noel611

Η καλύτερη περίοδος μιας σχέσης είναι ομόφωνα η αρχή της. Η έναρξη μιας ενθουσιώδους κατάστασης που δεν έχεις ξαναζήσει. Εκείνο το άτομο που ερωτεύτηκες με την πρώτη ματιά ή ο έρωτας που ωρίμασε σταδιακά μέχρι να γίνει δικός σου γίνεται επιτέλους κομμάτι της καθημερινότητάς σου και θέλεις να ζήσεις μαζί με τον άνθρωπο που σου ‘χει πάρει το μυαλό όλα όσα ονειρευόσουν.

Βγήκες το πρώτο ραντεβού, κι αφού πέρασες καλά, ανέλυσες με την παρέα κάθε λεπτομέρεια εκείνης της πρώτης σας συνάντησης και πήρες την έγκριση από ‘κείνους να συνεχίσεις και να δώσεις αυτήν την ευκαιρία, βγήκες και το δεύτερο. Ένα φιλί και πολλά ακόμα που ακολούθησαν μετά, μια επισφράγιση αμοιβαίας χημείας και μια απόφαση κοινής πορείας.

Είσαι, λοιπόν, σε σχέση! Πυροτεχνήματα, καρδούλες στα μάτια, ιπτάμενα ζουζούνια στομάχι κι ένα χαμόγελο να σκάει συνεχώς στα χείλη σου και να φτάνει μέχρι τα αφτιά. Έχεις πλέον τόση χαρά μέσα σου που ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω σου δε σε απασχολεί. Θες απλώς να είσαι με τον άνθρωπό σου αγκαλιά και να κάθεστε να μιλάτε με τις ώρες για καθετί που σας κατεβαίνει στο κεφάλι. Θες να μάθεις τα πάντα και να γνωρίσεις όσο το δυνατόν καλύτερα εκείνον που επέλεξες ως συνοδοιπόρο δίπλα σου.

Δε γίνεται, όμως, όλες τις ώρες να είστε μαζί. Θα υπάρξουν στιγμές που ή θα μένει ο καθένας στο σπίτι του ή θα είστε με την παρέα σας/την οικογένειά σας, στις δουλειές και τις λοιπές υποχρεώσεις σας. Τι κάνεις, λοιπόν, τότε που δεν μπορείς να βγάλεις αυτό το πρόσωπο απ’ το μυαλό σου και θες  με κάποιον τρόπο να εξωτερικεύσεις όλον αυτόν τον ενθουσιασμό σου;

Τότε έρχονται πάλι να σε σώσουν οι φίλοι και τηλέφωνο παίρνει φωτιά. Εκεί που βαριόσουν να μιλάς και προτιμούσες να στέλνεις μηνύματα, τώρα είναι τόσα πολλά αυτά που θες να πεις κι εσύ τόσο ανυπόμονος που κάνεις το ακουστικό σκουλαρίκι. Ούτε θες να ξέρεις πόσο κρατάει η κάθε συνομιλία με το κολλητάρι και φυσικά αν δεν έχεις δωρεάν λεπτά δε θες να ξέρεις και τι λογαριασμός θα σου έρθει. Κι αφού αναλύσετε (μονόλογος θα ‘ναι περισσότερο στην ουσία) τα της νέας σου σχέσης και το κλείσετε επιτέλους, θα θυμηθείς πως έχεις κάτι ακόμη σημαντικό να πεις και χρειάζεσαι μια γνώμη απ’ το φιλαράκι σου. Και κάπως έτσι θα πηγαινοέρχονται και τα sms.

Το messenger μας αρέσει λίγο παραπάνω. Έχει και τα emoticon αλλά και τη θαυματουργή πράσινη κουκκίδα. Μας δείχνει πότε το πρόσωπο είναι ενεργό και χτυπάει η καρδιά μας αν θα στείλει ή όχι μήνυμα. Αν στείλει, δε σταματάμε το μπίρι-μπίρι μέχρι να βρεθούμε από κοντά. Αν δε στείλει, τι θα ακούσουν πάλι οι καημένοι οι φίλοι!

Γενικότερα, στη χαρά, στα νεύρα, στα παράπονα, παντού θέλουμε δίπλα μας τους κολλητούς μας, ειδικά στις αλλαγές. Έτσι, μια νέα σχέση σημαίνει ασταμάτητο feedback για ό,τι συμβαίνει ανάμεσα σε σένα και το νέο σου αμόρε. Δεν αφήνεις τα φιλαράκια σου σε ησυχία, πρέπει να τα ξέρουν όλα, να σε συμβουλεύουν, να σε προστατεύουν, να σε καταλαβαίνουν. Ό,τι ώρα κι αν είναι, η καψούρα δεν έχει πρόγραμμα.

Κι αν προκύψει και κανένα καβγαδάκι με το πρόσωπο, εκεί κι αν δε σταματάς να πρήζεις τους φίλους σου. Τι να απαντήσεις; Να στείλεις; Να πάρεις τηλέφωνο; Θες έγκριση για κάθε μήνυμά σου και σχολιασμό για κάθε απάντηση που λαμβάνεις. Έτσι πάει, γατί όταν κάνει ένας απ’ την παρέα σχέση είναι σαν να κάνει όλη η παρέα σχέση με το συγκεκριμένο άτομο, όλοι το έχουμε ζήσει αυτό.

Είναι υπέροχα απρόβλεπτος ο πρώτος μήνας της σχέσης. Να τον ζείτε στο φουλ, με μηνύματα, τηλέφωνα, βιντεοκλήσεις, ενθουσιασμό, ανυπομονησία, εκείνη τη γλυκιά ανησυχία. Να βασανίζετε τα φιλαράκια σας, αλλά κυρίως να βρίσκετε χρόνο για αγκαλιές με το αίσθημα.

Συντάκτης: Βασιλική Κόντε
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!