Καβγάδες, φωνές και φασαρίες. Κουβέντες βαριές και λόγια που γδέρνουν την ψυχή. Γιατί τσακώνονται οι άνθρωποι, γιατί αφήνουν τον εγωισμό να νικά τον ίδιο τους τον εαυτό; Πώς γίνεται να αφήνουν άλλους παράγοντες να τους επηρεάζουν;

Υπάρχοντας σε μια σχέση δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις να κάνεις με καβγάδες. Όλα τα ζευγάρια, λίγο-πολύ, άλλοτε για σοβαρούς κι άλλοτε για ασήμαντους λόγους, το καβγαδάκι τους το ρίχνουν. Άλλωστε πώς θα ήταν μια σχέση χωρίς αλατοπίπερο; Η μονοτονία κουράζει όπως επίσης κι η υπερβολή.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε σένα και τον άνθρωπό σου κοστίζουν και μάλιστα πολύ ακριβά. Είναι μια ψυχοφθόρα κατάσταση που σε βουλιάζει στην αδράνεια. Κάποια στιγμή μου είχαν πει πως «όταν δυο άνθρωποι τσακώνονται, φωνάζουν παράλληλα κι αυτό συμβαίνει γιατί νιώθουν πως απομακρύνονται κι η ανάγκη τους για να έρθουν και πάλι κοντά τους κάνει να μιλούν δυνατότερα».

Για ποιο λόγο να συμβαίνουν όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει καμία ουσία και τίποτα το ενδιαφέρον; Αφού οι πιθανότητες είναι πως θα τα ξανάβρουν, τουλάχιστον έτσι συνηθίζει γίνεται όταν αγαπάς κι αγαπιέσαι. Αν το δούμε από μια πιο κυνική ματιά, ο μοναδικός λόγος που αξίζει για να κάτσεις να τσακωθείς είναι ένας, το σεξ φυσικά!

Αν έχεις κάνει σεξ μετά από χωρισμό ή τσακωμό, έχουμε ήδη συνεννοηθεί. Αν πάλι όχι, άκου να δεις. Το σεξ μετά από καβγά είναι άλλο πράγμα, είναι μια μικρή μάχη που έδωσες και βγήκες νικητής. Το αισθάνεσαι την ώρα του τσακωμού, που για έναν μαγικό λόγο, παθαίνεις ταχυκαρδία και μέσα σου εύχεσαι να τα ξαναβρείτε.

Καβλώνεις με την όλη κατάσταση, το μέσα σου ενεργοποιείται για τα καλά. Ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου μοιάζει σαν να απομακρύνεται και γίνεται κάτι απαγορευτικό. Κι έχεις ακούσει τι λένε για τα απαγορευμένα ε; Είναι λατρεμένα!

Το κάτω κείμενο της παραπάνω φράσης είναι πολύ πιο ενδιαφέρον και πίστεψε με κρύβει μια τρομερή επεξήγηση. Έτσι λοιπόν βάζεις τα δυνατά σου, δείχνεις ποιος έχει το πάνω χέρι. Εκπέμπεις όλο σου τον ερωτισμό, τα αγγίγματα γίνονται δυνατότερα, τα φιλιά πιο παθιασμένα. Οι ανάσες μαζί με τους παλμούς ανεβαίνουν, σαν το σώμα σου να κατάλαβε πως πήγες να χάσεις αυτόν που θες. Γίνεσαι κτητικός και το διασκεδάζεις μάλιστα γιατί πάλεψες πολύ γι’ αυτό.

Τώρα νομίζω πως κατάλαβες τους γείτονές σου. Εκείνους που πρώτα, τους ακούς να τσακώνονται κι ύστερα τους ακούς να κάνουν σεξ. Κανείς δε γνωρίζει το πόσο φυσιολογικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο, ίσως γιατί κρύβει αρκετό πάθος. Σίγουρα πάντως, δεν το βρίσκεις εύκολα και πίστεψέ με, το θέλουν πολλοί.

Συντάκτης: Μάρω Καλλιοντζή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη