annegien-schilling-fetching-tigerss_01

Κι έρχεται εκείνη η αποφράδα μέρα- μετά θα καταλάβετε για ποιον- που εσύ κι ο σύντροφός σου χωρίζετε. Δεν έχει σημασία αν ήταν δική σου, δική του ή από κοινού η απόφαση, το ζητούμενο είναι ένα, να μην περνάει καλά μακριά σας. Άλλοι επιθυμούν κάτι τέτοιο από εγωισμό, άλλοι πάλι γιατί δεν ήταν έτοιμοι κι ευελπιστούν σε μία επανασύνδεση. Ό, τι και να συμβαίνει, σπάνια η διάλυση μιας σχέσης γίνεται με ευνοϊκές και για τους δύο συνθήκες και συνεπώς μια, κεκαλυμμένη από θυμό, στεναχώρια υπάρχει, τουλάχιστον για έναν.

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν είναι καλά, αν βγαίνει και ξενυχτάει, αν προχώρησε τη ζωή του ήδη, ή αν έχει πέσει στα πατώματα μετά το χωρισμό σας; Ποια είναι η λύση να νιώσετε ότι είστε ακόμα κομμάτι της ζωής του, έστω και τόσο δα μικρό; Ασφαλώς τα social media.

Στήνετε ολόκληρη επιχείρηση παρακολούθησης, ώστε να μην αφήσετε τίποτα στην τύχη του. Έχετε όμως και μια  καθημερινότητα που σας εμποδίζει από το να παρακολουθείτε 24/7 τις κινήσεις του άλλοτε συντρόφου σας. Επίσης, σημαντικότερο όλων, υπάρχουν περιπτώσεις, όπως είναι τα stories, στα οποία αν πατήσετε να δείτε το περιεχόμενο, μετά θα δει το όνομά σας στη σχετική λίστα. Επ’ ουδενί! Για να καυχιέται ότι ακόμα ασχολείστε;

Σ’ αυτό το σημείο λοιπόν, καλείτε για βοήθεια τους υπό-στράτηγούς σας, τους κολλητούς σας- η αποφράδα μέρα που λέγαμε, σε εκείνους αναφερόταν. Διανέμετε τα καθήκοντα ή μοιράζετε τις ώρες, ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε ένα. Πρέπει κάθε στιγμή να γνωρίζετε τι δημοσιεύσεις έκανε, σε ποια μέρη κοινοποίησε την παρουσία του και με ποιους. Ανέβασε τραγούδι; Κι αν ναι είναι στενάχωρο κι άρα σας σκέφτεται ή χαρούμενο άρα είναι μια χαρά και μαύρο φίδι που τον έφαγε; Δημοσιεύει stories; Κι αν ναι, ποιο είναι το περιεχόμενό τους;

Επίσης πόση ώρα είναι ενεργός ή ανενεργός και πόσο συχνά μπαίνει, είναι απαραίτητες πληροφορίες για να καταλάβετε αν μιλάει με νέο πρόσωπο ή όχι. Κι ένα βήμα παρακάτω. Ποια άτομα του ίδιου φύλου με εσάς του έκαναν like; Ιδιαίτερη σημασία όμως, έχει η αντίδραση «καρδούλα». Καρδούλα; Ποιος έκανε καρδούλα στην πρώην σχέση σου και γιατί; Πρέπει να ξέρετε αν ήταν τυχαίο περιστατικό ή έχει επανάληψη.

Ίσως σε σπάνιες περιπτώσεις, επιτρέπετε στο αυστηρό πρόγραμμα των φίλων σας, να προσθέσουν και καμιά βόλτα να ξεσκάσουν, μέχρι το σπίτι της πρώην σχέσης σας, μέχρι το γυμναστήριο, το μαγαζί που συχνάζει ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος ξέρετε ότι θα τον πετύχουν. Δεν μπορείτε να τους συνοδεύσετε, αν και πολύ θα το θέλατε, μην τύχει και σας δει ο πρώην σύντροφός σας και καταλάβει ότι τον παρακολουθείτε, εντός, εκτός κι επί τ’ αυτά.

Οι φίλοι σας, αφ’ ενός γιατί δεν μπορούν να σας χαλάσουν χατίρι, αφού αντιλαμβάνονται ότι ένας χωρισμός είναι επίπονος και απαιτεί χρόνο, κι αφ’ εταίρου γιατί όταν σας κάλεσαν για δικό τους υποστράτηγο δεν λιποψυχήσατε και φέρατε τον πόλεμο εις πέρας κι επάξια, ξεχύνονται στην μάχη χωρίς να σας συνετίσουν.

Κι έτσι ευχάριστα κυλούν οι μέρες σας, με συνεχή τηλέφωνα μεταξύ σας, μηνύματα,  screenshots από τα stories που εσείς δεν μπορείτε να δείτε, αναλύσεις για το περιεχόμενο και το κρυφό μήνυμα κάθε δημοσίευσης, παρακολουθήσεις, λεπτομερείς αναφορές, μέχρι να έρθει απλά η στιγμή να δηλώσετε  στον εαυτό σας και στους φίλους σας “abort mission”. Αργά ή γρήγορα αντιλαμβάνεστε ότι τελικά είναι μια μάχη που δεν αξίζει να υποβάλετε τον εαυτό σας να ριχτεί σ’ αυτήν και οπισθοχωρείτε κακήν κακώς, προτού θρηνήσετε θύματα.

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου