Σε ρωτάει ο άλλος «Τι ζώδιο είσαι;». Aπαντάς «Σκορπιός». Kαι ξαφνικά γίνεται σεισμός. Γιατί αυτό κάνουν οι σκορπιοί. Διακρίνονται για την έντονη προσωπικότητά τους, για τη εκδικητικότητά τους, για τον δυναμισμό τους, για την κτητικότητά τους, για το πείσμα τους, για τη λαγνεία τους, τον αισθησιασμό τους. Λέγεται ότι δεν μπορείς να τους πλησιάσεις εύκολα. Επίσης, μην είσαι τόσο χαζός έτσι ώστε να τους πληγώσεις, γιατί θα στο φυλάνε και στη μετά θάνατον ζωή. Κι όπως όλα τα παρεξηγημένα τα ζώδια, πάντα πίσω από τη σκληρότητα που δείχνουν, υπάρχει η καρδιά ενός μικρού παιδιού.

Σε κάθε καινούργιο βήμα, σε κάθε καινούργιο project, τρέμουν σαν τα φύλλα στον άνεμο. Τους σκορπιούς πάντοτε τους φοβίζει το άγνωστο, αλλά τους γοητεύει κιόλας να ψάξουν να το βρουν. Πολλές φορές δεν ξέρουν πού πατάνε και πού βρίσκονται, αλλά είναι μαχητές και θα φτιάξουν εκείνοι το μονοπάτι για να βαδίσουν, αυτό το που κάνει την καρδιά τους να φτερουγίσει από ενθουσιασμό που θα νικήσει τον φόβο.

Δεν μπορούν τα «πολλά-πολλά», ούτε τα «γύρω-γύρω». Αυτά είναι που θεωρούν κατινιές. Θέλουν να τους τα πεις όλα ευθέως και σταράτα. Θυμώνουν πολύ όταν ακούνε δικαιολογίες, μόνο επειδή καταλαβαίνουν πως δεν τους μιλάς ξεκάθαρα και πως αντί να τους ζητήσεις αυτό που θέλεις τους το φέρνεις πλαγίως ή προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις χειριστικές μεθόδους μαζί τους. Αν χρησιμοποιήσεις αυτό τον τρόπο, sorry my friend αλλά θα σε πάρουν πρέφα και θα πέσεις στα μάτια τους. Αν όμως τους μιλήσεις ευθέως -ακόμα και να τους βρίσεις- θα το δεχτούν αδιαμαρτύρητα.

 

 

Ένα λάγνο, ερωτεύσιμο, γοητευτικό ζώδιο όπως ο σκορπιός δε θέλει τεχνικές για να πέσει. Είναι τόσο μα τόσο εύκολο ζώδιο που το μόνο που ζητάει είναι να στοχεύσεις στην καρδιά του και να την κερδίσεις. Αν είσαι εκδηλωτικός κι ειλικρινής, δε θα χρειαστείς κάτι άλλο. Άντε να πετάξεις δύο-τρία challenges στον δρόμο, τύπου survivor, έτσι για τα μπαχαρικά του πράγματος. Σ’ ένα κόσμο που όλα είναι παιχνίδι εγωισμού, ο σκορπιός φαίνεται ότι είναι εγωίσταρος, αλλά εν τέλει δε χρησιμοποιεί καθόλου τον εγωισμό του. Δεν το νοιάζει ν’ αποδείξει ποιος είναι, δεν παίζει ρόλο, είναι ο ρόλος. Δεν τον ενδιαφέρει το χειροκρότημα γι’ αυτό και δεν επιδεικνύεται ποτέ, ακόμα κι αν έχει πολλές επιτυχίες. Οι περισσότεροι σκορπιοί έχουν πνευματική υπεροχή και συγχρόνως είναι γειωμένοι, γι’ αυτό κι εκνευρίζονται με την πόζα και τη δηθενιά. Ένα ζώδιο που από μόνο του βάζει εμπόδια στον εαυτό του, που από μόνο του κρίνει τον εαυτό του απ’ όταν γεννήθηκε, που έχει επιμονή κι υπομονή –σε εξαντλητικά επίπεδα- που δεν υπακούει σ’ εντολές.

Last but not least, είναι εσωστρεφείς, κλειστοί κι ελάχιστα μελαγχολικοί, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι δεν έχει να κάνει με σένα. Εκείνη τη στιγμή μπορεί να γίνεται εσωτερικός πόλεμος, να γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για ν’ αποδείξουν την αγάπη τους, τη στοργή τους, την αξία τους σε σένα και στον κόσμο. Κάνουν ολόκληρη απολογιστική ανάλυση, τι μάχες έχασαν και ποιες κέρδισαν, πώς θα βγουν αλώβητοι και σε τι βαθμό θ’ αποδείξουν στον εαυτό τους ότι κατάφεραν αυτό που είχαν στο μυαλό τους. Μην τους απορρίψεις όταν τους δεις να κλείνονται. Μόλις σε κοιτάξουν και σου χαρίσουν το γοητευτικό τους χαμόγελο, πάρ’ τους μια τρυφερή αγκαλιά για να τους δείξεις ότι είσαι εκεί και θα μείνουν δίπλα σου για πάντα.

Συντάκτης: Βασιλική Ασλόγλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου