Τι είναι αυτό που κάνει ερωτικό έναν άνθρωπο στα μάτια μας; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό; Η απάντηση είναι όχι -κατά κύριο λόγο- γιατί τα κριτήρια για το τι και ποιος μας ελκύει διαφέρουν ακόμη και στο ίδιο άτομο, αφού η ερωτική έλξη για κάποιον προκύπτει όχι μόνο από την εξωτερική εμφάνιση αλλά κι από την αύρα, τη χημεία, τη σεξουαλικότητα, τη συμπεριφορά, τον τρόπο έκφρασης αλλά και την αυτοπεποίθησή του.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό το οποίο παίζει σημαντικότατο ρόλο στην έκφραση της σεξουαλικότητάς μας κι είναι το πιο ερωτικό σημείο πάνω μας. Είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο όλοι χρησιμοποιούμε -έστω κι άθελά μας- όταν φλερτάρουμε, όταν θέλουμε να προκαλέσουμε ερωτικά τον σύντροφό μας ή και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Ο λόγος για τα χείλη.

Αν το καλοσκεφτούμε, λοιπόν, τα χείλη είναι τα πρώτα που θα μας καρφώσουν όταν φλερτάρουμε μ’ ένα άτομο κι είναι τα πρώτα που θα μπουν στο παιχνίδι σαν ερωτικό κάλεσμα προς τον άλλον. Θα γελάσουν παιχνιδιάρικα και με μια δόση από νάζι ίσως στην όψη του ατόμου που μας ενδιαφέρει. Θα σκάσουν ένα αισθησιακό κι ίσως ταυτόχρονα αμήχανο χαμόγελο κάθε φορά που θα διασταυρωθούν τα βλέμματά μας. Θα γελάσουν πονηρά σε κάθε έξυπνη και γεμάτη υπονοούμενα ατάκα του άλλου ή σε μια αντίστοιχη δική μας ή ακόμη θα τα δαγκώσουμε ελαφρώς μαρτυρώντας τις προθέσεις μας. Θα πουν ευθέως και θα δηλώσουν ευθαρσώς όσα εμείς ακόμη δεν έχουμε τολμήσει να πούμε με λόγια.

Ακόμη όμως και κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, τα χείλη εξακολουθούν να παίζουν σημαντικότατο ρόλο στον τρόπο έκφρασης της σεξουαλικότητάς μας κι έτσι διατηρούν δικαίως τον τίτλο του πιο ερωτικού σημείου πάνω μας, πρωταγωνιστώντας από την αρχή του παιχνιδιού έως και την κορύφωση.

Είναι τα χείλη που θα χρησιμοποιήσουμε πρώτα για να εκφράσουμε τα όποια συναισθήματά μας στο ταίρι μας, προσφέροντάς του φιλιά, άλλοτε αισθησιακά, άλλοτε παθιασμένα κι άλλοτε τρυφερά. Είναι τα ίδια που θα φλερτάρουν με τα χείλη του άλλου τη στιγμή του φιλιού και θα τον προκαλέσουν σ’ ένα παιχνίδι σαγήνης κι αποπλάνησης. Είναι αυτά που θα δηλώσουν ξεκάθαρα από την αρχή τη διάθεσή μας για το τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει στη συνέχεια.

 

 

Πολλές φορές όμως δεν αρκούν μόνο τα φιλιά κι έτσι τα χρησιμοποιούμε για να δαγκώσουμε απαλά ή πιο έντονα τον σύντροφό μας σε σημεία, ώστε να δείξουμε το πάθος μας, να του προκαλέσουμε μεγαλύτερη ηδονή και -γιατί όχι- να τον οδηγήσουμε να κάνει το ίδιο. Πρόκειται για ένα ερωτικό παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να έχουμε το πάνω χέρι και ταυτόχρονα να υποταχθούμε και να παραδοθούμε στο ταίρι μας αλλά και στη στιγμή.

Είναι επίσης τα χείλη που θα κατευθύνουμε σκόπιμα στ’ αυτί του παρτενέρ μας για να το δαγκώσουμε, να το γλείψουμε ή να του ψιθυρίσουμε όσα το πάθος μας υποδεικνύει. Είναι τα χείλη που θ’ αναζητήσουν τον λαιμό του συντρόφου μας για να εκφράσουν την απόλαυση που τα λόγια δεν μπορούν επαρκώς να εκφράσουν. Είναι ακόμη τα χείλη που θα κάνουν βόλτα -με τη χρήση γλώσσας ή χωρίς- στο κορμί του συντρόφου μας για να τον οδηγήσουμε στην πλήρη παράδοση κι ερωτική υποταγή.

Και την ώρα της κορύφωσης όμως, τα χείλη δε θα μείνουν αμέτοχα, αλλά θα παίξουν κι αυτά τον δικό τους ρόλο και πάντα ανάλογα με την έντασή της. Κάποιες φορές θ’ αφεθούμε εντελώς στη στιγμή, φροντίζοντας όμως τα χείλη μας ν’ ακουμπούν τον παρτενέρ μας, λες κι έτσι αυξάνεται η ευχαρίστησή μας. Άλλες πάλι θα τα δαγκώσουμε από ηδονή ή και θα δαγκώσουμε το ταίρι μας, είτε για να μην ακουστούμε είτε για να του δείξουμε έμπρακτα μ’ αυτόν τον τρόπο, το πάθος και την απόλαυση που βιώνουμε χάρη σ’ αυτόν.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν τα χείλη ήταν, είναι και θα είναι το πιο ερωτικό σημείο πάνω μας και δύσκολα κάποιος θα το αρνηθεί. Κι αν το αρνηθεί, τότε μάλλον δεν έχει ανακαλύψει τον ερωτισμό τους.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό