Ρωτώντας πας στην Πόλη αλλά μαθαίνεις και πράγματα που κανένα google ποτέ δε θα σου πει. Μυστικά μαντζούνια, ερωτήσεις κάπως άβολες ή αδιάκριτες, απορίες για τις μεγάλες ώρες, τιπς για τη δουλειά ή συνταγές ξεχασμένες, ό,τι δεν ήξερες ότι ήθελες να μάθεις, θα στο πουν τα μικρά μας ρεπορτάζ.

 

Γράφει η Αμέλια Έβανς. #Επί_τάπητος

Όταν γέννησα, είπε πως “αναγκάστηκε” να υποστεί την επιλόχειο κατάθλιψή μου και πως έπρεπε να του το πω ευχαριστώ για όλα αυτά που πέρασε αυτός εκείνη την περίοδο. Η επιλόχειός μου συνέβη επειδή ήμουν μονίμως κουρασμένη κι απογοητευμένη με τα πάντα.

 

Μοιράζεται η Φωτεινή Γιαμά. #Φωτεινή_κατάσταση

Μου συνέβη μόλις έναν χρόνο πριν, σε σχέση 1,5 χρόνο, Πριν κάποια χρόνια ήταν παχύς και το συζητούσαμε πολλές φορές πόσο δύσκολο ήταν τότε να σηκωθεί και να κάνει κάτι για τον εαυτό του, ενώ συνεχώς μου υπενθύμιζε πως έχω παχύνει και μου έδειχνε ότι δεν τον έλκει το σώμα μου. Κουβέντες του τύπου “μη φας απ’ έξω”,  “έχεις παχύνει απ’ όταν σε γνώρισα” πήγαιναν κι ερχόντουσαν, με μένα να εξηγώ και να ντρέπομαι και που αναπνέω. Φυσικά έτρωγα και τις βάφλες μου κι έπινα και τις κόκα κόλες μου- δεν πτοήθηκα!

Μάλλον γλίτωσα τελικά!

 

Ανώνυμο

Έγινε πριν από 4 χρόνια με άνθρωπο που βρισκόμασταν μόνο για σ3ξ περιστασιακά. Εκείνος κάποτε, πριν τον γνωρίσω, είχε αρκετά περιττά κιλά αλλά πλέον είχε εθιστεί στο γυμναστήριο και τη διατροφή κι είχε εξαιρετικό σώμα. Ένα βράδυ λοιπόν, μετά το σ3ξ, μου λέει τελείως φυσικά πως «αν χάσω 5 κιλά θα είμαι μουν@ρα», βγάζοντας όλα του τα κόμπλεξ πάνω μου. Τη στιγμή εκείνη, το ένιωσα ως τεράστια ακύρωση, κυρίως γιατί μετά από μεγάλο αγώνα είχα καταφέρει να χάσω πάνω από 15 κιλά που είχα πάρει σε μια περίοδο που περνούσα άσχημα. Νιώθω περήφανη που επί τόπου του απάντησα πως αν δεν του αρέσω όπως είμαι, μπορούμε να μη βρεθούμε ξανά. Μετανιώνω όμως ακόμη που στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με άτομα που το μόνο που μου προσέφεραν ήταν υλικό για ιστορίες σαν αυτή.

 

Περιγράφει η Ζηνοβία Τσαρτσίδου. #Παιχνίδια_λεξιμαχείας  

Ο πρώην μου, μού είχε πει ότι μου έχει κάνει τόσα δώρα κι εγώ δεν εκτίμησα τίποτα απ’ αυτά. Πληγώθηκα πολύ γιατί είχα προσπαθήσει πολύ να τού ανταποδώσω όλα όσα είχε δώσει και σίγουρα ποτέ δεν είχα ζητήσει κάτι. Στην πορεία κατάλαβα ότι το λάθος δεν ήταν δικό μου αλλά δικό του. Περίμενε όλα όσα μου έχει πάρει από μόνος του, να βρω τρόπο να του τα γυρίσω πίσω ως την τελευταία δεκάρα.

 

Αναφέρει η Μαρία Παράσχου. #Από_τη_θεωρία_στην_πράξη  

Ήμουν στα 18, πρώτο έτος φοιτητικής ζωής σε άλλη πόλη και με την πρώτη μου σχέση. Εγώ κοινωνική, να θέλω να γνωρίσω άτομα και να βγαίνω έξω συνέχεια, για να ζήσω αυτά τα ξέφρενα κι ανέμελα χρόνια που άκουγα ότι με περιμένουν. Αυτό που μου έλεγε συνεχώς όταν ήθελα να βγαίνω βράδυ με τη φοιτητοπαρέα ή όταν γυρνούσα μετά τις 3, ήταν ότι για να γυρνάω μετά από εκείνη την ώρα σημαίνει ότι πήγαινα με άλλους και τον κεράτωνα, ότι ήμουν μια από αυτές που ψάχνονται και προκαλούν με τη συμπεριφορά τους και με το ότι θέλω να μένω μέχρι τόσο αργά έξω για να φλερτάρω και να περνάω κάθε βράδυ και μ’ έναν διαφορετικό! Εν ολίγοις, ήταν σίγουρο στο μυαλό του ότι εγώ κάθε βράδυ τον κεράτωνα, γιατί «τέτοια» ήθελα να είμαι.

 

Ανώνυμο

Την περίοδο εκείνη υπήρχε η πιθανότητα να είμαι έγκυος. Έχοντας 13 ημέρες καθυστέρηση και κάποια συμπτώματα που την κάθε μια θα έβαζαν σε υποψίες, αγόρασα ένα τεστ εγκυμοσύνης το οποίο βγήκε ψευδώς θετικό. Όταν του μίλησα σχετικά, το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν αν έχω πάει με άλλον. Δεν υπήρχε εμπιστοσύνη, το εμπέδωσα καλά. Αυτό ήταν όμως το λιγότερο. Κάτι μέσα μου ράγισε. Κι όταν κάτι μέσα σου ραγίσει δύσκολα κολλάει ξανά.

 

Μας εξηγεί η Ελένη Τσεπελίδη. #Noceur  

Στο μακρινό 2019 ήμουν με ένα παιδί (8 χρόνια μεγαλύτερός μου) και μου υπενθύμιζε συνέχεια πόσο “δεν καταλαβαίνω” κάποια πράγματα επειδή ήμουν μικρότερή του. Όταν του είπα πως εγώ ήθελα αποκλειστική σχέση, εκείνος μου είπε πως δεν καταλαβαίνω ακόμη τις σχέσεις και πως καλύτερα να χωρίσουμε- δηλαδή να σταματήσουμε να βγαίνουμε. Εγώ παρ’ όλο που είχα πέσει στα πατώματα, δεν του ξαναμίλησα, αλλά αυτός μετά από τρεις μήνες μου ξαναέστειλε μήνυμα χωρίς φυσικά να εξηγήσει ή να ζητήσει συγγνώμη. Εγώ, επειδή ήμουν κολλημένη λέω «άντε, ας ξαναπροσπαθήσουμε» αλλά πάλι είχαμε θέμα -προφανώς- γιατί εγώ δεν είχα εμπειρία με το σεξουαλικό κομμάτι, οπότε κατέληξε να μου πει «είναι περίεργο αυτό για την ηλικία σου». Το ερώτημα παραμένει ακόμη και σήμερα: Τι ζόρι τελικά τράβαγε με την ηλικία μου;

 

Εξομολογείται η Σταυρίνα Τσατσανίδη. #Κανένας_μόνος 

Στην αρχή της σχέσης μας τον είχα ενημερώσει πως βιώνω κρίσεις πανικού και δεν μπορώ να είμαι πολλή ώρα σε αμάξι που κάνει πορεία, καθώς με ενοχλεί αφάνταστα το βουητό. Με πήγε μια αρκετά μεγάλη βόλτα και θυμάμαι πως κρατιόμουν με νύχια και με δόντια να μη δείξω πως είμαι σε κρίση, αλλά κάποια στιγμή από την πίεση και τον φόβο δεν άντεξα άλλο. Του το είπα λοιπόν, και μου είπε πως είμαι τρελή, δεν έχω κανένα λόγο να αγχώνομαι, πως έχω ψυχολογικά και να μην κάνω παιδιά γιατί θα το κληρονομήσουν, πως δε θα θέλει κανένας να είναι μαζί μου γιατί είμαι άρρωστη και ξενέρωτη και δεν μπορώ ούτε μια βόλτα να πάω και πως το βρίσκει εντελώς ηλίθιο αυτό που έχω- όλα αυτά φωνάζοντας. Τρομοκρατήθηκα και φυσικά πληγώθηκα, καθ’ ότι ένιωθα πως έχει δίκιο γιατί δεν μπορούσα να το ελέγξω και του ζήτησα απλώς να με πάει στο σπίτι και δεν έβγαλα άλλη λέξη. Από μέσα μου έκλαιγα κι έκανα να ξεπεράσω το σοκ μέρες, χωρίς να μπορώ να φάω ή να κοιμηθώ.

 

Ανώνυμο

Ήμουν 16, ήμασταν μαζί ήδη 2 χρόνια, όταν γύρισε και μου είπε “Εντάξει, αν χωρίσουμε, εσύ δεν πρόκειται να βρεις ούτε κάποιον ψηλότερο, ούτε κάποιον ομορφότερο από μένα. Μη βλέπεις εμένα, αυτοί κοιτάνε μοντέλα”. Σε μια τόσο ευαίσθητη φάση όπως η εφηβεία, ο τύπος με έκανε να νιώσω πολύ χάλια για τον εαυτό μου, χωρίς να καταλαβαίνω πόσο νάρκισσος και κομπλεξικός ήταν. Χωρίσαμε 6 χρόνια μετά. Μετά από 2 χρόνια ερωτεύτηκα παράφορα κι έκανα σχέση με κάποιον που έπαιζε επαγγελματικά μπάσκετ και του έριχνε ένα κεφάλι κι ήταν κι όμορφος, και ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει, αφού μου φερόταν σαν να ήμουν το σπουδαιότερο πλάσμα στη γη. Μαντέψτε ποιος έπαιρνε τηλέφωνα στη μέση της νύχτας και μου χτυπούσε τα κουδούνια όσα χρόνια κράτησε η επόμενη σχέση μου.