Το σπίτι ή το δωμάτιο -ανάλογα τη φάση της ζωής μας- του καθ’ ενός από εμάς δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα μας, αφού είναι ο δικός μας προσωπικός χώρος, διακοσμημένος και τακτοποιημένος -ή όχι- σύμφωνα με τα γούστα και τη φιλοσοφία μας. Τα διάφορα διακοσμητικά, οι χρωματικές επιλογές, οι συνδυασμοί των αντικειμένων κι επίπλων, τα διάφορα αντικείμενα που μαρτυρούν τις προτιμήσεις μας ή τα χόμπι μας, όλα έχουν να πουν πολλά για εμάς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, όταν έχεις μόλις ξεκινήσει μια σχέση, το να παρατηρήσεις προσεκτικά τον χώρο του άλλου, είναι ένα καλό κριτήριο για να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Κι επειδή είμαστε εδώ για σένα, πάμε να δούμε μαζί τα 7 πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν βρεθείς στο σπίτι της σχέσης σου.

Όργανα γυμναστικής

Το να υπάρχει κάπου στον χώρο ένας διάδρομος, ένα ποδήλατο ή ένα βαράκι βρε αδερφέ, δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού το να γυμνάζεται κανείς μόνο οφέλη προσφέρει στον οργανισμό του. Αν τώρα το ποδήλατο ή ο διάδρομος έχουν πάνω ρούχα, είστε απόλυτα ασφαλείς, αφού είναι ο κλασσικός καλόγερος σε κάθε σπίτι. Αν όμως υπάρχουν πολλά όργανα γυμναστικής στον χώρο, τρέξτε να σωθείτε, γιατί πολύ απλά το νέο ταίρι σας σίγουρα είναι fit κι ίσως έχει εμμονή με την άθληση. Θα μου πείτε «κακό είναι αυτό»; Όχι, ασφαλώς, αρκεί να εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος. Αν όμως δεν είστε κι εσείς έτσι, ετοιμαστείτε να σας τρέχει πρωί-πρωί με το χάραμα σε βουνά και λαγκάδια για τρέξιμο, σε διάφορες αθλοπαιδιές και λοιπών συγγενών αυτών.

Τρόφιμα

Μην αρχίσετε ν’ ανοίγετε ντουλάπια, τροφοθήκες και ψυγεία. Αλλά αν σας δοθεί η ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά, έστω και κλεφτά, καθώς το ταίρι τ’ ανοίγει, μη διστάσετε να το κάνετε. Αν τα μόνα τρόφιμα που πάρει το μάτι σας είναι λιναρόσπορος, σπόροι τσία, βρώμη, αβοκάντο, σοκολάτα 85%, γάλα καρύδας τότε θα σας ταράξει στο μπρόκολο και στα σπόρια. Καλή η σωστή διατροφή δε λέω, αλλά όπως λένε κι οι διατροφολόγοι, προτιμάμε μια ισορροπημένη διατροφή κι όχι μια στερητική δίαιτα.

Κορνίζες/Φωτογραφίες

Είναι πολύ σημαντικό να παρατηρήσετε τις φωτογραφίες που υπάρχουν στον χώρο του υποψήφιου συντρόφου σας ώστε ν’ αντιληφθείτε σε ποιους δίνει ξεχωριστή θέση στη ζωή του και κατά συνέπεια και προτεραιότητα. Αν παραδείγματος χάριν σ’ όλες είναι με το ζωάκι του ή με τα κολλητάρια θα ξέρετε αυτομάτως ποιος ή ποιοι θα πρέπει να σάς συμπαθήσουν οπωσδήποτε.

Βιβλία

Παρατηρώντας τα βιβλία που τυχόν υπάρχουν στο δωμάτιο ή στο σπίτι του έρωτά σας θα καταλάβετε πολλά για τις προτιμήσεις του. Και δώσε βάση σ’ αυτό. Αν δείτε ότι τα περισσότερα βιβλία είναι επιστημονικής φαντασίας τότε το ταίρι σας είναι ιδιαίτερα ρομαντικό. Τι; Δε με πιστεύετε; Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν την παραπάνω σύνδεση, οπότε μπείτε να τις ψάξετε για να είστε ενήμεροι.

Καθαριότητα

Μην τη δείτε ξαφνικά «Ηρακλής Πουαρό» κι αρχίσετε να ψάχνετε κόκκους σκόνης με τον μεγεθυντικό φακό ανάμεσα στις φέτες του καλοριφέρ, στους αρμούς από τα πλακάκια, πίσω από το ψυγείο και δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού. Σίγουρα όμως είναι πολύ βασικό το σπίτι ή ο χώρος να είναι καθαρός και μαζεμένος. Θα μου πείτε καθάρισε γιατί ήξερε ότι θα πάτε. Και πάλι. Κι αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για εσάς και πώς θα φανεί στα μάτια σας. Σκεφτείτε να πάτε εκεί και να είναι όλα ώπα και καθόλου καθαρά; Η φάση θα είναι αντί-κούκου ό,τι και να λέμε.

Αντικείμενα σχετικά με χόμπι

Αφού τώρα μαθαίνετε ο ένα τον άλλον, ίσως να μη γνωρίζετε ακόμη όλες τις πτυχές της προσωπικότητας της νέας σας σχέσης. Γι’ αυτό να έχετε ανοιχτές τις κεραίες σας για αντικείμενα που σχετίζονται με χόμπι όπως: σύνεργα ζωγραφικής, στρώμα γιόγκα/πιλάτες, play station, ρακέτες, μπάλες. Είναι ένας καλός τρόπος και να μάθετε πολλά αλλά και να ξεκινήσετε συζήτηση γύρω απ’ αυτό.

Κάβα

Δε λένε «Δείξε μου τι πiνεις να σού πω ποιος είσαι»; Καλά δε λένε αυτό ακριβώς αλλά από τα π0τa που υπάρχουν στο σπίτι της σχέσης σας θα καταλάβετε τις προτιμήσεις και τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να χαλαρώσει. Προτιμά ένα ποτήρι κρaσi ή ένα οuiσκi; Μήπως έχει σύνεργα για κ0κτεilάκια κι άρα είναι περισσότερο party animal; Όχι, τίποτα άλλο να ξέρετε επίσης πού θα κάνετε βραδιές κ0κτέiλ τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού.

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό