«Αγάπη μου σε πιστεύω» είπε η Ευρυδίκη στον Κωνσταντίνο, ενώ αυτός της έλεγε συνεχόμενα «μην κλαις». Είτε είναι μαζί, είτε χώρια, αυτοί οι δύο φαίνεται να έχουν πολλή αγάπη, στοργή και τρυφερότητα ο ένας προς το πρόσωπο του άλλου. Αν αγαπήσεις κάποιον άνθρωπο πραγματικά, είναι αδύνατον να πάψεις να τον αγαπάς. Ιδιαίτερα κάποιον με τον οποίο υπήρξατε σε σχέση και μοιραστήκατε τα πάντα, ακόμη και το σπίτι σας. Κι αυτό μας το επιβεβαιώνει η αποχώρηση της Ευρυδίκης Βαλαβάνη από το Survivor All Star κι όσα ειπώθηκαν μεταξύ αυτής και του Κωνσταντίνου Βασάλου.

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής της, απευθυνόμενη προς όλους τους παίχτες, η Ευρυδίκη κοιτάζοντας τον Κωνσταντίνο είπε «Ζήστε το, ζήστε το». Τι πιο όμορφο από έναν άνθρωπο από το να θέλει, αυτός που αγαπά, να ζήσει στο έπακρον μια εμπειρία; Κι ιδιαίτερα μια εμπειρία που η ίδια δεν είναι πλέον σε θέση να βιώσει. Αποχωρεί από το παιχνίδι, αλλά αποζητά από τον Κωνσταντίνο να το ζήσει, αναφέροντάς του πως περιμένει να φέρει την κούπα στο σπίτι τους. Του δίνει λοιπόν έτσι θάρρος να συνεχίσει δυνατά χωρίς να τον αγχώνει το διάστημα της παραμονής του στο παιχνίδι, ξέροντας πως τον υποστηρίζει. Είναι, δεν είναι μαζί, αυτή ήταν μια δήλωση αγάπης.

Άξιο αναφοράς είναι και το φιλί τους, ένα φιλί στο μέτωπο. Αδιαμφισβήτητα αυτή είναι μια πράξη η οποία φανερώνει τρυφερότητα προς το άλλο πρόσωπο, όχι όμως απαραίτητα κι έρωτα. Μπορούν δυο πρώην να δώσουν ένα τέτοιο φιλί; Σίγουρα. Δυο νυν; Σίγουρα. Εκείνος την κρατά αγκαλιά ενώ κλαίει και τέλος, τη φιλά και στο μάγουλο, σε μια τελευταία κίνηση στοργής. Μια στιγμή δική τους, κι ας την παρακολουθούν χιλιάδες.

Η αποχώρηση αυτή παίχτηκε πολύ. Πολλοί ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ζήτημα, αναζητώντας αν οι δυο τους είναι ακόμη μαζί ή όχι. Κι ακριβώς επειδή δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα της κλειδαρότρυπας στην ιδιωτικότητα ή στους πολιτισμένους χωρισμούς -γιατί πόσο να πουλήσουν- δε μας αρκεί ο τρυφερός τρόπος που εκφράζουν την αγάπη τους, γιατί χρειάζεται να ξέρουμε ποια η κατάσταση μεταξύ τους. Η προσωπική ζωή τους άλλωστε, που δεν αφορά τους πάντες, δεν μπορεί να είναι δικαίωμά τους στη χώρα του κουτσομπολιού, απλώς και μόνο επειδή βρίσκονται σ’ ένα τηλεοπτικό προϊόν.

Είναι υπέροχο μετά από το τέλος μιας σχέσης να επικρατούν τα θετικά συναισθήματα κι όχι το αντίθετο. Να έχουν επίγνωση τα άτομα που εμπλέκονται πως η αγάπη που έχουν δε φεύγει με το τέλος μιας σχέσης. Άλλωστε, για να επιλέχθηκε αυτός ο άνθρωπος από εμάς για να είναι συνοδοιπόρος μας, σημαίνει πως υπήρξαν στοιχεία του τα οποία μας μάγεψαν και μας έδωσαν κίνητρο να τα εξερευνήσουμε, να τ’ αγαπήσουμε και να τα κάνουμε κομμάτι της ζωής μας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος για το τέλος μιας σχέσης, είναι κρίμα να γίνεται χωρίς αγάπη, όταν αυτή εξ αρχής είναι που ένωσε δυο ανθρώπους.

Πόσο πιο ήρεμοι θα ήμασταν άραγε αν αποδεχόμασταν πως οι ανθρώπινες σχέσεις αλλάζουν μορφή; Πως ακόμη κι αν χωρίσουμε με κάποιον, θα συνεχίσουμε ν’ αντιμετωπίζουμε με στοργή  τον άνθρωπό μας, έχοντας πάντα στο μυαλό μας πως θέλουμε το καλό του, την ηρεμία του. Πόσο πιο ήσυχοι θα ήμασταν μετά από έναν χωρισμό αν γνωρίζαμε πως ο πρώην μας δε χρειάζεται να διαγραφεί από τη ζωή μας , απλώς θα υιοθετήσει ένα καινούριο ρόλο; Πόσο πιο όμορφη και ξεκάθαρη θα ήταν η έννοια της σχέσης, αν οι άνθρωποι χώριζαν συνειδητοποιημένα κι όχι από πείσμα κι εγωισμό, όχι με σκοπό να πληγώσουν ο ένας τον άλλον;

Ίσως να είναι μαζί. Ίσως όχι. Αν δεν είναι όμως, πάρ’τε την Ευρυδίκη και τον Κωνσταντίνο ως παράδειγμα: δυο άτομα τα οποία αγαπήθηκαν πολύ και την αγάπη τους αυτή δεν τη διέλυσαν μόνο και μόνο επειδή η σχέση τους άλλαξε μορφή. Γιατί κάποιοι άνθρωποι, είναι απλώς για πάντα.

 

Πηγή φωτογραφίας: Instagram

Συντάκτης: Χριστιάνα Ανδρέου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου