Article of the day: Η Άννα Μετόχη προ(σ)καλεί στο απόλυτο challenge για γερά νεύρα! Δες εδώ ποιο είναι! 

desktop16

Καστανά, μαύρα, πράσινα, γαλάζια, στρογγυλά, αμυγδαλωτά, σχιστά και πάει λέγοντας. Κάθε συνδυασμός μοναδικός όπως και κάθε άνθρωπος. Τα μάτια και συγκεκριμένα η ματιά μας, είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει και προσδίδει μια ιδιαίτερη νότα στην όλη εικόνα μας. Είναι το πρώτο καλωσόρισμα, αυτό που δίνει το πράσινο φως, ή αναπάντεχα κλείνει την πόρτα σε ό, τι θέλει να εισέλθει.

Ήττα, φόβος, κούραση, χαρά, στεναχώρια, απόγνωση, έκπληξη και κάθε λογής συναίσθημα δύναται να εκφραστεί μέσα από ένα ζευγάρι μάτια. Μάταια κάποιοι στέκονται στο χρώμα τους προκειμένου να υπολογίσουν το ποσοστό της ιδιαιτερότητάς τους. Άπαξ κι ερωτευτείς το βλέμμα και νιώσεις το ρίγος που μπορεί να σου προκαλέσει ένας άνθρωπος μ’ αυτό, δεν υπάρχει γυρισμός.

Έστω και μια φορά στη ζωή σου, έχεις συναντήσει κάποιον που, ειλικρινά, το βλέμμα του μπορεί να σε μαγνητίσει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο διεγερτικό από μια πολλά υποσχόμενη ματιά. Αν με ρωτάς, τέτοιοι άνθρωποι είναι το λιγότερο χαρισματικοί. Το να μπορούν να εκφραστούν τόσα συναισθήματα, επιθυμίες και πόθους με τέτοια ένταση είναι εντυπωσιακό. Τώρα λοιπόν, καταλαβαίνεις πως αν βρεθείς ή πόσο μάλλον ερωτευτείς ένα τέτοιο άτομο, η καθημερινότητά σου θα είναι γεμάτη γρίφους που θα καλείσαι να λύσεις με ένα και μόνο σύμμαχο, όσα προδίδει το βλέμμα. Υπάρχει όμως κι άλλη μια βοήθεια εδώ. Τα μάτια μας δε λένε ποτέ ψέματα. Όσες φορές και αν προσπαθήσεις να κρυφτείς πίσω από την κουρτίνα των λέξεων, τα μάτια σου θα μαρτυρήσουν κάθε κρυφή σου σκέψη.

Ωραία τα βλέμματα, ερωτικά, αισθαντικά. Η ικανότητα κάποιου να σε ταξιδέψει, παγώνοντας για λίγο τον χρόνο, σε μέρη που ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να φανταστεί, είναι μοναδική. Ίσως φαίνεται τρομακτικό το πώς μια και μόνο ματιά μπορεί να σε σαγηνεύει οδηγώντας σε, σε μια άλλη διάσταση. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως για σένα, δεν επιλέγουμε σε ποιο ζευγάρι μάτια θα παραδοθούμε ξεχνώντας πιθανούς φραγμούς κι αντιστάσεις. Εκεί αφήνεις τη στιγμή και τη χημεία να παίξουν το παιχνίδι τους.

Η γλώσσα του σώματος είναι ένας αλάνθαστος τρόπος με τον οποίο μπορείς να καταλάβεις τις προθέσεις και τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει κάποιος. Από το περιεχόμενο της γλώσσας αυτής βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει κι η δυναμική ενός βλέμματος. Όλα γύρω σου θολώνουν και το μόνο που μπορεί να σου κινήσει το ενδιαφέρον είναι μια και μόνο ματιά. Ξεχνάς τη μέρα, την ώρα και τον μήνα στον οποίο βρίσκεσαι. Μπορείς να δεις τον εαυτό σου κι όλα όσα θέλησες ποτέ αντικατοπτρίζονται σ’ ένα βλέμμα. Ίσως τελικά ο έρωτας με την πρώτη ματιά να υφίσταται.

Μην ξεχνάς, πως δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κάποιος πάνω μας είναι τα μάτια μας. Ίσως να είναι κι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους να μας αποκωδικοποιήσει. Το βλέμμα ενός ανθρώπου δεν το ξεχνάς ποτέ. Μένει χαραγμένο στη μνήμη σου για να σου θυμίζει πως πέρα από όλα τα επιφανειακά -τις περισσότερες φορές- που μας περιτριγυρίζουν σ’ αυτή τη ζωή, η ειλικρίνεια με την οποία μιλάνε τα μάτια παραμένει ακλόνητη.

Άλλωστε δεν υπάρχει κάτι πιο σπουδαίο από το να φτάσεις σε σημείο να μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιον μέσω μιας απλής ματιάς. Η σχέση σας βαθαίνει, γίνεται πιο ουσιαστική, η ενσυναίσθηση χτυπάει κόκκινο. Συγκεκριμένα, καταλαβαίνεις ακριβώς τι σκέφτεται και τι αισθάνεται όση ώρα όλοι οι υπόλοιποι γύρω σας απορούν. Μα, η μαγεία εκεί ακριβώς βρίσκεται.

Όταν βρεις το βλέμμα που είναι ικανό να σ’ αναστατώσει και να σε κάνει να ξεχάσεις μέχρι και τ’ όνομά σου, θα το καταλάβεις από το πρώτο λεπτό. Ή μάλλον καλύτερα, από την πρώτη ματιά!

Συντάκτης: Ελίζα Ραψομανίκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου