Αχ, αυτά τα ραντεβού. Μια προγραμματισμένη συνάντηση με ένα άτομο που σου έχει κάνει το κλικ. Θέλεις όλα να είναι άψογα. Το μέρος που θα πάτε, το φαγητό ή το ποτό που θα παραγγείλετε, αλλά κι η εξωτερική σας εμφάνιση στην πένα. Όλοι αναρωτηθήκαμε και μας πήρε λίγο παραπάνω χρόνο για το περιβόητο «τι φοράς στο πρώτο ραντεβού;».

Ως παιδιά γυμνασίου αλλά και λυκείου, πετούσαμε και μόνο που μας ζήτησε ο άλλος να βγούμε ραντεβού. Δε μας ένοιαζαν τα σεταρισμένα ρούχα μας ούτε φυσικά το πού θα πηγαίναμε. Μας ένοιαζε μόνο να περάσουμε καλά κι αν ο άλλος είναι το ίδιο καψούρης με εμάς. Το ιδανικό θα ήταν αν ανταλλάσσαμε και κανένα φιλάκι. Εκείνα τα φιλιά τα πρώτα, τα αθώα, τα εφηβικά, που δε θα ξεχάσουμε όσα χρόνια κι αν περάσουν. Τα φιλιά που συνοδεύτηκαν από αρχικά χαραγμένα στα παγκάκια.

Καθώς, λοιπόν, τα χρόνια περνούν μήπως αφήσαμε τα συναισθήματα στην άκρη και νοιαζόμαστε μόνο για την εικόνα; Ειδικά σε ένα ραντεβού για να περάσουμε καλά θα έπρεπε να μας απασχολεί η διάθεσή μας κι όχι το μαγαζί που θα πάμε. Δε σκεφτόμαστε να είμαστε χαλαροί και να αναδείξουμε την προσωπικότητά μας, αλλά τι ρούχο θα φορέσουμε για να εντυπωσιάσουμε.

Μέσα στα τόσα άνοστα, τυποποιημένα ραντεβού χρειαζόμαστε εκείνο που θα κάνει την ανατροπή στην πρώτη μας συνάντηση. Δε θα ερωτευτούμε κάποιον με κριτήριο αν γνωρίζει τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης κι αν εκεί που πήγαμε ήπιαμε το καλύτερο μοχίτο. Θα την πατήσουμε με ‘κείνον που θα φερθεί μοναδικά και θα μας κάνει να νιώσουμε ξεχωριστοί. Μια έκπληξη περιμένουμε, κάτι να μας αιφνιδιάσει.

Ο έρωτας δε βρίσκεται μέσα σε προγραμματισμένα κι αψεγάδιαστα ραντεβού, αλλά σε μικρές στιγμές που μας γεμίζουν ευτυχία. Τα συναισθήματα δεν είναι καθωσπρέπει, αλλά αλήτικα. Ο έρωτας είναι ανατρεπτικός, έτσι χρειάζεται να είναι και τα ραντεβού. Να σου δίνουν ελευθερία να εκφραστείς ξεχνώντας κάθε κανόνα.

Δε χρειάζεσαι το τέλειο μακιγιάζ και το καλοσιδερωμένο πουκάμισο, αλλά μια λάμψη που προέρχεται απ’ το χαμόγελό σου. Μην περιμένεις, λοιπόν, να βγεις ραντεβού σε κυριλέ μαγαζιά. Επίλεξε ασυνήθιστα μέρη, που θα σε γυρίσουν πίσω στο χρόνο, στα πρώτα σου φλερτ, μέρη που δεν είναι τα πρώτα που θα σκεφτόσουν. Εκεί που θα περάσεις όμορφα, διαφορετικά και θα είσαι ο εαυτός σου.

Ραντεβού σε πάρκα και παιδικές χαρές. Θα κάνεις μια βόλτα στη φύση και θα ‘χεις τον χώρο και τον χρόνο για μια πραγματική συζήτηση. Θα σου προσφέρει λουλούδι που θα κόψει εκείνη τη στιγμή απ’ το παρτέρι, όχι απ’ το ανθοπωλείο. Δε θα φας σολομό ή αστακομακαρονάδα, αλλά θα πάρετε κουλούρι απ’ τον πλανόδιο, ξηρούς καρπούς ή ακόμα, αν είστε τυχεροί, μαλλί της γριάς. Θα κρατάτε καφέ στο πλαστικό και θα παίρνετε τζούρες απ’ τις μυρωδιές της φύσης. Σαν να ‘στε ξανά δεκαπέντε.

Αν ο δρόμος σας βγάλει σε παιδική χαρά, μη διστάσετε να κάνετε κούνια και να παίξετε σαν παιδιά. Θα γελάσετε και θα το χαρείτε αληθινά. Μια βόλτα στη θάλασσα θα ήταν, επίσης, μια καλή επιλογή. Το μπλε της κρύβει μια μαγεία ερωτική και μια αίσθηση εξομολογητική. Θα μοιραστείτε ιστορίες απ’ τα καλοκαίρια σας, ενώ ο ήχος κι η μυρωδιά της θα σας χαλαρώνουν.

Μη διστάσετε να κάνετε την ανατροπή. Άλλωστε, οι πιο ωραίες στιγμές είναι εκείνες που δεν προγραμματίστηκαν, αλλά προέκυψαν. Ο έρωτας θέλει τρέλα και χαμόγελα!

Συντάκτης: Βασιλική Κόντε
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη