα πιο ντροπιαστικά παιχνίδια των 90s. Η παρέα μπαίνει στη σειρά κι όταν έρχεται η δική σου, γίνεται ένα «συμβούλιο» σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνεις στον άλλο. Θα μπορούσε να έχει μια πιο spicy εκδοχή δίνοντας ένα φιλί ας πούμε. Υπάρχουν παρέες που άμα υποπτεύονται κάποιο ζευγάρι ότι υπάρχει η σπίθα μεταξύ τους να τους ζητηθεί να φιλιούνται για πάνω από 20 δευτερόλεπτα μπροστά σε όλους. Not bad.

9. Μπουκάλα: Ένα οποιοδήποτε μπουκάλι αρκεί. Και ποιος δε θυμάται αυτό το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων που κάναμε όλοι μαζί έναν κύκλο και ξεκινούσε κάποιος και γύρναγε το μπουκάλι και αυτήν που έδειχνε, τον φιλούσε πεταχτά με ένα πολύ γλυκό φιλί στο στόμα. Και να τα σκιρτήματα, και να τα καρδιοχτύπια και να οι γεμάτες ματιές όλο νόημα. Πόσο πολύ περιμέναμε να γυρίσει η μπουκάλα από εκείνον-η που ήμαστε ερωτευμένοι και να δείξει εμάς, πόσο ρομαντικό.

10. Το παιχνίδι με τον αναπτήρα: ένα παιχνίδι το οποίο αν παιχτεί από μεγάλους μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε φαντασίωση να πάρει φωτιά κάνοντας τη βραδιά ολίγον τι πιο «πικάντικη». Αυτός που κρατάει τον αναπτήρα δέχεται μια ερώτηση στο αυτί η οποία θα μπορούσε να είναι άκρως αποκαλυπτική και προσωπική και ύστερα πρέπει να δώσει την απάντησή του παραδίδοντας τον αναπτήρα στον άνθρωπο που πιστεύει ότι αντιστοιχεί η συγκεκριμένη ερώτηση ή χαρακτηρισμός. Ύστερα από ένα συγκεκριμένο πλήθος ερωτήσεων όλα βγαίνουνε στη φόρα και μαθαίνουν όλοι για ποιο λόγο κάποιος έχει δώσει σε κάποιον άλλο-η τον αναπτήρα. Μπορείτε να φανταστείτε πάλι αν υπάρχει ένας «κάφρο-ενήλικας» στην παρέα πόσο πολύ θα μπορούσε να αλλάξει αυτό το υπέροχο παιχνίδι.

Πόσο πίσω ταξίδεψε το μυαλό με αυτά τα πανέμορφα παιχνίδια. Η ζωή είναι τόσο όμορφη όταν έχεις τους σωστούς και ολίγον τι «τρελούς» φίλους για να μοιραστείς ατελείωτες εμπειρίες μαζί τους αλλά και αυτές τις ξεχωριστές βραδιές που είναι γεμάτες από απίστευτο γέλιο και τόσο μοναδικά παιχνίδια έως το ξημέρωμα.

Συντάκτης: Βασιλική Ασλόγλου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα