paul2530

Όσο μικρότερη η ηλικία σου τόσο πιο δυνατό και το αίσθημα της ζήλιας και της κτητικότητας στις σχέσεις, κατά πλειοψηφία τουλάχιστον, χωρίς προφανή λόγο. Λίγο το φλογερό ταμπεραμέντο της νιότης κι η υπερβολή της, λίγο του ότι δεν έχεις εμπειρία να διαχειριστείς τα πρωτόγνωρα συναισθήματα του έρωτα, λίγο η εξιδανίκευση κι η απολυτότητα, όλα οδηγούν στο να γίνεσαι πιεστικός, αρκετές φορές, ακόμα κι αν δε σου ‘χει δοθεί η αφορμή. Μεγαλώνοντας, αλλάζει αυτή σου η φιλοσοφία, καθώς κυνηγάς πλέον την προσωπική σου ευτυχία κι αυτή έχεις χωνέψει πως πάει πακέτο με την ψυχική σου ηρεμία, πλέον χαλαρώνεις κι αρκείσαι σε ένα «Αν με κερατώσει, τουλάχιστον ας μην το μάθω».

Ας θέσουμε, όμως, ένα δίλημμα. Αν μάθαινες ότι ο σύντροφός σου σε κεράτωσε, θα προτιμούσες το μοιραίο να ‘χε συμβεί με ένα τυχαίο άτομο ή με έναν επαγγελματία του είδους, ένα sex worker; Κάποιοι θα βιαστούν να απαντήσουν το πρώτο ή το δεύτερο. Μα ας δούμε λίγο πιο βαθιά κάθε ενδεχόμενο.

Στην περίπτωση, όπου πρόκειται για ένα τυχαίο άτομο, υπάρχουν ορισμένα ελαφρυντικά υπέρ του συντρόφου σας, αφού μπορεί να υπήρχαν χίλιοι δύο λόγοι που να τον οδήγησαν σε κάτι τέτοιο, από έναν τσακωμό μεταξύ σας, μέχρι σοβαρότερα προβλήματα πάσης φύσεως -στη σχέση σας, οικογενειακά, επαγγελματικά. Ίσως, λοιπόν, να ήταν σε μια εύθραυστη κατάσταση, σε μια ευαίσθητη φάση της ζωής του ή σε παντελή σύγχυση, επιρρεπής σε λάθη και πάθη, πιωμένος κι απογοητευμένος. Τίποτα από αυτά, βέβαια, δε δικαιολογεί μια τέτοια συμπεριφορά, αλλά και πάλι μπορεί να συμβεί στον καθένα, τη μη κατάλληλη στιγμή και στο μη κατάλληλο μέρος…

Απ’ την άλλη, σε μια τέτοια περίπτωση, ενέχει ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος. Το ότι προέκυψε αυθόρμητα δε συνεπάγεται ότι δε θα συνεχιστεί συνειδητά και σκόπιμα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα το ταίρι σας να γοητευτεί απ’ το νέο άτομο ή/και την προσοχή που έλαβε και να επιδιώξει επανάληψη. Η επανάληψη μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματικό, πλέον, δέσιμο ή κι ακόμα στο να αναπτυχθεί ένας νέος έρωτας, ξεκινώντας ένα καρουζέλ στη σχέση των τριών σας…

Αντιθέτως, στην περίπτωση του σεξ επί πληρωμής, αποφεύγεται η πιθανότητα το ταίρι σας να δεθεί συναισθηματικά και να αναπτύξει άλλου είδους δέσιμο, σταματώντας την επαφή στην καθαρά σωματική εκτόνωση κι ικανοποίηση. Εδώ η απειλή δεν προσωποποιείται, κι ο εγωισμός ίσως και να μην πληγώνεται τόσο βαθιά, καθώς δεν μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης «τι έχεις εκείνος/εκείνη που δεν έχω εγώ».

Δεν είναι ακριβώς έτσι, όμως. Η επιλογή του αγοραίου έρωτα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί αυθόρμητη και τυχαία ή να δικαιολογηθεί στη βάση μιας κακής στιγμής και μιας ετοιμόρροπης ψυχολογίας. Αντιθέτως, πρόκειται για μια πλήρως συνειδητή και προσχεδιασμένη επιλογή. Μια επιλογή που υποδηλώνει κενά στη σεξουαλική σας ζωή (όχι απαραίτητα από δική σας ανεπάρκεια) ή εθισμό του συντρόφου σας.

Προφανώς το ταίρι σας, για να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, νιώθει ότι δεν καλύπτεται σεξουαλικά, είτε ποσοτικά είτε ποιοτικά, απ’ τη σχέση. Είτε πάλι δεν αισθάνεται αρκετά οικεία ώστε να εκφράσει σε εσάς φαντασιώσεις και προτιμήσεις, επιλέγοντας να τις υλοποιήσει μία προς μία με ένα άτομο, το οποίο δε θα ξαναδεί ή που δε μετράει για ‘κείνον η γνώμη του.

Απαντάτε, λοιπόν, στο αρχικό ερώτημα το ίδιο εύκολα κι αβίαστα; Κάθε περίπτωση κρύβει προβλήματα και κενά σε διαφορετικό ίσως τομέα της σχέσης, ελλοχεύει αλλιώτικους κινδύνους και, σίγουρα, δηλώνει αρκετά για το πώς ο σύντροφός σας επιλέγει να λύνει τα προβλήματά του…

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!